Tömegnövelést mennyi ideig célszerű csinálni, ha ez a helyzet?
Tehát a helyzet az, hogy 175 cm magas vagyok és 96 kg-ról sikerült lefogynom 72-re, úgy hogy szálkásító diétát folytattam, heti 3-4 súlyzós edzés és napi szinten 1 óra aerob mozgás.
Minimális izom jött fel, de a kalóriamínusz miatt nem olyan sok.
Nincs is ezzel gond, hiszen most elsődlegesen a fogyás volt a célom, viszont most már szeretnék izmot is növelni.
Mit javasoltok, ha elkezdem most a tömegnövelést, mennyi ideig érdemes csinálni, hogy azért ne nagyon, vagy csak minimálisan zsírosodjak vissza?
Vagy inkább úgy kérdezem, hogy ha az idő nem meghatározható, akkor hány kg-ig mehetek vissza a 72-ről?
És a 2g fehérje mellett elég lesz a 4g ch vagy mindenképpen kell az 5-6?
Ne értsetek félre, nem akarok fából vaskarikát, csak nagyon megszenvedtem, megdolgoztam ezért a fogyásért és nem szeretnék sokat visszahízni.
Ha félsz a zsírosodástól, és nem lényeg, hogy a fejlődésed gyors legy, akkor ajánlom a testkompozíció változtatást. Ez lényegében egy nagyon lassú tömegnövelés, minimális zsírosodással.
Ennek viszont az a hátránya, hogy könnyen bele lehet unni. Szinte mindig ugyanúgy nézel ki, szinte nem látsz magadon változást, így a motiváció könnyen eltűnhet.
Ha a tömegmövelés-szálkásítás mellett döntesz, akkor a 4g ch jó lesz kiindulásnak. Sőt, ha könnyen hízó vagy, akkor elég is lesz. A zsírosodástól meg nem kell félni, sajnos tömeget növelni zsírosodás nélkül nem lehet. Addig tömegelj, ameddig te jónak látod. Ha úgy gondolod, hogy mostmár túl sok a zsír, megint elkezdesz egy szálkásítást.
3-as: Miből áll ez a módszer?
De általában mennyi ideig szokták csinálni a tömegelést?
Én arra gondoltam, hogy elkezdem most mondjuk szeptembertől, nyomom 6 hónapig, tehát febr. végigéig, aztán
márciustól meg leszálkásítok.
Járható ez így szerintetek?
Googlebe be: testkompozíció változtatás.
Mindegy melyik glutamint veszed, vedd a legolcsóbbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!