A gerinc számára a guggolás vagy a felhúzás a rosszabb?
Figyelt kérdés
Már ha a guggolásnál a rúd a hátunkon van.
Ha van némi gerincferdülésem csinálhatom-e valamelyiket vagy egyiket sem? Ha igen mekkora súllyal?
Én 75 kg vagyok.
2014. okt. 25. 23:57
1/15 anonim válasza:
Ha felhúzás alatt a húzódzkodásra gondolsz, az csak jót tesz a gerincnek.
2/15 anonim válasza:
Nem a húzódzkodásra gondol, az egy másik gyakorlat. Tudod van felhúzás is, nézz utána. Nekem a felhúzás jobban terheli a derekam.
Akkora súly kell, hogy 10-15 menjen, így nem lesz túl nagy a terhelés.
3/15 anonim válasza:
Gugolasnal koncentralj a sarkadra hogy neemelkedjen fel,Es a fejedel ne fele sasolj,hanem felfele:).Ez ervenyes a felhuzasra is.
4/15 anonim válasza:
csinálj elölguggolást, serleg guggolást. ott mindenképp egyenesen kell tartani a hátad. lábad alá meg ne rakj semmit, dolgozz azon hogy guggolásnál ne emelkedjen fel a sarkad.
5/15 anonim válasza:
Valamint a is fontos, hogy a fejed legyen PICIT előre billentve nagy súlyos gyakorlatoknál. Ha hátra feszíted a nyakad egy guggolásnál vagy felhúzásnál, komoly gondot okozhat.
6/15 A kérdező kommentje:
köszönöm.
A sarka lennt van azzal nincs gond.
De melyik terheli jobban a gerincet?
Vagy felejtsem el azt a két gyakorlatot. Eszement súlyokkal amúgy sem tervezem csinálni.
2014. okt. 26. 11:21
7/15 anonim válasza:
Írtam, hogy a felhúzás terheli jobban a gerincet, de ez függ attól, hogy mennyire szabályosan végzed. Mert ha a guggolást elcseszed, akkor azzal terheled jobban.
8/15 anonim válasza:
Felhuzas sokkal jobban terheli, viszont a guggolas sem eppen gerinckimelo. Kis sulyokkal, vegig kontrollaltan, odafigyelve azonban kiprobalhatod, es megnezheted hogy mi tortenik.
9/15 anonim válasza:
Tudtommal a felhúzás nem jó a gerincnek,de a guggolással nincs baj.De ha gerincferdülésed van,mindenképp kérdezz meg egy gyógytornászt,szakorvost.
10/15 anonim válasza:
ÓÓÓ isten ments ezektől a gyógytornászoktól meg internetes "szak"tanácsadóktól. Inkább egy sport orvost kérdezzen személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!