Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan erhetö el egy energikus...

Hogyan erhetö el egy energikus, kiegyensulyozott test a mindennapokban? Többi lenn!

Figyelt kérdés

Tudom äm, hogy mindennek a sport a lenyege, es persze az etkezes.Vilag eletemben sokat sportoltam,(lovaglas, uszas bicikli, fitness...)

Vekony a testalkatom is, most viszont egy fel eve valami megvaltozott, (lehet h a fogamzasgatlo v a stresszessegem kezdte el megvaltoztatni, de ez mar azon tulmutat) de nem vagyok megelegedve magammal, nincs egy rendes kapcsolatom az etkezessel.Falasrohamok jönnek ram, ami kezd olyan szintü lenni, hogy napi rendszeresseggel eszem edesseget, vagy tulzabalom magam, nem birom abbahagyni.

Arra lennek kivancsi, hogy ti hogyan csinaljatok, tudtok lemondani a cukorrol, sportolni minden nap munka melett, erös, fitt, egeszseges, az etkezesekkel kapcsolatban tudatos marani.

Most olvastam, hogy a Krom fogyasztasa segithet pl a cukorfüggöseg legyözeseben(hosszu O-val...bocsi nekem nincs ekezetem...)

[link]

Tehat a vegsö kerdes az lenne, hogy minek a segisegevel tudom biztosan elkezdeni az egeszseges eletmodot, ha ugy velem, hogy iskola es munka melett egyszerüen nem tudok mindig odafigyelni, mivel nem vagyok testepitö, ugy erzem, hogy nekem nem is kell annyira odafigyelnem, csak egy egeszseges, energikus, formas testet szeretnek, egy egeszseges kapcsolatot az etellel, es mindennapi egeszseges talalkozast a wcvel...

Ugy erzem h nincs eröm, es sokszor fel vagyok puffadva, indokolatlanul nö meg a hasam hatalmasra, majd megy le...

Szerintetek orvoshoz v szemelyi edzöhöz forduljak, ha itt nem lehet kelegitö valaszt adni, mert annyira komplex?

2014. jún. 25. 21:49
 1/6 *Glissade* ***** válasza:

Végre egy okos kérdező!

Tényleg nagyon komplex dolog... Az igazság az, hogy még a megfelelő edzés/ étkezés/ életmód sem garantálja azt, hogy te egészsêges, energikus, kiegyensúlyozott legyél a mindennapokbab!

A megfelelő életmód is szintén relatív.

2014. jún. 25. 22:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Vitaminhiány?
2014. jún. 25. 22:06
 3/6 *Glissade* ***** válasza:
Szerintem kicsúszott a kezedből az irányítás; a falási roham valahol az önkontrol hiánya, ill valami hiányzik neked, amit az étkezéssel próbálsz pótolni.
2014. jún. 25. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezt úgy hívják, hogy minőségi éhezés. A szervezeted "falással" próbálja pótólni a mikrotápanyagaidat. Amúgy a cikk igaz krómról, ez is az előbbi kategória. Vagy elkezded literszámra inni a házilag facsart zöldségleveket, vagy veszel valami ütős vitaminkészítményt.
2014. jún. 25. 22:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Jókat írt mindenki. Amit még hozzátennék, az a rendszersség.

Bár most kezdem, de annyi közös van bennünk, hogy én is rengeteget dolgozom (10-16 órákat), és eddig nem figyeltem az étkezésre. Most egy hete eszem "tisztán".

Ha van egy igényed arra hogy egészségesebb legyél, és fittebb, utána szerintem elhatározás kérdése a többi, és következetesnek kell lenni.

Amúgy restellem, de nekem is nehéznek tűnik nagyon, összeegyeztetni a dolgokat, és egészségesnek, kiegyensúlyozottnak lenni, illetve törekedni rá.

A puffadással én kísérleteznék,hogy mitől lehet. Írj össze egy étrendet, kövesd azt, aztán idővel ki lehet sakkozni, hogy mi az, amit nem bír a gyomrod.

[link]

Ez az oldal segít a számolásban, és a tervezésben.

2014. jún. 25. 22:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a valaszokat!!Megy a zööld kez mindenkinek!:)

>Hmmm az etkezessel kapcs annyit, h többnyire minden nap eszem gyümölcsöt es egy salatat melo utan a munkaban valszthatok a kinalt kajak közül is 99%ban valamien salatat eszem, de mellette meg valami nasitv is, pl fagyit v ilyesmit...Reggelente müzlit eszem joghurttal, szoval szerintem eleg tapanyagot jutattaok be, csak ezek melle meg megy a nasi is...

Mar violtam kivizsgalason, D vitamin es vashianyom van, de kb 3 honapja kezelem, szedek rajuk gyogyszereket(az egyik egy kapszula a masik egy folyadek)

A napiernden a kövi:Reggel 6 kor kelek, megfürdök, gyorsan kajalok, es tömegközlekedessel v biciklivel megyek a suliba.(:30-tol 11:3o ig tart, utana megyek dolgozni, van h par ora kihagyassal a beosztasomtol függ, es 5-6 orat dolgozok.Ez igy nem tünik gondolom soknak, de a meloban nem ülhetek le egy percre sem...Tehat kb este 7-8 körül vegzek ezutan hazajövök összerämolok es gepezek olvasok v ilyenek.Tehat kb 12 orat vagyok talpon utana itthon molyolok, szerintetek ez sok?Nincs sok simerösöm akinek belelätok a napirendjebe, ti mennyit vagytok uton egy nap, es mennyire erzitek faradtnak magatokat?En jelen pillanatban az ercizmom sem mozditanam, es a labaim majd leesnek...Ez normalis??

Valamint mit gondoltok egy Krom keszitmeny szedeseröl?

Mien täplälek kiegeszitöket ajanlanatok, amik energizalo hatasuak?Esetleg valami termeszetes cucc?(pl elesztöben sok van, ha azt eszem, akkor erezni fogom a pozitiv hatasat, v vagy annyi nincs benne?)

Elkepzelhetö h egyszerüen ez a tipusom?Amugy kb ejfel körül megyek az agyba tehat ugy 6-7 orat szoktam aludni.

Bocsi h igy kerdesben a kerdes...

2014. jún. 26. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!