Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tényleg igaz amit a cikk ír?

Tényleg igaz amit a cikk ír?

Figyelt kérdés

[link]

Összefoglalom röviden

Az izomTÖMEGnöveléshez erőemelő edzés kell KEVÉS KARDIÓVAL.

Hatalmas súlyok kevés ismétlésszámmal, az izolációs gyakorlatokat pedig jobb kihagyni.

Mi ebből az igazság?

2014. dec. 11. 00:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Én kíváncsi vagyok, most a karácsonyi időszak alatt terveztem is egy tömegelést, szerintem kipróbálom.

Valaki tud valamilyen konkrét erőemelő típusú edzéstervet adni? Vagy aminek ez a lényege?

2014. dec. 11. 00:21
 2/5 anonim ***** válasza:

A dolog működik (magas fehérje bevitel, nagy súlyos alapgyakorlatok), de nem állíthatjuk, hogy csak ez lenne járható út. Én így csináltam kb. másfél éve, fölemeltem a fehérje bevitelt 3-4 g-ra, a Ch az olyan 10 g körül volt akkor. Meg is indult a fejlődés, de aztán anyagi okokból abbamaradt a dolog.

Mindemellett szerintem nem kell külön állatfajként tekinteni magára egy extrém ektonak se. Nem kell félni az izolációs gyakorlatoktól se, elférnek azok.

2014. dec. 11. 06:24
 3/5 A kérdező kommentje:

De akkor mi mire jó?

Ha az alacsony ismétléssel jön a tömeg a magasra miért van szükség?

2014. dec. 11. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Mert a magastól is jöhet a tömeg, akár ugyanannál az embernél is. Nem kőbe vésett dolog ez egyáltalán, mindenki magának találja meg a megfelelő módszert. Nem véletlenül vannak egymásnak ellentmondó kísérletek ezzel kapcsolatban is. Alapvetően a kifejezetten magas ismétlésszámnak megvan az az előnye, hogy növeli az allokepesseget.

Illetve izolációs gyakorlatoknál jobban meg lehet dolgoztatni így az izmot.

Én azt mondom, érdemes váltogatni a koncepciókat.

Alapvetően nekem az a tapasztalatom, hogy az eroedzes jobban megterheli a szervezetet, de ha megvan a megfelelő tapanyagmennyiseg, akkor gyorsan lehet fejlődni, az erő mellett a tömegben is (és én nem is 5-os, hanem 3-as ismétlésekkel dolgoztam fekvenyomásban).

A magas ismétlésszámmal (20-50) pedig könnyebb regenerálódni, szintén alkalmas tömegnövelésre is, és a maximális erőt is növeli, ha nem is olyan tempóban mint az első verzió. Más kérdés, hogy nagyon meg kell nyomni ahhoz hogy hatékony legyen, nem szabad hogy a kifulladás miatt álljon meg az ember, hanem bukásig kell menni.

Ez az én tapasztalatom, de mindenkinek más a szervezete.

2014. dec. 11. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Vörös és fehér izomrostokból épül fel az izomzat. A vörös izomrost nehezen fárad, viszont nem képes túl nagy erőkifejtésre. A fehér izomrostok meg gyorsan fáradnak, de nagy erőkifejtésre képesek. Legtöbb ember kb fele-fele arányban rendelkezik ezekkel. De a jó maratoni futók sok vörös izomrostal rendelkezve sokáig képesek futni példáúl.

Hogy ez miért lényeges? Ha főként lassú vörös izomrostokból épül fel egy izomcsoportod, annak nem épp a legmegfelelőbb edzés a kis ismétlésszámos erőedzés. Ennek ellentétje is remélem világos. Tehát van aki magas, van aki kis ismétlésszámmal fejlődik jobban. A nagy átlag meg a közepes (10-12) ismétléssel.

De a builder-en vagy egy cikk is - A genetika, avagy a testalkat szerepe a sportban

2014. dec. 11. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!