Zsírbevitel, zsírforrás. Ti miből viszitek be?
Nem jut az agyam tovább a natúr mogyoróvajon.
A leggazdaságosabb megoldást keresem!
Sütéshez disznózsír, olajos magvak(dió, mandula), lenmagolaj, mogyoróvaj, szalonna, kolbász.
Az állati eredetű telített zsírok is remek energiaforrások, bátran vihetjük be őket(diétánál nyilván óvatosan a kalóriamérleg miatt).
Ezek közül egyik sem olyan amit nagy mennyiseégben lehetne fogyasztani.Ha teszem azt nekem 1200 kcal kellene zsírból akkor ehetek ~12-13 evőkanál lenmagolajat.Az a rendes boltiból kb egy üveg...
A leggazdaságosabb megoldást keresem!
Bocs, ha az agyatokra megyek azzal, hogy ezt megint leírom, ki kell adnom magamból, ha már utánaolvastam:
Kérdező!
A válasz bonyolult, mert kérdés, hogy mennyire vagy hajlandó költeni az egészségre, ill. hogy mit fogadsz el egészségesnek. Túl sok a teória. Kérdés, hogy melyik szerint akarod összeválogatni.
A következő tényezők vannak:
- telített és telítetlen zsírsavak és ezek aránya
- ezekkel összefüggésben: koleszterin
- omega 6 omega 3 aránya
- telített zsírsavak hatása a sejtmembránra és ezzel összefüggésben inzulinrezisztencia faktor.
Mindegyikről órákat lehetne teóriázni, pro és kontra. Ha akarod, leírom. Ha optimalizálni akarsz úgy, ahogy a "tudomány mai állása diktálja", az költséges.
Ha a fentieket l e sz arjuk, akkor:
- zsírbevitel fele lenmagolajból, dióból/dióolajból,
- zsírbevitel másik fele szárnyas/sertészsír, tojásban, túróban, húsokban, állati belsőségekben lévő zsír; sütéshez állati zsír vagy kókuszzsír. Úgy, ahogy Oriza is mondja.
Csak földimogyoró nem jó! Brutál sok benne az omega 6, semmi omega 3 mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!