Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a bajuk a gyúrósoknak a...

Mi a bajuk a gyúrósoknak a CrossFittel?

Figyelt kérdés
2014. dec. 28. 12:53
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

A popkultúrában a crossfit a hipster edzésforma, avagy az új, az alternatív, és ami annyira menő, hogy muszáj mindenkinek elmesélni. Mint a vegaság.

Ilyesmi képeket gyártanak:

[link]

[link]

[most nem minősítem se a crossfitet, se a vegaságot, csupán elmondtam, hogy mit vettem észre. kívülálló vagyok]

2014. dec. 28. 20:10
 22/36 anonim válasza:

valóban sokan vannak akik divatból csinálják, hogy legyen mit kiposztolni facebookra.

engem is leszólnak gyakran, hogy minek CF-ezek lány létemre, aztán amikor látják hogy szabályosan(nem a videóban látottak szerint) mekkora súlyokat mozgatok meg akkor kicsit elhalkulnak. persze nemcsak a gyúrósok, hanem olyanok is akiknek a bicepsz edzés a söröskorsó emelgetését jelenti péntek esténként

viszont jó volt olvasni, hogy a gyúrósok sem mindnyájan utálják a crossfit-et úgyhogy nem kéne általánosítani sem abban, hogy utálnak minket, sem abban hogy minden CF-es csak divatból és önpusztító módon csinálja

2014. dec. 28. 20:45
 23/36 anonim ***** válasza:

10es vagyok.

Az mind szép és jó, hogy lány létedre Crossfittezel, toljad keményen, hajlítsd meg a vasat. De, azt valld be, akik ezt művelik, szerény becslésem szerint 80% divat, de akik csinálják, 95% fingja sincs mit csinál. És, ha akik csinálják, azoknak sincs, akkor a gyúrósoknak hogy legyen róla fingjuk, mit csinálnak, ha még Ők se tudják? Érted mit akarok mondani? Én tisztelem becsülöm őket, egy komoly kardiovasculáris edzettséget, funkcionalitást, technikát igényel a sport, de pár elemet kidobhatna a kukába, "rematch" néven. Annyit hozzátéve, nem sértésként, a gyúrósok között is vannak akik divatból fognak vasat a kezükbe, és fingjuk sincs, hol tapad a bicepsz.

2014. dec. 28. 20:50
 24/36 Dogmatix91 ***** válasza:

Na hát a tárcsás dolog pedig így van. Bumper névre hallgatnak ezek a tárcsák. A "rángatózásban" csak akkor feszül meg a vállad ha kötött vagy. Én heti 5ször edzem, ebből általában 3 WOD 2 súlyemelés, most téli időszakban 4 súlyemelés 1 WOD. Nem hiszem, hogy ez a hereverő divat kategória. A mi termünkbe nem sok divatmajom jár, az ilyenek nagyon hamar kikopnak egész egyszerűen azért, mert ez nem arról szól, hogy lejövünk lötyögni. Komoly bemelegítés előzi meg az edzéseket és rendesen lenyújtunk mindegyik után. Nem véletlenül használják a kislabdát és a hengert, persze a kondisok ezt is csak menőzésnek meg divatnak tudják be.

Egyébként a CrossFit nem csak erősportok keveréke. Jó adag súlyemelés van benne ez tény (szoktak is súlyemelő szemináriumokat rendezni, '15ben jön Klokov Pestre, Nagy Ákos pedig aktívan támogatja a CrossFit terjedését), de én leginkább állóképességi sportnak mondanám. Csak egy példa: az idei világbajnokságon/Gamesen az egyik feladatsor ebből állt: 3km evezés, 300 double-unders (duplázás ugrálókötéllel) és 3 mérföld azaz majdnem 5km futás. 2013ban 21km evezés volt az egyik szám. Ezen kívül van úszás, szán tolás, kerékforgatás, súlyemelő számokban maxolás és még lehetne sorolni. Tehát ez egy rendkívül összetett sport, pont ezért tud változatos és izgalmas lenni. A testépítők meg elterjesztik, hogy ez a feszengésről szól...érted, pont a testépítők mondják ezt? Akik egész évben azért dolgoznak, hogy tangában mutogassák magukat egy versenyen. Félreértés ne essék, én becsülöm őket, leginkább azért mert végignyomják a diétát (a profik offszezonjáról és az edzéstechnikáról nem beszélnék, mert ott is látni cifra dolgokat) és az életüket teszik fel erre a sportra. Úgyhogy hidd el, aki már egy ideje CrossFitezik az nem divatból csinálja és tudja is, hogy mit csinál.

2014. dec. 28. 21:50
 25/36 anonim ***** válasza:
Én elhiszem, hogy azért. Bár nem tudom elképzelni, hogy betörik, vagy eltörik a tárcsa. Nem az Eagles tárcsák, hanem az Atlasokra. Mindegy. Azt mondjuk kikérem, hogy egy testépítő, illetve aki terembe jár, az esztétikára edz. Egy erősember, erőemelő, és ezesetben crossfittes (nemtudom van-e neki neve pontosan, aki szinten tolja) pedig az erejére, és a kardiovasculáris edzettségére. Az meg, hogy feszengünk idióta tangába. Hát, abba a tangába jól is kell kinézni, erre ennyit mondok csak... Én ha megszakadnék, se tudnék ennél lazább lenni. Az meg szerintem rég rossz felfogás, hogy túl merev a vállad, hogy megcsinálj, felfogásom szerint egy alapvető crossfitt gyakorlatot. Tartom ezügyben az "idióta gyakorlat" nevet.
2014. dec. 28. 22:06
 26/36 Dogmatix91 ***** válasza:

Egy testépítő mire edz akkor ha nem esztétikára? Akkor a szakítás is egy idióta gyakorlat? Alap CF és súlyemelő gyakorlat és bizony a legtöbb embernek túl kötött a válla hozzá, de van több olyan ismerősöm aki nem tud rendesen guggolni mert merev a bokája és elemelkedik a sarka. A fémmagos tárcsák pedig törnek, lévén, hogy öntöttvas magos tárcsákat gyártanak (gépészmérnöknek tanulok úgyhogy ebben otthon vagyok). Azt meg hidd el, hogy tudnál lazább lenni, feltéve ha nem jógázol. Csak persze ez sok idő, rengeteg türelem és egy kevés fájdalom, hogy rendesen kilazulj. Az kondis edzés utáni 3-5 perc nyújtástól nem leszel laza. Ha van időm akkor van, hogy egy óráig csak nyújtok.

Nem akarok én meggyőzni senkit az igazamról, nem muszáj egyetérteni velem. Elfogadom én azt is, ha valaki idiótaságnak tartja az egész CrossFitet, csak ne azért tartsa annak mert egy zsíros paraszt azt írta az interneten, hogy ez egy rángatózó szar sport; mert az emberek 95%a nem tudná megcsinálni a felét sem annak, amit egy közepes szinten lévő CF-es megcsinál. Annyit kell mondani, hogy nem tud vele azonosulni aztán jó napot.

2014. dec. 28. 22:27
 27/36 anonim ***** válasza:

Nem a bokájuk merev, hanem az Achilles-ínuk től rövid, és azt nem nagyon kéne nyújtogatni... És ez fennállhat mindenhol. Nem az inakal nyújtjuk, hanem az izmokat. Ha az inakat nyújtod, abból komoly problémád lesz/lehet. Nem mennék bele az egy óra nyújtásba. Nem tudom kire célzol a "zsíros paraszt" kifejezéssel, gondolom Drugs Bunny-ra.

Én értem, hogy a "középszintű CF"-esek sokat leraknak az asztalra. De, Én ezt a butterfly-t tartom értelmetlennek. Bár, annyiba igaza van a "zsíros parasztnak", hogy a Muscle beachen több feszengő "CF"-es volt, mint gyúrós. Ezt tapasztaltam.

2014. dec. 28. 22:38
 28/36 Dogmatix91 ***** válasza:
Mert ott verseny volt. A boka lehet merev, aki tárcsát rak a sarka alá és úgy guggol annak is nyúlik az achillese ami nem nagy gáz (még Bunny szerint sem), sőt jó. A váll meg szimplán lehet kötött ami miatt beszűkül a mozgási tartomány, ha neked ez így megfelel akkor jó. Viszont nagyon sok sport épít a rugalmasságra és nagy mozgási tartományra. Egyébként van olyan is hogy stretching azaz nyújtás óra aminek köze sincs a cfhez. 1,5 óra nyújtás, de mondhatnám a jógát is. Valaki még 80 évesen is jógázik és jobb állapotban van, mint egy mai 25-30 éves, pedig ott azért tekergetik magukat rendesen. De mondom, nem akarok én senkit se meggyőzni. Nekem is van olyan ismerősöm aki kondizik, elmondása szerint nyújt is és nem tudja megvakarni a hátát, nem tud nyújtott lábbal előrehajolni stb. Én elég sok sérüléstől megkíméltem magam azzal, hogy viszonylag hajlékony vagyok.
2014. dec. 29. 09:05
 29/36 anonim ***** válasza:
Én voltam Karesnál (Váradi Károly) személyes konzultáción, és Ő direkt kihangsúlyozta nekem, meg ne próbáljam direkt nyújtogatni az Achilles inamat. Amikor tárcsát raknak a sarkuk alá, nem azért, hogy nyújtsák azt, csak nem tudnak legugolni teli talpal. Ha Te elég laza vagy, hogy annyira hátrafeszítsd a vállad, és ezt eltitulálni "normális mozgástartománynak" az úgy érdekes. Nem azt mondom, hogy a karnak esetben nem kell bemennie a törzs mögé, de amiről mi beszélünk, erősen gyilkolássza a vállat, mivel 1. hátrafeszíti, 2. rángatja. De, Én sem akarlak meggyőzni, bár azért Bunny véleményére Én kíváncsi lennék, mert adok a véleményére, bár nem mindenben.q
2014. dec. 29. 09:30
 30/36 Dogmatix91 ***** válasza:
Persze, hogy nem azért rakja a sarka alá, ezt nem is mondta senki. De mivel úgy le tud guggolni rendesen ezért nyúlni fog. Egyébként nincs benne semmi rángatózás és szakítás közben a kar jobban eltávolodik a törzs síkjától. Ezért mondtam, hogy aki nem ért hozzá csak megnéz 2 videót az ne akarjon szakértő lenni. Amikor a vádlidat nyújtod akkor nem nyúlik az Achilles is? :S Én zárt lábbal földig tudok guggolni. Már akkor is tudtam amikor csak kondiba jártam. Akkor nekem szét fog esni a bokám meg a térdem? Nem vagyok egészséges? Egy sima vállból nyomás nem gyilkolja a válladat? Főleg ha valaki nyak mögül végzi! Hát jobban megfeszül a válla akkor, mint butterfly közben ebben biztos lehetsz.
2014. dec. 29. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!