Miért gondolják a testépítők, hogy a főtt rizs, amelyből a főzés lebontja a vitaminokat egészségesebb, mint a szénhidrátot szintén sokat tartalmazó fehér lisztből készült kenyér, vagy zsömle?
És te miért gondolod, hogy ezt gondolják?
Rizzsel könnyebb több ch-t bevinni. Ennyi.
egy multinál vagyok pék, csak, hogy mondjak egy kis konkrétumot is:
kenyér a munkahelyemen, kb ezekre emlékszem, valójában por formában kapjuk valahonnan külföldről, nekünk csak vizeznünk gyúrnunk és sütnünk kell:
búzaliszt, élesztő, vitális búzaglutin, só, e471, e472(hidrogénezett növényi olajok), szójaliszt, ecetsav, nátrium-diacetát, koncentrált kovász,
kenyér amit otthon sütök:
rozsliszt, só, élesztő...
Nem gondoljak.
Amugy meg egyreszt nem bomlanak le a vitaminok a fozestol, (ha lenne a rizsben egyaltalan, nem tudom) masresz a kenyer sem a vitaminokrol hires, harmadreszt meg nezz mar korul legy szives, es saccold meg mennyi magyar ember van elhizva. Mert en ugy latom, hogy 40 folott kabe 90%.
A rizs testepito szemmel azert jo mert egyszeru. Egyszeru kimerni, egyszeru megcsinalni, ennyi.
Az én gyomromnak simán jobban fekszik, ez elég ahhoz hogy jobbnak tartsam. Fehér lisztet is használtam, de az is jobb a bolti kenyérnél. Most már tudom, miért jó a fehér lisztből sütött süti, és miért birizgalja a gyomrom a bolti kenyér. Nem egy toxinbomba persze, de azt hiszem nem kérdés hogy a rizs jobb-e.
Egyébként nem bomlik le a vitamintartalom, jelentős része megmarad. Mármint nyilván a hőállóak, mert nem mindegyik hőérzékeny.
" Meg ha a fehér kenyér annyira elhízáshoz vezetne akkor az emberek 90%-a dagadt lenne, nem?"
Kb 60% az arány. Néztél már körül strandon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!