Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek a barna...

Mi a véleményetek a barna rizs fehérjéről?

Figyelt kérdés
pl ez [link]
2014. szept. 25. 10:21
1 2
 1/11 Csiß ***** válasza:
Hát nem tudom..Nem vagyok a téma szakértője,de tudomásom szerint a növényi fehérje nem számít teljes értékű fehérjének.
2014. szept. 25. 13:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Drága is meg növényi is. A szójánál lényegesen jobb, de ha laktózérzékeny vagy, akkor tojás- vagy marhaprotein.
2014. szept. 25. 17:20
 3/11 anonim ***** válasza:

növényi fehérje nem fehérje

kivéve ha valami pro vegán testépítő vagy aki ismeri az aminosavprofilokat

2014. szept. 26. 12:39
 4/11 Szintiszoli123 ***** válasza:
Ez Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök Morning Show-s kijelentése miatt jutott eszedbe? Csak kérdem, mert engem is érdekel a dolog.
2014. szept. 28. 11:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen, ott hallottam róla
2014. szept. 28. 14:27
 6/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

Én is. és meg is lepődtem, mert soha nem láttam még rizsfehérjét.

Más gyártóknál nem néztem szét. Az énproteinem még a gyártó hivatalos nemzetközi oldalán sem ad betekintést a termék aminosavprofiljába, így meg kell elégedni a reklámszövegükkel: "teljes" :)

Tóth Gábort kérdezném meg szívesen róla, szerinte miért ugyanolyan tuti az állati, mint a növényi.

2014. szept. 28. 15:33
 7/11 anonim válasza:
Teljesen jó a növényi fehérje, ha más növényi fehérjével kombinálod. Pl a gabonaféléket a hüvelyesekkel kell 1:1 arányban, mert aminosav összetételükben kiegészítik egymást, és teljesértékűvé vállnak, pl rizsfehérjét a borsófehérjével célszerű, vagy rizsfehérje-szójafehérje kombó.
2014. okt. 20. 20:04
 8/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

#7!

Mivel támasztanád alá azt, amit mondtál?

2014. okt. 20. 20:22
 9/11 anonim válasza:

tankonyvtar.hu oldalon olvastam valamikor, és ott nem a hiedelmeket írják le. Amúgy az állati takarmányozásnál ezt egyszerűbben oldják meg, ott limitáló aminosavakkal pótolják a takarmányt, így jóval magasabb biológiai értéket kapnak. Általában nem csak, 1 hanem több aminosavat is pótolnak, ha szükséges, takarmányfüggő. Ezt szintén meglehetne tenni az ember esetében is, csak meg kellene nézni, hogy a rizsnél pl melyik az a limitáló aminosav.

Akit érdekel a téma, annak a google mindenben segít!

2014. okt. 21. 00:59
 10/11 anonim ***** válasza:
viszont vegán testépítés esetén szigorúan menni kell a b12nek
2014. okt. 21. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!