Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek a barna...

Mi a véleményetek a barna rizs fehérjéről?

Figyelt kérdés
pl ez [link]
2014. szept. 25. 10:21
1 2
 11/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

"tankonyvtar.hu oldalon olvastam valamikor, és ott nem a hiedelmeket írják le" - pedig jó lenne, ha meg tudnád hivatkozni a forrást.

Abban ne bízz annyira, hogy a Google segít. Találsz majd egy csomó írást pro és kontra, aztán nem jutottál sehová.

Én összeírtam elég sok növényi és állati forrás aminoprofilját. Elküldöm, ha kell. Nem elsősorban az összetétellel van a baj. A növényi források esetében a felszívódás/emésztés is lehet kevésbé hatékony, mint az állati források esetében. Emiatt (is) sanszos, hogy a növényi fehérje kevésbé hasznosul (Institute of Medicine's Food and Nutrition Board írja ezt kommentként az általa készített fehérje forrás rangsor-ban). Tehéát nem csak annyiból áll a dolog, hogy összelegózom magamnak az aminosavakat.

Ettől persze még lehet jó a növényi fehérje, de a dolog sokkal árnyaltabb, mint leírtad.

2014. okt. 21. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!