Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szedjek táplálékkiegészítőként...

Szedjek táplálékkiegészítőként fehérjét?

Figyelt kérdés

18/f vagyok 185 centi és 73 kg. Körülbelül 2 hónapja edzek. Első hónapban saját testsúllyal, a másikat már súlyokkal. Otthon edzem. Fekpad, scottpad, tárogatógép van eléggé változatos gyakorlatokkal. Sajnos most futni nem lehet sérülés miatt, de elég intenzíven bicajozok 2 naponta. És a köztes napokon pedig a taposó gépet nyúzom.

A táplálkozásra térve igyekszem odafigyelni. Eddig nagyon rosszul csináltam, mert volt olyan nap h 2x étkeztem összesen. De már a napi 4-5 megvan. Tésztát nem eszek. Inkább rizst szoktam még suliba is vinni. Vacsorára is edzés után müzlit eszek azt is "natúrt" tehát cukor meg hasonló nélkülit. Kenyeret ritkán eszek. Illetve rengeteg vizet iszok, és csak is ezt.

És a kérdésem az lenne ugye h érdemes e mellé fehérjét szednem? Ha igen milyet? Ami jó is és árban sem túl drága.

Még azt hozzátenném hogy alapjáraton is eléggé sportos testalkatom van.

2015. jan. 9. 09:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

# 4

XD

Főlleg hogy a mai bolti tejek semmit nem érnek.

2015. jan. 9. 13:18
 12/29 - palilaci - ***** válasza:
100%

He Titusztitusz ha nem ertessz hozza akkor minek valaszolsz?

Kerdezo, kell neked alapjaraton:

2g/tstmg feherje azaz 150g

5-6g/tstmg ch(szenhidrat) 400g kb

1g/tstmg zsir ami olyan 75-80g

Feherjet beviheted: husokbol, halbol, tojasbol, turobol es persze feherje tapkiegbol. Nem kell fosni egyebkent a feherjeporoktol ez csak kaja. Nem szintetikus, nem mesterseges. A tejsavo feherjet pl: sajatgyartasnal visszamaradt savobol nyerik ki ami igen jo minosegu protein forras csak regen kidobtak. Ezt veszik nagytetelben a cegek (biotech, scitec, Optium Nutrion) majd izesitik, hozzaadnak par extrat es csomagoljak. Arra figyelj, hogy max. a feherje felet viheted be porokbol mert megfosat ha sokat iszol (mintha huslevesen elnel peldaul).

Szenhidratot beviheted: rizsbol, krumplibol, zabbol, tk pekarukbol, nehany zoldsegbol.

Zsirt: lenmagolaj, kokuszzsir.

Amire figyelj azok a mikrotapanyagok. Egy multivitamin alap (Mega Daily One, Vitabolic) plusz melle C vitamint is szedhetsz napi 1grammot eloszlatva. A folyadekra figyelj! Olyan 3-4l/nap meglegyen!

Edzesterv is kell neked egy kezdo atmozgato ez menyjen 2 honapig legalabb. Jah es mindenre edzunk!

Az alapokkal sem art ha tisztaban vagy ezert olvasd el a [link] -n az alapismereteket. Egyebkent itt vannak edzestervek, etrendek es tapanyagtablazat. A gyakorlatok is le vannak irva jo bongeszest! Rendelhetsz is toluk mert megbizhatoak de nem ajanlom mert tularazott cuccaik vannak (ugye nekik is kell nyereseg) szoval ha venni akarsz tapkieget olcsobban akkor innen:

Stillmass.hu

MuscleTeam

Egy alap stackben kell neked: tejsavofeherje koncentratum, gyors ch (Ezt tudsz venni biotechben Carbox neven, edzes utan idd csak es max 50grammot) es multivitamin amit fentebb is irtam. Jo edzest es sok sikert

2015. jan. 9. 13:34
 13/29 anonim ***** válasza:

2#-es vagyok, úgy értettem a válaszom, hogy ameddig nincs rendesen összerakott étrended, addig az étrend kiegészítõnek nincs értelme, mivel nincs mit kiegészíteni.

google->alapismeretek

illetve a sárgakapszula címû ebook nagyon hasznos olvasmányok.

2015. jan. 9. 13:42
 14/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 9. 17:49
 15/29 A kérdező kommentje:
Viszont azon gondolkodom hogy ha 150g fehérjére van szükségem egy nap az valószínűleg megvan. Mert rengeteg tojást szoktam enni, sokszor eszek rizst + csirkemellet. És ha például megvan a 150g fehérje és akkor aznap már fehérje porra nem is lenne szükségem? Mert akkor ugye az már feleslegbe lenne és az csak kimenne a szervezetemből. Vagy nem jól gondolom?
2015. jan. 9. 17:57
 16/29 Titusztitusz ***** válasza:
Uraim...Átfutottam a tegnap óta összegyült kommenteket, éshát azokat is, amik "hozzánemértéssel" vádoltak meg...Hát...Kedves barátaim...Mivel jól láthatóan már megint úgy vádaskodnak némelyek ezen a portálon, hogy AZ ÉGVILÁGON SEMMIT SEM TUDNAK RÓLAM, hát akkor írok néhány szót magamrol...(Már csak azért hogy olvassák, hogy egy mennyire "dilettáns" illető ossza itt az észt...)Nos...A helyzet az, hogy kb 32 éve foglalkozom szinte folyamatosan a testépítő sporttal, jelen pillanatban a 187 centimhez vagyok kb 115-116 kiló...Éshát mindez a súly tömör izom, ezt gondolom akkor mondanom sem kell...Éshát be kell hogy valljam azt keserves könnyhullatások között, hogy életemben nem ettem még semilyen fehérjepótló szert, éshát ráadásul meglehetősen hidegen is hagyott mindig is a "reklám", és a "promóció" műfaja, a SZÁNDÉKOS NÉPHÜLYÍTÉSÉ meghát különösen...(De ahogy elnézem, azért akad ezen a kérdéskörön is jópár olyan illető aki más nézeteket vall a fent említett a fogalmakrol minden jel szerint...)Nade egy szó mint száz...ÉN leírtam a magamét, saját jólbevált tapasztalataim alapján írtam azt, amit, ha a kérdező megfogadja azt, amit tanácsoltam, megfogadja, ha nem, akkor úgy is jó...Végülis az ő dolga...Ha gondolja, akkor ne rám hallgasson, hanem hallgasson másra...Ennyi a dolog lényege...
2015. jan. 10. 11:14
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Titusz,nem vitatom el az eredményeidet, valóban nem KELL fehérjepótló tápkieget szedni, de nem kell alapból úgy tekinteni rá, mint valami ördögtől való dolgra, a sátáni kapitalizmus kizsákmányoló rendszerének aljas népbutító eszközére. Mindenki maga dönti el, hogyél vele, vagy nem.

Egyik döntés sem jobb vagy rosszabb.

2015. jan. 10. 12:11
 18/29 Titusztitusz ***** válasza:
Ha megfigyeled, a legutóbbi válaszomban le is írtam azt, hogy részemröl a kérdező ANNAK HISZ, AKINEK AKAR...És azt csinál, amit akar...Énis leírtam a saját verziómat, mások is leírták a sajátjukat, aztán akkor ennyi...A gond csak ott van, hogy amíg ÉN KIZÁRÓLAG A SAJÁT MEGLÁTÁSAIMROL ÍRTAM jól láthatóan, addig MÁSOK VISZONT ISMERETLENÜL ÉS MEGLEHETŐSEN PROVOKATÍV,ÉS DÜHÖS STÍLUSBAN MINŐSÍTGETTÉK AZT, AMIRÖL VISZONT ÉN ÍRTAM...Hogy ennek a jelenségnek mi lehetett az oka, azt döntse el akkor mindenki magának...Én a fent vázolt lehetőségek valamelyikére gondolnék továbbra is, de ha más okok is közrejátszanak benne, akkor legyen más az ok...(Gondolom mindenki tudja azt magának akkor, hogy mi volt az oka a nagy felbuzdulásnak...Éshát ahogy mondani szokás:Mindenkinek lelke legyen rajta...Ennyi...)
2015. jan. 10. 12:29
 19/29 anonim ***** válasza:

Van igazság abban, amit írtál, bár a felsorolásból hiányzik a hús, mint fontos fehérje forrás.

Azon meg ne csodálkozz, hogy kaptál néhány ingerült választ, végülis baleknak, illetve gyakorlatilag hülyének tituláltad azokat, akik fogyasztanak valamilyen tápkieget.

2015. jan. 10. 12:40
 20/29 Titusztitusz ***** válasza:
Bocsi...A hús említéséröl tényleg megfeledkeztem, hasznos fehérjeforrás az is, de mivel én erősen vega hajlamu illető vagyok, csak igen-igen ritkán szoktam húst fogyasztani,(De lehetne mondjuk úgy is fogalmazni, hogy gyakorlatilag húsmentes a táplálkozásom...)gondolom ezért feledkeztem meg a húsrol, mint fontos fehérjeforrásrol...Szóval lehet akkor említeni a fehérjedús táplálkozás kapcsán a húst is, aki szereti fogyasztani, illetve a növényi fehérjeforrások közzül a borsót pl. még...Néhány szót még akkor az "állati/növényi" fehérjéhez is...Az szerény meglátásom szerint megintcsak egy téves sztereotípia, hogy a NÖVÉNYI EREDETÜ fehérjék hasznossága szinte a nullával egyenló...Ez saját tapasztalataim szerint megintcsak nem így van...MEGFELELŐ ARÁNYBAN VEGYÍTVE a NÖVÉNYI TÁPLÁLÉKOK FOGYASZTÁSÁT, akár kizárólagosan növényi étrendre építve is jelentős mértékü izomtömegnövekedést lehet elérni...Csak az a lényeg, hogy VÁLTOZATOS legyen ez a növényi étrend, ne pedig egysíku...Szóval ha valaki kedveli mondjuk a borsót, a kenyeret, a rizst, és még esetleg a babok különböző fajtáit,(Ez utóbbibol a leghasznosabb talán a szója...)úgy ez esetben ha nemis túl hosszú távon, de akár hanyagolni is lehet az állati fehérjéket időnként, még egy testépítőnek is...Feltéve persze ha a fent felsorolt növényi táplálékokat igyekszik az illető EGYÜTT FOGYASZTANI jórészt...(Aztán hogy az itt írtakat megfogadja-e a kérdező, avagy sem, az meg már legyen az ő dolga...)
2015. jan. 10. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!