Mikor alakult át a szervezetünk a szénhidrátból való energiafelhasználásra (Paleo)?
Ugye a Paleo-sok azt hangoztatják, azt kell enni amit az őskorban is ettek. Gabonafélék és cukrok akkor kilőve, zöldségeknek van némi szénhidrát tartalma, de főleg rost ami elég nehezen emésztődik, a gyümölcscukor se a legjobb glikogénfeltöltésre. Viszont a szervezetünk inzulintermelése és vércukorból nyert energiafelhasználása nem véletlen van. Gondolom ez nem egy újfajta evolúciós fejlődés.
Tehát az "ősemberek" eszerint ketogén táplálkozásban voltak főleg? Akkor néhány embernek mért nehéz a ketogén diétában szellemileg top-on lennie, ha az volna a természetes? Minek van inzulintermelésünk, ha a zsírok és fehérjéktől nem indul be az inzulintermelés (vagy csak kis mértékben).
Ez most nem támadás a paleo ellen, csak kiváncsi vagyok, miként is mehetett ez a vadászó ősöknél.
Feherjektol eleg nagymertekben beindul. Az oseink főként gabonakat huvelyeseket ettek és a világban a legegészségesebb helyeken is főként hüvelyeseket gabonákat esznek.
Az ember elsősorban nem hus hanem növényevő
Én se szoktam alpárian válaszolni, ugyanezt el is várom viszont.
A válaszokat köszönöm, erre voltam akkor kiváncsi, abban a tudatban voltam, hogy ősember nemigazán fogyasztott szénhidrátot, tudatlanságomat bocsássátok meg!
Az meg, hogy az ember növényevő, elég érdekesnek tűnik!
Kedves #2 és #3!
Névtelenül vagytok itt, ezért nem tudom, mióta GYIK-eztek, de tudhatnátok, hogy Steph az egyik legrégebbi arc itt a fórumon. Megkockáztatom, hogy jobban ért a témához, mint azt gondoljátok. Feltett egy nagyon jó kérdést. Felszínes ismeretekkel a válasz olyan triviálisnak tűnhet, mint ahogyan azt Ti leírtátok. Aki ennél mélyebben benne van kicsit a táplálkozáselméletben és a biológiában (mint ahogyan a kérdező is), az tudja, hog yez nem ennyire egyszerű. Ha a kérdésre ti össze tudnátok Google-kodni a választ, akkor előttetek le a kalappal!!!
"Minek van inzulintermelésünk, ha a zsírok és fehérjéktől nem indul be az inzulintermelés (vagy csak kis mértékben)."
Benne van a táplálkozáselméletben és a biológiában és ilyeneket írogat? Hát ez elég meredek.
Elsosorban novenyeket eszik. Ha ott voltak korulotte e novenyek nem ment el vadaszni es hagyta ott azzal hogy áh ez nem paleo.
De a majmokhoz elég kozel állunk biologiailag és azok is fokent novenyeket fogyasztanak.
Szintiszoli próbál megvédeni , ezt köszönöm, de én nem állítom hogy benne lennék a táplálkozástudományban, de szeretnék tanulni.
Ezért ha kissé ki is fejtenétek, pl. hogy a fehérje milyen szinten emeli meg az inzulinszintet, előrébb lennék vele mint a háborgásaitokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!