Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Srácok! Az gáz, ha ropog a...

Klanwarrior kérdése:

Srácok! Az gáz, ha ropog a könyökem ahogy végzem a gyakorlatokat? Kis súlynál is!

Figyelt kérdés
Pattog a bal könyökömben egy ín, vagy nem is tudom, micsoda, ott a könyököm alsó részén. Az az a pont, ahol ha bevágjuk, lezsibbad a karunk. És nekem ott valahogy fekvenyomás és fekvőtámasz közben is ki-be pattog az az ín, ami nem fáj, viszont kb 2 hete kezdte, nem tudom, ez normális-e. Pár hete edzek rendesebben, nem tudom, hogy megerőltetéstől van-e. Valaki tapasztalt már ilyet?

2014. aug. 19. 14:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Szék támlájába*
2014. aug. 23. 16:48
 12/18 A kérdező kommentje:

Nah, voltunk a dokinál. Jó fej volt nagyon!

Azt mondta, hogy ugye az ínszalagom ugrál át a könyököm belső felénél lévő kis csonton, és hogy ez alkati dolog, ki mennyire hajlamos rá. Dehát nekem alapból gyengék az ízületeim, szinte minden felmenőm küzd ízületi problémákkal, tehát várható volt. Azt ajánlotta, hogy inkább maradjak a saját testsúlyos edzésnél, mert a saját testsúlyomat biztosan elbírja, viszont ha súlyzós edzést végzek, nekem kell éreznem, hogy mennyit bírok, ne erőltessem túl, mert komoly bajok lehetnek belőle.

Maga a pattogás nem gond. Meg is nyugodtam, ma már edzettem is, amolyan rehab edzés,1 hónapig nem nagyon

edzettem, szóval most kezdek könnyebb gyakorlatokkal, a fegyencedzés c. könyv lépéseivel, az talán még erősíteni is tudna a könyökömön!

Mindenesetre nagyon szépen köszönök minden hozzászólást! :D

2014. aug. 27. 20:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Lehagytam, hogy Golf-könyökem van. :)
2014. aug. 27. 20:47
 14/18 anonim ***** válasza:
Jól csinálod. Kövesd a fegyencedzést fokozatosan, majd ha azok a gyakorlatok már mind mennek, mehetsz súlyzózni.
2014. aug. 30. 18:05
 15/18 A kérdező kommentje:
Próbálom :) A progresszióra odafigyelek, már csinálom ugye pár napja, 1-2 holnapig legalább progresszió lesz, aztán majd jöhet az igazi edzés :)
2014. aug. 30. 20:18
 16/18 A kérdező kommentje:

Akinek ilyen problémája van: Minden oké, 3 éve testépítek probléma nélkül.:)

Nem akadályoz semmiben, nem is veszem észre, maximum kicsit megijed a spotter kézisúlyzós nyomásnál, mikor a könyökömet támasztja. :'D

2018. ápr. 22. 08:43
 17/18 deathstep válasza:

Szia!

Nekem a jobb könyökömön kattan át ide-oda az ínszalag, gátol a dolgokban, nem fáj, de nagyon zavaró érzés, évek óta, amúgy meg szinte mindenem ropog, de mondták hogy ha nem fáj, akkor van ilyen alkat hogy így ropognak a dolgok. :D De ez a kattogás ez elmúlhatna, próbálkoztam különböző szögekben néha egy-két szögben nem is csinálja, meg ha leszorítom, de az is eléggé kényelmetlen. Igazán hervasztó... ><

2019. nov. 21. 08:16
 18/18 A kérdező kommentje:
Nekem már konkrétan a probléma megszűnt, azaz még mindig ugrál a könyömömben a szalag, de már mintha megnyúlt volna, egyáltalán nem fáj, egyáltalán nem érzem, csak ha megtapintom a könyököm karhajlítás közben, érzem. A fekvenyomásom 120 kg-ig jutott azóta, semmilyen problémám nincs, öt éve edzek. :D
2020. júl. 14. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!