A bicepszem edzése úgy megy, hogy heti 3-szor (hétfő, szerda, péntek), mivel itthon csinálom, csak egy egykezes súlyzóm van. Valahogy úgy néz ki a dolog, hogy koncentrált bicepszgyakorlatban először 35 ismétlés mindegyik karra, majd 30, végül 25. Kb másfél éve csinálom, akkor mivel elég vékonyka voltam, 4 kg-mal kezdtem, most 9-en van (tudom, nem olyan sok), mióta elkezdtem, nőtt a bicepszem, láthatóan is. Jó ez így izomnövelésre, vagy még nagyobb súly kéne kevesebb ismétlésszámmal?
Már az elején rossz, heti 3x felesleges, max 2x de az a plafon. Tömegnöveléshez elvileg nagy súly kellene, kevés ismétléssel, de ha így is kellően meg tudod terhelni a bicepszed akkor egy darabig jó lehet, de ilyen nagy ismétléssel elég heti 1x mert túledzés lesz a vége.
2014. jún. 27. 16:26
2/12 anonim válasza:
Akkora súly kell, amivel éppen megy szabályosan 8-12 ismétlés a sorozatokban. Ha már könnyen megy 12, akkor emelheted. Másfél év után egyébként már régen mehetne osztott edzés is, így heti egyszer kellene bicepszre is edzeni, de akkor több gyakorlattal. Összesen 9-10 sorozat elég is rá, ez jönne össze kb 3 gyakorlatból.
De ugye mindenre edzel, lábra is? :)
Az izomnövekedés feltétele a jó étrend is!
2014. jún. 27. 16:28
3/12 anonim válasza:
Na, íme itt egy csak karra gyúrós. :)
2014. jún. 27. 18:00
4/12 A kérdező kommentje:
Hát bevallom, igen, de nem vagyok aránytalan mivel ezekkel a súlyokkal nem tudtam hatalmas izmokat fejleszteni :)
2014. jún. 27. 20:13
5/12 anonim válasza:
De nem gondolod, hogy ez így kicsit gáz? Úgy értem, hogy nem érzed szükségét, hogy a teljes testedet megedzd? Vagy csak az a cél, hogy a póló feszüljön a karodon? (mondjuk vannak fogyatékos csajok akik azt hiszik, hogy ha valakinek feszül a karján a póló, akkor "kigyúrt" - de azok olyanok is )
2014. jún. 27. 20:19
6/12 anonim válasza:
Ja és az lemaradt, hogy ha nagyobb kart akarsz, akkor ugye tricepszre is edzel?
2014. jún. 27. 20:20
7/12 A kérdező kommentje:
Csak fekvőtámaszozom, és nem is értem, de viszonylag nagy a tricepszem ahhoz képest hogy nem gyúrok rá. Szeretnék egész testre gyúrni, de nincs időm kondiba járni :(
2014. jún. 27. 20:27
8/12 A kérdező kommentje:
De egyébként igen, tudom, hogy a kar vastagságának legnagyobb részét a tricepsz adja.
2014. jún. 27. 20:29
9/12 anonim válasza:
keress rá a fegyencedzésre, töltsd le és alkalmazd. Mellé mehet pár súlyzós gyakorlat is. Így tudsz mindenre edzeni.
2014. jún. 27. 21:03
10/12 anonim válasza:
Na az már jó ha fekvőzöl is, azt is lehet variálgatni. Guggolni és kitörni is tudsz, hasazni is. Egyébként ha vidéki vagy, akkor kis kreativitással ügyes "edző termet" tudsz összehozni pénz nélkül is. Pontosabban eszközöket az edzésedhez. Csak akarat kérdése.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!