A gerinc számára a guggolás vagy a felhúzás a rosszabb?
Már ha a guggolásnál a rúd a hátunkon van.
Ha van némi gerincferdülésem csinálhatom-e valamelyiket vagy egyiket sem? Ha igen mekkora súllyal?
Én 75 kg vagyok.
Mindkettő terheli a gerincet, de a felhúzás jobban. NÉLKÜLÖZHETETLEN GYAKORLATOK. Ha gondod van azzal, hogy teljesen egyenesen tartsd a gerinced, ne menj olyan mélyre. Személyesen, Én is próbáltam front-gugolást, de úgy éreztem, a nyaki ütőerem leszakad tőle. A 75 kg-os súlyodból csak kérdezem, hogy következtessünk, mennyire vagy erős? Max súlyt, amibe belegugolsz 6-t, felezd el, és azzal gugolj sokat, szabályosan, figyelve a gerincedre. Ha ez 40, ne törődj hogy csak két tizes van a rúdon.
UI: Az hogy felemelkedik-e a sarka, az az achilles-íntól függ, ne keverjétek ide.
Köszönöm.
Nem jelent gondot egyenesen tartani a hátam.
A gond mindössze annyi, hogy a kisebb gerincferdülésem miatt nem ajánlott nagy súlyokat emelgetnem vagy fej fölé nyomni?
Csak azt nem mondták mi számít nagy súlynak.
Gondolom akkor a mellről nyomás a váll erősítésére is inkább ülve történjen.
Pont azokat a gyakorlatokat kellene hanyagolnom amiket szívesen csinálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!