Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért fáj a tarkóm edzés közben?

Miért fáj a tarkóm edzés közben?

Figyelt kérdés
ara lettem figyelmes hogy edzés közben fáj a tarkóm és mostanában egyre erősebben most egy kis edzés után már fájt és most felüléseztem és még jobban fájt mi oka lehet ennek ?
2014. jún. 23. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Hamár felülésezel, akkor inkább hasprés hogy a derekadat ne terheld annyira.

Ha felülésezel, és a kezed a fejed mögött tartod, és már nagyon erőlködsz és szinte már téped a fejed előre, attól könnyen megfájdulhat a tarkód.

2014. jún. 23. 20:37
 2/5 anonim válasza:
Talán elfeküdted, vagy meghúztad. Masszírozd, ha nem múlik, akkor vegyél Flector gélt a gyógyszertárban, remek kenőcs, tutira elmúlik tőle! :)
2014. jún. 23. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Gyengék a nyakizomzatod: [link]

a fejét tépi hasazás közben és attól fáj az meg egy tévhit.

2014. jún. 23. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:
a linkben kattints rá a nyak erősítésére, azt akartam linkelni igazából
2014. jún. 23. 21:09
 5/5 anonim ***** válasza:

valószínűleg adott egy rossz testtartás,ami a problémát alapból okozza.

aztán jön a gyenge sérült terület rosszul kivitelezett edzése,préselése,feszítése és a mély izmok,nyak gyengesége,esetleg még mellé gerincferdülés,porckorong probléma.

ha már elkezd zsibbadni alvás közben a kézfejed,akkor ajánlott lesz a felső háti-nyaki gerinctorna elkezdése.

ez a mozgássor távolítja egymástól a gerinc csigolyákat,megszünteti a préselő terhelést,ami a fájdalmat kiváltja és erősíti a mély izmokat.

az egyoldali terhelést teljesen szüntesd meg edzés közben,csak szinkronban emelj.

hasprés közben ne tépd a nyakad,homlokodnál legyen a kéz.

2014. jún. 23. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!