Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 4 hete edzek,3-4 nap kihagyás...

4 hete edzek,3-4 nap kihagyás volt, :5x15 felvő.5x20 10 (kg) sujzó,5x20, bal kézzel, jobbal,25kg fekvő pad 25 x 20, felülés:5x30 Mennyi idő kéne, hogy az edzés eredménye látszodjon? Fehérjét edzés után mindig eszek.

Figyelt kérdés
2014. júl. 30. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt heti hányszor csinálod? Ennek nem lesz nagy eredménye, mindenre kénne edzeni hátra és lábra is ha már ezek a testeden a legnagyobb izomcsoportok. Egyébként ha jól értem fekvenyomásból 25 szériát csinálsz? És mi az a sújzó gyakorlat (gondolom bicepszhajlítás). Egy szó mint száz ez egy borzalmas edzésterv, remélem kamu a kérdés ha pedig nem akkor olvasd el A sárga kapszula című könyvet
2014. júl. 30. 11:08
 2/6 A kérdező kommentje:
minden nap csinálom fekvőből 15x5 és észlelhető az eredménye,haveromnal a huzóckodást jobban bírom csinalni..
2014. júl. 30. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Kezdj el egy rendes edzéstervet mert ez elég szar (nem cseszetés csak tény).

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzésterv kell. Ez menjen 2 hónapig. Minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlattal, gyakorlatonként 3-4 sorozattal. Akkora súlyokkal, amivel éppen megy az adott gyakorlatból a sorozat 10-12 ismétléssel. Tehát ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz a súly lesz guggoláshoz, mint pl bicepszezéshez.

Szóval kb ez legyen: guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás (vagy evezés), mellről nyomás, bicepsz állva rúddal, tricepszre: hátsó támaszos tolódzkodás (vagy csigán letolás), hasprés (vagy lábemelés függeszkedve), vádlizás.

6-8 hét után mehet osztott edzés is, ami legyen először egy 3 napos A-B-A, másik héten B-A B bontású terv.

A nap: mell-hát-váll- fekvenyomás, tárogatás, lehúzás csigán mellhez (vagy húzódzkodás), evezés, mellről nyomás, oldalemelés.

B nap: láb-kar-has. : guggolás, kitörés, vádli állva, bicepsz állva rúddal, egykezes beforgatós bicepsz, fekve homlokra engedés, csigán letolás tricepszre, hasprés (vagy lábemelés).

Majd ez után mehet pl heti 3 vagy 4 napos osztott edzés. Pl:

Hétfő: mell-kar, Szerda: láb, Péntek: hát-váll. De így is jó: mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll.

Sok variáció van. Nagyobb izomcsoportokra 3-4 gyakorlat, kisebbekre 2-3.

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Zsíból 1g x ttkg, ennek fele legyen telítetlen.

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj

Az írás sandorzsolté, nem én írtam, a jogdíjak őt illetik

2014. júl. 30. 11:18
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi,megfogadom,de akkor miert érzem,hogy erősödtem amióta csinalom az edzést?
2014. júl. 30. 11:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Mert ha eddig nem mozogtál akkor bármit csinálsz erősödni fogsz az elején, De hidd el egy olyan edzés amit mindenap megbirsz csinálni az nem edzés hanem pin@legyezés. Ha komolyan olyan súlyokkal végzed a gyakorlatokat amivel alig megy a 8-12 ismétlés akkor sokkal jobb lesz a fejlödésed, sőt ezzel a "edzéstervel" meg is állna elég hamar. Tehát a lényeg hogy ha már haladó szinten LESZEL akkor heti egyszer edzél egy izomcsoportot de akkor olyan keményen ahogy a csövőn kifér, addig is csináld a kezdő átmozagtó edzésteret. És az étrendre figyelj.
2014. júl. 30. 11:31
 6/6 A kérdező kommentje:
aha értem köszi ;)tegnap kivancsiság képpen kipróbáltam:10 kg sujzot fejem felé tartom és ugy nyomom ki nem nagyon ment akkor 40 kg fekvő pad abból is csak 5 ment..
2014. júl. 30. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!