Alacsony ismétlésszámmal nem tudok izmot építeni?
hajjj, összezavarodtam, kaptam ezt a hírlevelet , amiben ez a 12 hetes izomépítő program van és nem értek valamit :
"Kizárólag alacsony ismétlésszámmal, és nagy súlyokkal jellemzően nem igazán tudunk masszát pakolni magunkra, ezzel sokkal inkább az erőszintünket növelhetjük. A magasabb ismétlésszám alkalmasabb izomépítésre,....."
ez a szöveg a második kép felett van, csak én ragadtam ki a szövegkörnyezetből ezt rosszul valamit ?:)
Hagyd az ilyen bugyuta x hetes programokat, a fejlődést években mérjük.
A "magas" és az "alacsony" elég relatív.
De lehet izmot építeni alacsony (akár 2-3) ismétléssel is. Tapasztalat. Egyénenként változó hogy ki hogy reagál. Nekem pl. a fehér izomrostok túlsúlyban vannak.
Nyilván így gyorsabban nő az erő, mint a tömeg, tehát semmiképp nem a legideálisabb testépítő szempontból. De az nem igaz, hogy nem lehet vele tömeget növelni.
Alap gyakorlatok, tömegnövelés közben piramisba nyomd, pl :
1. Széria : 50 kg 10 ismétlés
2. Széria : 55 kg 9 ismétlés
3. Széria : 60 kg 8 ismétlés
4. Széria : 65 kg 6-7 ismétlés
Ezen kívűl vannak az izolációs gyakorlatok, ami csak az adott izomcsoportra hat, nem vonja be a többit is a végrahajtásba, ott mehet 3-4 x 12-13.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!