Szálkásítanom kellene, vagy erősítenem?
16 éves vagyok, 177cm, 75kg. Van egy alap izomzatom, tehát nem vagyok plöttyedt, de van rajtam felesleg. Mit kellene csinálnom?
Csak fussak, és fogyjak le, majd erősítsek?
Vagy futás és erősítés?
Nem vagyok profi meg semmi, úgyhogy bármiféle tanácsot meghallgatok.
Erősítő edzés mindig legyen, zsírleadáskor is, mert így több izom marad a végére.
Ha sok a zsír rajtad akkor egy részét add le szálkásító diétával és az erősítő edzések mellé végzett heti minimum 3-4 aerob edzéssel. Majd utána mehet egy moderált tömegnövelés kis kalória plusszal, hogy ne nagyon zsírosodj és inkább izom jöjjön.
Testzsírszázalékodat kéne megtudni.
20%felett nem árt szálkásítani!
Neh testömegindexet nézz, mert az nem ugyanaz.
Neki 45 a BMI értéke - [link] testzsírja meg 5-7% körül.
Fogyáshoz kalóriaminusz kell és szálkásító diéta, súlyzós edzések és aerob edzés.
Izomnöveléshez meg tömegnövelő étrend, súlyzós edzés és esetleg némi aerob edzés.
De egyszerre nem lehet izmot növelni és zsírt leadni.
Ez alapján próbált besaccolni - [link]
De igazából teljesen mindegy is a testzsírod. Tömegelésnél úgyis fog rádmenni némi zsír, de ha még nem zavar annyira, akkor tömegelj, de ha zavaró akkor szálkásíts! De több izommal könnyebb fogyni is.
Pont olyan vagyok mint a 20%-os pali.
Mintha rólam csinálták volna a képet xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!