Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 1 évé edzek. Érdemes lenne...

1 évé edzek. Érdemes lenne belevágnom egy kreatin kúrába? Mennyi fejlődést hozna? És a kreatin kihozza a pattanásokat az arcon? 18/F

Figyelt kérdés

2014. dec. 18. 10:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%

Ezt máshova, másnak írtam először (szóval ne lepődj meg ha néhol furcsa a megfogalmazás), de bemásolom neked is ide, hogy miért NE vágj bele:

"Nem akartam, mert jön a hadsereg, és megköveznek érte, de legyen:

Kreatinnal az a gond, hogy addig jó, amíg szeded. Utána viszont nagyon erősen visszaesel.

Annyi a működése, hogy vizet vonz az izomba, így megnöveli a térfogatát (ezért is van hogy aki túl sokat szed, "vizesedik", a bőre alatt is víz lesz), így nagyobbnak tűnik, "szép izmos leszel".

Elviekben ez azért van, hogy az anabolikus vagy tökömtudja milyen folyamatokat serkentsen (lényeg, hogy jobban fog tőle nőni az izom). Mert hogy megnő az izom térfogata, és nagyobb felületen vehet fel táplálékot, és ettől gyorsabban fejlődik. Ezt én nem is kétlem, hogy így van (valami hasonló reklámdumát te is hallhattál már biztos), viszont megkérdőjelezem azt, hogy mekkora mértékben dobja meg az izom építését. Véleményem, és tapasztalatom szerint kis mértékben (igaz én erős ecto vagyok). Szóval lényeg a lényeg hogy boostot ad elvben a izomnövekedésnek.

Ez mind szép és jó, de még nem írtam le ez miért nem jó. Na szóval:

Egyrészt kicsit vacakol a vízháztartásoddal, ez hogy mennyire jó, én nem tudom, nekem nem jött be. Ami viszont a tényleges probléma, hogy miután abbahagyod a szedését, mindaz a víz, ami eddig az izomban volt, szépen kiürül. És ekkor jön el az, hogy "összeesel". DURVÁN. Úgy értem, hogy amíg szeded, van egy szép fizikumod, tényleg látható a különbség. Utána ez eltűnik, és csókolom. És kívülről annyi látszik, hogy nemhogy izmosodtál volna, hanem még összementél, és még a kreatin kúra alatt felszedett + izom SE fog látszódni (se az amennyit anélkül nőttél volna, se az, amit a kreatin boostja ad). Ezt látja majd egy külső szemlélő, és ami fontosabb: te is. Csalódás lesz, hogy miért mész össze (kivéve ha tudod hogy ez a hatása, bár ekkor se feltétlen jó látni hogy összeesel).

Szóval felteszem a kérdést: megéri ez az élmény azt a 3-6e huf? Én nem hiszem. Annak lehet van értelme, akinek ez az élete, meg verseny meg minden, és kell az a + növekedés. Viszont a legtöbb hobbista (csak feltételezem hogy te is az vagy), aki a csajoknak akar tetszeni (nem sértésből, ki nem azért csinálja? ), azért szedi, mert felpumpálja, és izmosabbnak néz ki tőle. Ami valójában nem igaz, és pár hónap múlva összeesik.

Ez a hivatalos álláspontom. Ha esetleg versenyző vagy, vagy komoly céljaid vannak a súlyokkal, akkor vedd úgy hogy ezt le se írtam. Ha nem, akkor meg ne feküdj kötélnek a marketing baromságoktól, a nagyon is a doppingtól nőnek, nem a hiperszuper fehérjétől, meg a glutamintól, meg a kreatintól. Hobbi szinten elég a vitamin, normális kaja + esetleg egy kis tömegnövelő / fehérje.

Peace"

2014. dec. 18. 10:45
 2/12 Dogmatix91 ***** válasza:

Nem tudom, hogy hány éves vagy válaszoló, de elég érdekes amit írtál. Pl. én nem azért edzem, hogy a lányoknak tetszem. Nem járok feszes pólókba, nem vonaglok és nem feszengek. Az értelmesebb lány úgy se azért fog veled összejönni mert nagy a bicepszed vagy bitang hátad van, az egyéjszakás szutykok meg végképp nem érdekelnek. Ez persze tök egyéni kérdés.

A lényegesebb az, hogyha normálisan szeded a kreatint akkor nem fogsz bevizesedni. Szedtem én is kreatint és nem igazán jött rám víz. Aki bevizesedik az 5g kreatinhoz hozzácsap egy kiló szőlőcukrot, mert ez a felhasználás terjedt el.

Azon azért jót kacagtam, hogy te azt állítod, hogy a kreatintól nemhogy nőnél, de még össze is mész! :D Vagy csak én értelmeztem így? (szerintem nem)

A kérdésre válaszolva:

Nyugodtan belevághatsz, a fejlődés üteme egyénenként eltérő. Pattanásodás nem jellemző, ellenben nem mindenkinek bírja a gyomra a monohidrátot. Nekem pl az első kúrámkor semmi gond nem volt, de a 2. kúrámnál már néha kicsit meghajtott.

2014. dec. 18. 11:37
 3/12 anonim ***** válasza:

Hogyha normálisan szeded 5g (max 2x5g) naponta akkor nem fogsz nagyon bevizesedni, erőszintben viszont ugyanazt a hatást hozza mintha 10x annyit szednél, de nem lesz hasmenésed meg hasonló mellékhatások.

Az meg hogy ha abbahagyod a szedését akkor összeesel ez szerintem csak azoknál áll fenn akik "túladagolják" és tényleg nagyon bevizesednek, viszont ha arra használod amire ki van találva tehát hogy az erőszintedet növelje, az azzal megszerzett izomtöbbletet nem veszted el akkor sem ha abbahagyod.

Egyébként meg nem kell abbahagyni. Hogyha betartja az ember az adagolást egyszerűen annyira olcsó hogy nem értem miért hagyná abba bárki is a használatát, ha csak nem újratöltési célzattal.

Pattanást nem hozza ki, az inkább a tömegnövelőkben lévő cukortól szokott előjönni, illetve a megnövekedett tesztoszteron szinttől, ami jó esetben az edzéstől van.

2014. dec. 18. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Hallottál már arról, hogy kinek inge? És igen, te nem tudtad értelmezni amit írtam, próbáld meg még1x átolvasni, egyelőre én kacagok.

Vizesedést rosszul tudjátok, amit leírtam az a hatásmechanizmusa, egész egyszerűen így működik. Az hogy vannak akik túladagolják, és a bőrük alatt is víz van, az az amit ti vizesedésnek hívtok. De ami jelenséget leírtam, az a hatása, és nem összekeverendő a kettő.

jaja szerintem is tökjó évekig tolni am

2014. dec. 18. 13:42
 5/12 anonim ***** válasza:
A kreatint lehet olyan sokáig szünet nélkül tolni?
2014. dec. 18. 13:47
 6/12 anonim ***** válasza:

#1 Azzal azért remélem tisztában vagy, hogy aki versenyzésre adja a fejét, az nem kreatinnal fog bekészülni, sőt eszébe sem jut kreatinnal tökölni. És főleg nem a jányok' miatt.

És "összeesni" sem fogsz a kreatintól, hiszen ha jól van belőve az étrended, lényegi változást sem fogsz észrevenni magadon, ami a kreatinnak köszönhető, hiszen azalatt a a 2-3 hónap alatt amíg a kreatint eszed, alapvetően is fejlődnél(az étrendnek/edzések köszönhetően). Naturálként néha jó dolog a kreatin, mert valóban megdobja kicsit az erőszintet, ami azt jelenti, hogy emelni tudsz a súlyokon, ami további fejlődést eredményezhet. Tehát, ne sajnáld azt a pár ezer forintot kreatinra.(kivéve ha szar az étrended, mert akkor valóban csak bevizesedsz tőle)

Pattanásokat nem kéne előhozza, legalábbis én nem találkoztam még vele.

2014. dec. 18. 14:39
 7/12 anonim ***** válasza:
A "túladagolásról" meg csak annyit, hogy nem bevizesedsz tőle, hanem legfeljebb összefosod magad. NEM a kreatintól vizesedsz be, hanem attól ha szar a kajád.
2014. dec. 18. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

De tudtam hogy jönni fog a sok hartzos...

És ha a felük legalább megtanulna olvasni, vagy szöveget értelmezni, nem kéne koptassam az ujjaim.

Egyrészt: ki mondott olyat hogy a versenyzők a kreatintól "készül be"? Ki mondott olyat, hogy ők a nőknek akarnak tetszeni? Mindenki tudja hogy ostobára doppingolják a fejüket. És igen, szoktak ők is kreatint szedni egyébként, szezontól, és étrendtől függően.

Másodrészt: nem, ezt már nem minősítem... Meg úgyse tudlak győzni, nem is akarlak, köszöntem a véleményed, szia.

Hobbiszinten felesleges, de próbáld ki, nagy valószínűséggel meg fogod tapasztalni amit leírtam. Remekül el van adva ezzel az erőszint növekedős dumával (és tényleg így is van, mert növeli), csak arról már nem szokott szó esni a reklámdumákban, hogy ezt el is veszíted ha már nem szeded ----> boost hatás. Jah... amúgy nem vizesít... ;)

2014. dec. 18. 15:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá, ez kimaradt, hogy vannak különbségek aközött hogy ki hogy reagál rá, ez annyiban nyilvánul meg, hogy mennyire észlelhető az, amit az első hozzászólásban leírtam (felpumpálódás-összeesés) (jaj most erre a szóra megint pörögni fogtok)
2014. dec. 18. 15:13
 10/12 Dogmatix91 ***** válasza:

"Úgy értem, hogy amíg szeded, van egy szép fizikumod, tényleg látható a különbség. Utána ez eltűnik, és csókolom. És kívülről annyi látszik, hogy nemhogy izmosodtál volna, hanem még összementél, és még a kreatin kúra alatt felszedett + izom SE fog látszódni (se az amennyit anélkül nőttél volna, se az, amit a kreatin boostja ad)"

Szerintem jól értelmeztem!

Persze a hatásmechanizmusa az amit mondasz, de neked olyan bitang szemed van, hogy sejtszinten látod, hogy valamivel több vizet köt meg? Az erőd miért is menne el ha abbahagyod? Leépül a kúra alatt felszedett izomtömeg amint abbahagyod? Én 3x5g-ot szedtem szintentartáskor és nem vizesedtem be, pedig még a kajám sem tökéletes. Akkor én most földönkívüli vagyok? Biztos volt egy jó szar kreatinkúrád mert veled így történt ahogy leírtad és elátkozod ezt a kiegészítőt, pedig több értelme van mint egy pre-workout kiegnek. Te ess csak össze DURVÁN! :D

2014. dec. 18. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!