Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tényleg jobb egy 30-40 perces...

Tényleg jobb egy 30-40 perces brutális edzés, mint egy 1,5-2-3 órás hosszan tartó?

Figyelt kérdés
Egyik haverom 30 perc alatt csinál végig egy edzést, de utána állni se bír..általában nagy súllyal, amivel épp megy neki 5-6 ismétlés..
2014. aug. 17. 09:46
 1/4 anonim ***** válasza:

2-3 óra? :D mit csinálsz beszélgetsz?

40percnél több nem szokott lenni nálam.. látom hogy egyesek ott támaszkodnak meg nyomkodják a telefont....

2014. aug. 17. 09:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Jobb. Az én edzéseim kb 60 percesek, néha 70. Ennyi bőven elég, ha nem pinalegyezést végez az ember.

Alapgyakorlatoknál én is felmegyek nagy súlyra, melyből már csak 5-6 ismétlés megy, de izoláló gyakorlatoknál inkább 10-12 ismétlésszámmal dolgozok.

2014. aug. 17. 09:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Másfél óránál tovább amúgy sincs értelme edzeni. 2-3 meg??

Amúgy sem az időt magát szokás elsődlegesen viszonyítási alapnak venni. Annyi van általában megszabva, hogy az edzéstervet magát minél előbb tudd le, ami nem azt jelenti, hogy siess, hanem azt, hogy ne tengj-lengj közben, ne húzd ki a pihenőket, ne lébecolj gyakorlatok között sem. Annyi időt szánj mindenre, amennyi valóban szükséges. Így elvileg bele kéne férnie egy óra körüli időtartamba. Egy és egynegyed óránál nem igazán szokott így tovább tartani nekem például. Nekem is van ismerősöm, aki 50 perc alatt mindig végez, és ő is hasonlóan kb. járni nem bír a végére.

Volt egy cikk egy mára már profivá érett testépítőről, hogy hogyan edzett, amikor még hobbisként a kötött munkaideje miatt nem ért rá annyira. Ugyanezt csinálta, 30-40 perceket edzett, valamivel nagyobb súllyal, mint amivel 10 ismétlés lehetett volna a maximum, keményen és intenzíven.

2014. aug. 17. 10:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem egy mell edzes Kb 40-45 perc.1,5 perces pihenok vannak.Tricepsz az kb 20 percecske.Intenziven ,nemhagyom a hogy kiesseka jo kellemes bedurrant allapotbol :)
2014. aug. 17. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!