Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Állóképességet növeli a...

Állóképességet növeli a súlyzós edzés?

Figyelt kérdés
Minden edzésemen lihegek és leizzadok mint egy ló és a pulzusom van mikor 160 körül is mozog sőt ma lábedzés közben szerintem 180 is volt. Focizok közben és azt vettem észre h jobban bírom, heti 1 meccs és 1 edzés van ami nem ér sokat. Lehet ezért van?
2014. aug. 5. 19:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Állóképesség edzést többet lehet és kell csinálni, mint a súlyzós edzést. Akár napi több edzés is belefér. Étrendet tedd rendbe, hogy biztos legyen elég tápanyag, mert ez is lehet probléma. Ha mindennap kardiózól pár hét után érezhetően javulhat a dolog, és rendes kardióra célzok, ami magas pulzussal kb. 20 perc.
2014. aug. 5. 19:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Mint ahogy megtapasztaltad, lehet ilyen hatása is. Általában pont az elején szokott így történni, de aztán van úgy hogy fáradt vagy, van hogy túldolgoztad magad és nem pihentél eleget és ez a monoton gyakorlatokkal párosítva könnyen átfordul a dolog az állóképesség rovására. A modern tápkiegészítők sokat segíthetnek, de ami még fontosabb az a gyakorlatok változatossága. Illetve a legtutibb ha elszeparálod az izomtömegnövelő gyakorlatokat és az állóképesség fejlesztését. Súlyzós edzés alatt szerintem sokan a "gyúrást" értik, ahol az a lényeg hogy külön-külön dolgzod meg az izmaid. Így minden endergiáddal pl. a bricepszed fejlesztésére összpontosítasz amivel gyorsabb, komolyabb eredményeket tudsz elérni mint bármi mással (az izmok növekedése szempontjából). Viszont az olimpia súlyemelés egy teljestest gyakorlat ami egyszerre sok izmot vesz igénybe és teljessen más virtus. Erőnövelésre ez az egyik legjobb és szerintem állóképesség szempontjából is sokkal jobb mint a koncentrált izomgyakorlatok. Ehhez nem a bricepszed kell, hanem te magad mint ember. És végül a funkcionális gyakorlatok lehetnek a leg célravezetőbbek, ha nagy állóképességet szeretnél komolyabb izomzattal. Nézz utánna CrossFitnek.
2014. aug. 5. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!