Mikor alakult át a szervezetünk a szénhidrátból való energiafelhasználásra (Paleo)?
Ugye a Paleo-sok azt hangoztatják, azt kell enni amit az őskorban is ettek. Gabonafélék és cukrok akkor kilőve, zöldségeknek van némi szénhidrát tartalma, de főleg rost ami elég nehezen emésztődik, a gyümölcscukor se a legjobb glikogénfeltöltésre. Viszont a szervezetünk inzulintermelése és vércukorból nyert energiafelhasználása nem véletlen van. Gondolom ez nem egy újfajta evolúciós fejlődés.
Tehát az "ősemberek" eszerint ketogén táplálkozásban voltak főleg? Akkor néhány embernek mért nehéz a ketogén diétában szellemileg top-on lennie, ha az volna a természetes? Minek van inzulintermelésünk, ha a zsírok és fehérjéktől nem indul be az inzulintermelés (vagy csak kis mértékben).
Ez most nem támadás a paleo ellen, csak kiváncsi vagyok, miként is mehetett ez a vadászó ősöknél.
A tejsavó jobban mint a fehér kenyér.
Amugy pedig olyan emberben aki nem éhgyomorra eszik, nem lehet inzulinugrás. Egyszeruen biologiailag lehetetlen dolog.
"Azt mondja cukrok kilőve, aztán a gyülömcscukorról beszél.. wtf? Nem a legjobb a glikogénfeltöltésre? "
A fruktóz teljesen más tészta, ezt Te is tudhatnád. Elgondolkodtál már azon, hogy a diabéteszesek miért ehetnek gyümölcsöt, de pl kenyeret nem? Talán azért, mert a fruktóz nem vált ki inzulinreakciót, mivel a máj glikogénraktárait tölti fel, ezért is lehet diétában is enni gyümölcsöt.
Steph meg okos, hasznos válaszokat adó nick, aki nem fél kérdezni, mert érdeklik a dolgok, éhes a tudásra, ami jó. Azt tényleg nem vette figyelembe, hogy egyes gyors felszívódású fehérjék(élen a tejsavóval) nagy inzulinválaszt generálnak, de miért pont egy érdekes kérdést kell letámadni a sok "hogyanlegyenkockahasam" kérdés helyett? Nem egy két perc alatt kiguglizható kérdés volt ez azért.
a fruktoznak nincs hatása az inzulinra de ettol fuggetlenul betolti az izmot is.
viszont az inzulinszint befolyasolasa nem hat sehogy a dietara.
talan ha magasan tartod tobb izmot tartasz meg legalabbis ez drult ki egy vitsgalatbol amit natural testeoitokon vegeztek.
"Tehát az "ősemberek" eszerint ketogén táplálkozásban voltak főleg? Akkor néhány embernek mért nehéz a ketogén diétában szellemileg top-on lennie, ha az volna a természetes? "
Tehát ha én elkezdek most szedni valamilyen kemény drogot/cigizek már fiatalkorom óta, ami teljesen megváltoztatja a szervezetem, évtizedekig így csinálom, majd hirtelen kitalálom, hogy leteszem, majd az első tiszta heteimben ingerült, fáradt és lassú észjárású vagyok, akkor azt jelenti, hogy a drogmentes/cigimentes életmód nem természetes?
A szénhidrátevő ember függő ember. Ami nem csak arról szól, hogy folyamatosan kívánja a cukrot, édesszájú, hanem, hogy ha elengedi hirtelen a szénhidrátot, akkor a szervezete "összeesik". Mikor anno letettem a cukros, lisztes kajákat és szinte csak fehérjét és rengetek zsírt ettem, nagyon sokat fogytam, volt, hogy heti 3 kg-ot, mikor csak 10kg súlyfeleslegem volt. Pedig napi 1500-2000 kalória körül étkeztem. Egyik napon elfelejtettem zsírt enni, csak csirkemellet kaptam be gyorsan ami szinte tömény, száraz fehérje, eredmény: reggel 8kor pár szelet csirkemell, délután 2kor ájulás, vércukorszintem a béka segge alatt volt. Ez történt a ketogén diéta ötödik napján. Azóta kivállóan alkalmazkodott a szervezetem, jobb, mint újkorában, semmi betegség.
Rendben ha a ch evo ember függö es a cukor olyan mint a drog akkor majd szolj ha emberek leszopnak masokat penzert hogy tudjanak oreot venni.
A zsir nem a preferralt energiaforras. Ch hianyaban az is megteszi de nem A legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!