Napi 1000 (ezer) forintból össze lehet hozni 138g fehérjét,230g szénhidrátot és 46-69g fehérjét?
Pedig a tápkieg csak drágább...
akciós csirkecomb rizs+fagyasztott zöldség diéta kijöhet belőle
napi 1000 forintból mindenféle luxusegészségmegőrző olajok nélkül is órási minőségi ugrást lehet elérni
mit eszik 1000 ftból az átlag magyar? fehér kenyér felvágott kombó, paprikás krumpli
meg persze kóla chips, kávé, energy drink nehogymár legyen a hasnyálmirigyednek egy jó napja
Számold ki a húsok, kiegek fehérjeárát (google -> ortometapara fehérje -> első találat, én írtam).
A csirkecombnál a csont is benne van az árban, a farhátasnál meg a farhát is. A Myprónál olcsó a fehérje, pláne ha még elkapsz valami jó kódot is. Általában igaz kiegre is, meg húsra is (mondjuk hentesnél), hogy ha nagyobb mennyiséget veszel, akkor egységárra nézve olcsóbban jössz ki. Tehát érdemes spórolni, hogy vehess egy nagyobb adagot egyszerre, hogy hosszú távon pénzt takaríts meg.
Igen, de mellé zöldség is szükséges. Az meg plusz pénz.
600 g csirkemell bőr és csont nélkül 1500 Ft/kg = 900 Ft
300 g rizs 300 Ft = 90 Ft
--- 990 Ft ---
+ ehhez legalább 600 g zöldség szükséges
1 fej fejes saláta 650 g, tisztítás után fogyasztható JÓ ESETBEN kb. 450 g. Sparban 300 Ft/fej
+ 200 g paradicsom 700 Ft / kg = 140 Ft
tehát pluszban olyan 440 Ft a zöldség saláta-paradicsom kombóval.
És! Nem olcsóbb a pangáziusz hal. Hiába 1000 Ft/kg, annak 100 g-jában csak 18,2 g fehérje van, vagy még kevesebb, míg a csirkemellfilében 24,6 g 100 g-onként.
Ezen kívül a pangáziusz esetében 1000 g-ból csak 750 g hal, a többi jég (víz). Pangáziuszból több mint 760 g kellene azaz még egy 1 kg zacskós hal sem lenne elég. Ha 1 kg (amiből csak 750 g hal) 1000 Ft, akkor ugye többe kerülne mint azonos mennyiségű fehérjét biztosító csirkemellfilé adagja.
de ki az aki 1500ért veszi a filét?
mikor 3 hetente akciós valahol, vagy ez vagy a csontos
Nálunk akciósan 1399 Ft/kg, nem akciósan 1799 Ft is volt már.
Csontosat, bőröset direkt nem írtam, mivel tisztítás után ár-érték arányban rosszabbul jön ki az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!