Szerintetek hány szabályos, bedőlés nélküli egykezes fekvőtámasz számít "nagyon jónak? " Esetleg tudja vki, hogy a legjobbak mennyit tudnak?
Szubjektív, hogy mennyi számít jónak.
Ráadásul egy testépítőn hatalmas izomtömeg van, ezért nekik annyi súllyal nehezebb is.
76 kg vagyok,és 180 magas. Megmértem mérleggel hogy 48.5 kg nehezedik egy kezemre.
Ami meg a szubjektivitást illeti, nos ez csak bizonyos keretek között lehet igaz. Mert mondjuk 50 db már mindenkitől csúcsteljesítmény, de ha valaki 150 kg, attól már 1-2 darab is jó.
Atomdurva!
Viszont a kérdés sajnos már nem aktuális, nem fogok több egykezest nyomni. 1 hónap alatt tökéletesen szetcseszte a keringésemet ez a gyakorlat. Iszonyúan elszorítja a vérkeringést, pláne a bal karnál. A negyedik héten már minden reggel arra ébredtem, hogy a bal karom teljesen érzéketlenre zsibbadt. 6 napja hagytam abba, most már javulgat. Hát igen, nem vicc a sportolás előtti orvosi ellenőrzés.
Ez egyénfüggö. De gondolj bele, a hasfal teljes erőből feszül, így dől az összes vér a felsőtestbe. Pláne még a bal karomat külön full erőből feszítettem, így még több vér szorult bele.
Igaz, nekem nagyon magas a vérnyomásom, meg a fejem is sokat fáj. Nekem akarom amúgy leszólni a Meztelen harcost, d sajna nem való mindenkinek.
Igen, gondoljunk bele. A hasizom jócskán különbözik a többi izomtól, mivel kontraproduktív munkát is végez. Egykezes fekvőnél az egyik oldalsó hasfal megakadályozza, hogy a törzs elfordujlon. Ha az ellentétes oldal is megfeszül, azzal akadályozza a másik oldal munkáját. De mégis megfeszül, különben nem tudná stabilizálnia felsőtestet.
Próbáld ki: tartsd meg magad egy kézzel, aztán ebben a helyzetben tapogasd meg a hasfaladat. Kőkeményen feszülni fog mindenhol, kétoldalt, és alul-felül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!