Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a bajuk a gyúrósoknak a...

Mi a bajuk a gyúrósoknak a CrossFittel?

Figyelt kérdés
2014. dec. 28. 12:53
1 2 3 4
 11/36 Szergej55 ***** válasza:
Amúgy külön viccesek a direkt erre a célra gyártott kamu súlyok, csak azért, hogy többnek nézzen ki az egész a rúdon, mint amennyi valójában. :D
2014. dec. 28. 16:25
 12/36 anonim ***** válasza:
Azt néztem épp énis :D
2014. dec. 28. 17:02
 13/36 Dogmatix91 ***** válasza:
100%
Kicsit rendet teszek a fejekben. A videóban tényleg vannak vicces részek, de! Amit a lányok csinálnak az egy erősember gyakorlat akarna lenni, ha megnézitek sokkal vastagabb a rúd. A vergődős húzódzkodások nem arról szólnak, hogy csak hátból húzd fel magad, hanem minél rövidebb idő alatt ledaráld az adott ismétlésszámot. Ennek is megvannak a szabályai. Alsó pozícióban a karoknak nyújtva kell lenniük, felső pozícióban pedig az állnak el kell hagynia a rúd vízszintes síkját. A konditermekben a húzódzkodók 90%a végig hajlított karral és maximum fejbúbig húzódzkodik. A tárcsák pedig nem azért vastagok, hogy többnek nézzenek ki. Nem tartalmaznak fém magot, hanem tömör gumi tárcsák azért, hogy ne törjenek el. Ezért nézik le a gyúrósok a CF-et, mert fingjuk sincs róla. A legtöbb kondis persze azért utálja mert Bunny is fikázza. Tény és való, hogy a legtöbb helyen önjelöl edzők tartanak edzést, ezért kell lemenni hivatalos CrossFit terembe. Én is a kondiból mentem át CFezni, de engem mindig is vonzott. Ízlések és pofonok, de kérlek csak az után ítélkezzen egy kívülálló miután kipróbálta vagy legalább kellő információt szerzett róla.
2014. dec. 28. 17:29
 14/36 anonim ***** válasza:

Nekem nincs bajom vele csak vannak benne olyan gyakorlatok amik nem túl egészégesek az izuletekre nézve és majd öreg (vagy még talán elötTe) korban megmutatkoznak ezenek a gyakorlatok a nem kívánatos izületi hatásai.

Gondolok itt a rángatózó gyakorlatokra mint pl. a "butterfly pull up"

2014. dec. 28. 17:31
 15/36 Dogmatix91 ***** válasza:
Utolsó, kérlek mondd el, hogy a butterfly pull up melyik ízületre káros vagy károsabb, mint egy sima húzódzkodás?
2014. dec. 28. 17:35
 16/36 anonim ***** válasza:
Hát annyira nem nézegettem ilyen crossfitt dolgokat, így teljesen inkompetens vagyok-e téren, de ez a rángatózás nekem nagyon idegen. Fiatalkoromban tornáztam, de még attól is távol áll jócskán. De én nem itélem el, ha jól esik nekik, csinálják.
2014. dec. 28. 17:41
 17/36 Dogmatix91 ***** válasza:
Ki mondta, hogy köze van a tornához? Még egyszer mondom. A hatékonyság a lényeg. Csinálj meg 100 húzódzkodást erőből, időre.
2014. dec. 28. 17:50
 18/36 anonim ***** válasza:

# 15

Mondjuk pl. a hát de egy orvos szerintem többet tudna mondani hogy még minek nem tesz jót.

A szervezet meg az izületek nem erre lett "kitalálva" hogy a saját testsúlyunkal rángatózzunk, jó kis hát meg izülte gyilkos az ilyen mutatványok.

2014. dec. 28. 18:17
 19/36 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Amit Te mondasz, az oké, nem tudom hányas voltál, talán 15.

De, akkor kérlek mond el mi az értelme. Az erősembereknél, erőemelőknél is nem az izom kihasználása a cél maximálisan, hanem a legnagyobb súly memozgatása. De a butterfly húzóckodásnak semmi értelme. Olyan gyönyörűen gallyra tudja vágni a váll-izületet (mert nyírja, ha befeszül hátra, és ahogy láttam, jó gyorsan, rángatva nyomják). A crossfitt az Én meglátásomba egy erősember és erőemelő sport kompozit anyaga, amely olyan értelmetlen dolgokkal van tele, mint ezek. Ezt a tárcsás dolgot nem feltétlen hiszem el, de majd utánanézek ennek is.

A válaszod hasznos, de ha valaki ilyenre megy rá, válasszon igazi, kemény sportot: STRONGMAN

2014. dec. 28. 19:56
 20/36 anonim ***** válasza:
Előttem szóló vagyok. 13-as voltál.
2014. dec. 28. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!