Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Súlymegtartás? Hogyan?

Súlymegtartás? Hogyan?

Figyelt kérdés

Szálkásítás végén vagyok, már elértem azt a súlyomat, ami az optimálisnak mondható.

Innen már nem nagyon szeretnék fogyni, de hízni sem.

Ezt a következőképpen értem el: 2g fehérje és 1 g ch/testsúly, heti 7 nap 40 perc aerob és heti 3 napx2 óra súlyzós edzés.

Min változtassak, hogy ne fogyjak tovább, de a kilók se kezdjenek el visszajönni?

Emeljem a kaja adagot vagy csak elég ha csökkentem az aerobot?

Ti hogyan csináljátok?

Hozzáértők véleményét várom, okoskodók, kioktatók kíméljenek, köszi!

2014. júl. 27. 07:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Heti 7 aerob és még mellette 3 súlyzós? :D

Aerob edzést csökkentsd és a ch-t emeld addig amikor már nem fogy és nem is hízol, ez mindenkinél más.

2014. júl. 27. 07:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Olyan, hogy súlytartás a szó szoros értelmében nem létezik, nincs stagnálás.

Nem tudsz minden nap pontosan ugyan annyi energiát bevinni, mint amennyit elhasználsz.

Óhatatlanul lesznek napok, amikor többet eszel (pl. ünnepek), kevesebbet mozogsz (fáradtabb vagy), kevesebbet eszel (stresszelsz valamin), stb.

Ezért ha az eddigi étrendeddel fogytál, akkor egyél kicsit többet, mozogj kicsit kevesebbet, de ne a súlyzós edzéseket csökkentsd, hanem az aerobot.

Folyamatosan kell mérned magad, no nem minden nap, elég havonta 2-3-szor és ahhoz igazítsd az étrendedet/edzésedet.

2014. júl. 27. 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Ahogy Szilárd is írja, visszaveszel az aerobból és emeld kicsit a ch-t, míg nem hízol. Na ott van a határ, ezen belül kell tartanod a kaját. Ilyen egyszerű.
2014. júl. 27. 15:12
 4/7 A kérdező kommentje:
1-es: Miért mi a gond a heti 7 aerob-al és a 3 súlyzóssal?
2014. júl. 28. 13:43
 5/7 A kérdező kommentje:
3-as: Kicsit konkrétabban? Tehát mondjuk felviszem 2g-ra a ch-t a fehérje mellé? És mondjuk a heti 7 aerob-ot leviszem 3-4-re?
2014. júl. 28. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
0,5 grammonként (testtömegkilónként) vidd fe la ch annyira, hogy még éppen ne hízzál. Az aerobot csökkentheted heti 3-4-re ahogy írod is.
2014. júl. 28. 16:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz!
2014. júl. 28. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!