Szedjek táplálékkiegészítőként fehérjét?
18/f vagyok 185 centi és 73 kg. Körülbelül 2 hónapja edzek. Első hónapban saját testsúllyal, a másikat már súlyokkal. Otthon edzem. Fekpad, scottpad, tárogatógép van eléggé változatos gyakorlatokkal. Sajnos most futni nem lehet sérülés miatt, de elég intenzíven bicajozok 2 naponta. És a köztes napokon pedig a taposó gépet nyúzom.
A táplálkozásra térve igyekszem odafigyelni. Eddig nagyon rosszul csináltam, mert volt olyan nap h 2x étkeztem összesen. De már a napi 4-5 megvan. Tésztát nem eszek. Inkább rizst szoktam még suliba is vinni. Vacsorára is edzés után müzlit eszek azt is "natúrt" tehát cukor meg hasonló nélkülit. Kenyeret ritkán eszek. Illetve rengeteg vizet iszok, és csak is ezt.
És a kérdésem az lenne ugye h érdemes e mellé fehérjét szednem? Ha igen milyet? Ami jó is és árban sem túl drága.
Még azt hozzátenném hogy alapjáraton is eléggé sportos testalkatom van.
# 4
XD
Főlleg hogy a mai bolti tejek semmit nem érnek.
He Titusztitusz ha nem ertessz hozza akkor minek valaszolsz?
Kerdezo, kell neked alapjaraton:
2g/tstmg feherje azaz 150g
5-6g/tstmg ch(szenhidrat) 400g kb
1g/tstmg zsir ami olyan 75-80g
Feherjet beviheted: husokbol, halbol, tojasbol, turobol es persze feherje tapkiegbol. Nem kell fosni egyebkent a feherjeporoktol ez csak kaja. Nem szintetikus, nem mesterseges. A tejsavo feherjet pl: sajatgyartasnal visszamaradt savobol nyerik ki ami igen jo minosegu protein forras csak regen kidobtak. Ezt veszik nagytetelben a cegek (biotech, scitec, Optium Nutrion) majd izesitik, hozzaadnak par extrat es csomagoljak. Arra figyelj, hogy max. a feherje felet viheted be porokbol mert megfosat ha sokat iszol (mintha huslevesen elnel peldaul).
Szenhidratot beviheted: rizsbol, krumplibol, zabbol, tk pekarukbol, nehany zoldsegbol.
Zsirt: lenmagolaj, kokuszzsir.
Amire figyelj azok a mikrotapanyagok. Egy multivitamin alap (Mega Daily One, Vitabolic) plusz melle C vitamint is szedhetsz napi 1grammot eloszlatva. A folyadekra figyelj! Olyan 3-4l/nap meglegyen!
Edzesterv is kell neked egy kezdo atmozgato ez menyjen 2 honapig legalabb. Jah es mindenre edzunk!
Az alapokkal sem art ha tisztaban vagy ezert olvasd el a [link] -n az alapismereteket. Egyebkent itt vannak edzestervek, etrendek es tapanyagtablazat. A gyakorlatok is le vannak irva jo bongeszest! Rendelhetsz is toluk mert megbizhatoak de nem ajanlom mert tularazott cuccaik vannak (ugye nekik is kell nyereseg) szoval ha venni akarsz tapkieget olcsobban akkor innen:
Stillmass.hu
MuscleTeam
Egy alap stackben kell neked: tejsavofeherje koncentratum, gyors ch (Ezt tudsz venni biotechben Carbox neven, edzes utan idd csak es max 50grammot) es multivitamin amit fentebb is irtam. Jo edzest es sok sikert
2#-es vagyok, úgy értettem a válaszom, hogy ameddig nincs rendesen összerakott étrended, addig az étrend kiegészítõnek nincs értelme, mivel nincs mit kiegészíteni.
google->alapismeretek
illetve a sárgakapszula címû ebook nagyon hasznos olvasmányok.
Titusz,nem vitatom el az eredményeidet, valóban nem KELL fehérjepótló tápkieget szedni, de nem kell alapból úgy tekinteni rá, mint valami ördögtől való dolgra, a sátáni kapitalizmus kizsákmányoló rendszerének aljas népbutító eszközére. Mindenki maga dönti el, hogyél vele, vagy nem.
Egyik döntés sem jobb vagy rosszabb.
Van igazság abban, amit írtál, bár a felsorolásból hiányzik a hús, mint fontos fehérje forrás.
Azon meg ne csodálkozz, hogy kaptál néhány ingerült választ, végülis baleknak, illetve gyakorlatilag hülyének tituláltad azokat, akik fogyasztanak valamilyen tápkieget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!