Mi a bajuk a gyúrósoknak a CrossFittel?
Nekem nincs bajom vele csak vannak benne olyan gyakorlatok amik nem túl egészégesek az izuletekre nézve és majd öreg (vagy még talán elötTe) korban megmutatkoznak ezenek a gyakorlatok a nem kívánatos izületi hatásai.
Gondolok itt a rángatózó gyakorlatokra mint pl. a "butterfly pull up"
# 15
Mondjuk pl. a hát de egy orvos szerintem többet tudna mondani hogy még minek nem tesz jót.
A szervezet meg az izületek nem erre lett "kitalálva" hogy a saját testsúlyunkal rángatózzunk, jó kis hát meg izülte gyilkos az ilyen mutatványok.
10-es vagyok.
Amit Te mondasz, az oké, nem tudom hányas voltál, talán 15.
De, akkor kérlek mond el mi az értelme. Az erősembereknél, erőemelőknél is nem az izom kihasználása a cél maximálisan, hanem a legnagyobb súly memozgatása. De a butterfly húzóckodásnak semmi értelme. Olyan gyönyörűen gallyra tudja vágni a váll-izületet (mert nyírja, ha befeszül hátra, és ahogy láttam, jó gyorsan, rángatva nyomják). A crossfitt az Én meglátásomba egy erősember és erőemelő sport kompozit anyaga, amely olyan értelmetlen dolgokkal van tele, mint ezek. Ezt a tárcsás dolgot nem feltétlen hiszem el, de majd utánanézek ennek is.
A válaszod hasznos, de ha valaki ilyenre megy rá, válasszon igazi, kemény sportot: STRONGMAN
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!