Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ők mind kokszolnak?

Ők mind kokszolnak?

Figyelt kérdés

Ismerek több embert is, akik kicsit kövérkésen, gyakorlatilag nulla izomzattal elkezdték a kondizást és fél-egy év múlva láthatóan sokkal több izommal rendelkeztek, viszont már zsír nélkül.

Ez mégis hogy lehet? Mert itt meg minden nagyokos azt írja, hogy egyszerre izmosodni és zsírból fogyni lehetetlen természetes módon, csak kokszolással.

De én ezeket az embereket saját szememmel láttam, nap mint nap.

Akkor ők mind kokszolnának?

2014. szept. 22. 10:54
1 2
 1/20 anonim válasza:
0%

Aki izmos,az általában kokszol vagy legalább kreatin szed/fél kg fehérjeturmixot iszik naponta.

Csak kemény edzéssel,étrenddel NEM LEHET ELÉRNI SZART SEM!

Én 6 éve edzek konditeremben,mindig betartottam a kajálást,de a közelében nem vagyok egyik olyannak sem,aki gyakran szed ezt azt.

Ha ezt tudom,fel nem emelem azt a 2 kilós súlyzót soha,amivel kezdtem anno.

Gondold át te is és aztán dobj el éveket az életedből...

2014. szept. 22. 11:04
 2/20 Tyler913 ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet látatlanban megmondani. Létezik az ún. "kezdő effektus",ez azt jelenti,hogy ha valaki nem edzett még soha életében,és messze van a genetikai határaitól,akkor edzés és jó kaja hatására rövid idő alatt látványosan fejlődik. Ilyenkor egy év alatt akár 10 kg gyarapodás sem elképzelhetetlen,sőt,az sem,hogy valaki akár zsírt is veszítsen közben.Persze ez a fejlődés egy idő után lelassul.Szóval lehet,hogy az ismerőseid is emiatt fejlődtek nagyot.

De persze az is igaz,hogy ha bemégy egy konditerembe,és nagyon izmos,ill. e mellé nagyon szálkás fazonokat látsz,az 99%-ban kokszolás eredménye. De mondom,látatlanban nem lehet megítélni,az ismerőseid melyik kasztba tartoznak.

2014. szept. 22. 11:09
 3/20 A kérdező kommentje:

Én igazából semmiféle porokat, szereket nem szeretnék szedni, úgyhogy azért kérdezem még így az elején hogy van-e értelme.

Vékony alkatú vagyok (csuklómat átérem például) de van rajtam egy 4-5 kg felesleg, főleg a hasamon.

De akikről én írtam, azok elekzdték a kondizást, megizomosdtak, viszont a hasuk az eltűnt és állandóan tömték magukba a rizsát, szóval tuti hogy nem szálkásítottak, hanem tömegnövelőztek.

2014. szept. 22. 11:13
 4/20 A kérdező kommentje:

2-es: Tehát ha én soha nem edzettem és most elkezdek, akkor én is meg tudok úgy izomsodni, hogy közben lemenjen a hasam?

Persze a kajálást szigorúan betartva?

2014. szept. 22. 11:15
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

# 4

Azok porok "megtalálhatóak" az ételekbe is!

A koksz az más az így néz ki:

[link]

[link]

Amiket lehet kapni porokat:

-szénhidrát

-fehérje

-kretain

stb megtalálhatóak az ételekbe is!

És ezeket azért árulják por formájába mert könnyebb többet bevinni a szervezetbe!

És ahogy a zsír is a bevitt mennyiség alapján lesz több a testünkön úgy az izom is akkor épül ha bevisszük az izom építéshez szükséges tápanyagot, fehérje mivel alapból abból épül fel az izom és a B vitaminok!

És az izom nem a levegőből épül ahogy azt sokan gondolják és magától se fog csak úgy nőni!

2014. szept. 22. 11:38
 6/20 Tyler913 ***** válasza:
100%

Jól mondta az 5. válaszoló,a "porok" meg a koksz az két külön dolog. A "porok" kategória táplálékkiegészítő, sportolóknak kifejlesztett,élelmiszer-kategóriájú termékeket takar. A "koksz" ellenben doppingszer,a testépítők esetén jellemzően mesterséges hormonokat takar,tehát gyógyszer jellegű dolgokat.

Magyarán a poroktól nem lesz semmi bajod,szedheted nyugodtan,a kérdés inkább az,van-e értelmük. Az a helyzet,hogy a táplálékkiegészítők nagyon drágák,miközben a hatásuk és szerepük az izomnövelésben jóval kisebb,mint azt a legtöbben gondolják. Úgyhogy én is azt tanácsolom,hogy helyes szilárd táplálkozással oldd meg a táplálékbevitelt,kiegészítőnek elég egy komplex multivitamin.

"én is meg tudok úgy izomsodni, hogy közben lemenjen a hasam?"

Ezt nem lehet előre megmondani. Elképzelhető,hogy nagyon kezdőként esetleg megy a kettő egyszerre is,de nem véletlenül szoktak a testépítők tömegnövelő és szálkásító időszakokat tartani,mivel az egyikhez többet kell enni a fenntartási szintnél,a másikhoz kevesebbet. Úgyhogy ha drasztikus változást akarsz elérni,akkor én a helyedben nem bazíroznék arra,hogy a kettő egyszerre megy majd. Ha súlyfelesleged van,akkor inkább szálkásíts először,aerob edzés,fenntartási szintnél kevesebb szénhidrát és zsír,és e mellé kezdj el súlyzózni szépen.

Aztán ha lement a zsír,növelheted a tápanyagbevitelt,hogy az izomtömeged is gyarapodjon.

2014. szept. 22. 13:34
 7/20 A kérdező kommentje:

Én ezeket a gyanús eredetű és összetételű porokat akkor is hanyagolnám.

Egy szelet marhahúson látszik, hogy micsoda, de egy adag porról ki tudja hogy tényleg mi van benne. Mert a dobozára bármit lehet írni.

De visszatérve a kérdésemre, most akkor kokszolás nélkül tudok-e úgy izmosodni vállban,karban, hogy közbe a hasamról lemenjen a zsír?

2014. szept. 22. 14:11
 8/20 anonim ***** válasza:

Ettél valaha csomagolt árút?

Akkor veheted a táplálékkiegészítőket is.....

Kaja csak értelmes tápanyaggal, por formában.

2014. szept. 22. 14:40
 9/20 anonim ***** válasza:

"Egy szelet marhahúson látszik, hogy micsoda, de egy adag porról ki tudja hogy tényleg mi van benne. Mert a dobozára bármit lehet írni. "

Gondolom a marhát saját kezűleg szeleteled fel legelés közben. Vagy elhiszed, mert azt mondja a boltos, hogy az marha?

2014. szept. 22. 15:32
 10/20 anonim ***** válasza:
Semmi gyanús nincs a fehérjeporban. Attól, hogy te (nem sértés) tájékozatlanságból gyanúval fordulsz az ismeretlen dolgok felé, vagy mások ezt így adták be neked, az attól még egy szigorú felügyelet mellett legyártott termék, amiben az van, amit írnak rá, és teljesen ártalmatlan. A marhát sem tudod, mivel etetik, mivel kezelik, milyen körülmények között tartják, sőt, van vágóhídi ismerősöm, és elmondta, hogy például Magyarországon legálisan egy vágóhídon vághatsz lovat, mégis eltűnik az a több száz tonna ló, mert feketén vágják, és a marha termékeket sokszor dúsítják, vagy egy az egyben hamisítják vele. Egy csomó magyar ember evett már a tudta nélkül lóhúst. Bevallotta, hogy maszekban nála is eltűnik évente 5-6 paci.
2014. szept. 22. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!