Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha a zabpelyhet nem áztatom...

Ha a zabpelyhet nem áztatom be/nem főzöm akkor is ugyanúgy megemésztem a szénhidrátot belőle?

Figyelt kérdés
Minden reggel ezzel vinnék be 60g ch-t(kb. 100g zabpehely).m
2014. nov. 24. 13:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen én úgy tudom a szénhidrátot ugyanúgy megemészted, viszont egyszer egy hozzáértő ember levezette nekem kémiailag, hogy miért kell beáztatni a zabpelyhet. Természetesen már nem emlékszem rá de tudom hogy sokkal több értelme van beáztatva enni. Szerintem te is edd úgy ha meg nem győztelek meg (ami valljuk be sanszos) nézz utána mi történik a zabpehellyel beáztatáskor.
2014. nov. 24. 13:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Megemèszted, csak nehezebben, puffaszt is.
2014. nov. 24. 14:03
 3/8 anonim ***** válasza:
De ezt mégis hogy akarod enni? Minden nélkül benyomsz pár kanállal?
2014. nov. 24. 14:20
 4/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Amit te a boltban zabpehelyként megveszel, az már egy nagy nyomáson hőkezelt, pörkölt és hengerelt forma.

http://www.youtube.com/watch?v=Ezqi-2fnmJM

Ehető, emészthető. Ahogy Zsolt is írja, ettől még nem biztos, hogy mindenki bírja. Nehezebben emészted és puffaszthat a rostok miatt.

Áztatni a rostok ill. az azokban lévő fitátok miatt is érdemes. Számos cikk szól róla, hogy a magas fitáttartalom odavág egyes ásványi anyagok és nyomelemek felszívódásának. Ez benne van pl. minden vastartalmú táplálékkiegészítő betegtájékoztatójában. Arról már sehol nincs szó, hogy milyen vizsgálatok igazolták ezt, és hogy milyen mértékben árt a fitát felszívódásnak. Még 12 óra áztatás sem oldja meg a fitát problémát, de legalább enyhít rajta.

[link]

2014. nov. 24. 16:26
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Tejsavóféhérjével enném vízzel keverve.

100g zabpelyhet mennyi vízzel áztassak be? Attól félek hogy valami nyálkás trutyi lesz belőle ha beáztatom.

Másnap reggel hozzákeverhetek 50g MHN 100% WHEY PRO-t?

2014. nov. 24. 20:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Beteszed 1 percre mikróba és jónapot. Nem kell ezt túlaggódni. :)
2014. nov. 24. 21:00
 7/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Jaja. Úgy is jó. Én forró vizet öntök a zabra, 5 percig állni hagyom. Aztán megy bele a protein vagy tojás, olajos magvak vagy lenolaj. Összekevered, megeszed. Emészthető.
2014. nov. 24. 21:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2014. nov. 25. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!