Mi a bajuk a gyúrósoknak a CrossFittel?
Látom...
Azért az meglepett, hogy ekkora ellentét van a két sport között. Továbbra sem értem, mire fel.
Vádli nyújtásról beszéltem nem vádlizásról. De pl kerékpározás vagy futás közben is nyúlhat, de ez már szőrszálhasogatás.
Száz szónak is egy a vége, alapvetően szerintem egy normális "gyúrós" (nevezzük inkább testépítőnek vagy konditeremben edzőnek, a gyúrós szó számomra degradáló) nem fikázza orrba szájba a CrossFitet, csak nem tud azonosulni vele (itt is ezt láttuk). Ahogyan én sem tudnék már huzamosabb ideig konditeremben edzeni mert számomra az már túl monoton lenne. Tök jól megfér egymás mellett a két sport, hiszen teljesen mások a célok. Aki a kinézetre megy rá az előbb vagy utóbb a konditeremben fog kikötni hiszen ott izoláltan dolgoztatnak meg egy-egy izomcsoportot. Aki a teljesítményre megy és arra, hogy viszonylag sok terepen otthonosan mozogjon annak tökéletes választás a CrossFit, de csakis szakképzett oktató mellett. Szerencsére ebből már egyre több van az országban. Megjegyzem én a konditeremben is kötelezővé tenném az első hónapban az edzői segítséget. Nekem is sok kondis ismerősöm van és szerencsére mindegyikkel megtalálom a közös hangot. Valószínűleg a másik válaszolóval is teljesen jól el tudtunk volna beszélgetni élő szóban mert mindkét sportnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Az anyázós hangnem csak akkor jelenik meg ha elvakult emberek szólalkoznak össze, de ez nem csak sporttal kapcsolatban van így.
Az eredeti kérdést itt boncolgatták sok sok mondaton keresztül, pedig egyetlen szó a válasz:
EGÓ
Semmi más. Mind2 oldalon vannak nagyokosok, akik jobban tudnak mindent, és egy személyes előítéletekkel tűzdelt szempontot közvetítenek. Ez remekül látszott most Dogmatix91, és mr 80% vitájában is.
Ahol megjegyzem az egoista részt mr 80% alkotta. Ostoba kötözködések sorozata amit itt folytatott, amire mind teljesen kielégítő, és megfelelő választ kapott, mégis ignorálta. Ugyan ez a helyzet minden esetben. Akinek bizonygatnia kell hogy AZ ÖVÉ JOBB MINT A MÁSÉ, az mind egoista, és ostoba ember (főleg úgy, hogy szinte 0ával egyenlő a tudása, mint a legtöbbünknek itt). Megjegyzem életemben nem CF-eztem, és két nagyon egyszerű ok miatt: nekem látszatra nem tetszik, illetve ne hiszem hogy lenne hozzá megfelelő kitartásom. Ettől viszont nem kezdem el fikázni se. És mindez vice-versa igaz. Nincs "jobb" vagy "rosszabb" sport. Sport van, és különböző sportok. Az úszók se vitatkoznak a hosszú táv futókkal, hogy melyik a jobb...
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!