Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Most akkor mi az igaz? Éhgyomo...

Most akkor mi az igaz? Éhgyomorra érdemes végezni az aerob-ot vagy sem?

Figyelt kérdés

10 emberből a fel azt mondja, hogy éhgyomorra végezve a legjobb, mert akkor a szervezet nem tud máshonnan energiát elvonni, csak a zsírból és így fogysz a legjobban. Ok, világos.

A másik fele meg azt mondja, hogy éhgyomorra csinálni a legnagyobb marhaság, mert nincs benned kaja, energia, ezért izomból fogsz veszíteni.

Most akkor mi az igaz?

Okoskodók kíméljenek, hozzáértők véleményét várom , mert tényleg fontos kérdés.

2014. jún. 5. 08:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
totálisan teljesen mind1. Az intenzív aerob mozgás serkenti az anyagcserédet, egészséges. a zsírt nem az égeti, hogy aerobozol, hanem a napi össz kalóriabeviteled/felhasználásod függvényében hízol, vagy fogysz. A mozgásnak alapnak kellene lennie az egészséged érdekében. az intenzív aerob testmozgással pusztân feltúrbózod a napi kalória felhasználásodat, így aztán egyszerûbb elérni, hogy éhezés nélkül, kalória deficitben legyél... Az, hogy éhesen, vagy jóllakotten mozogsz, az csak az egyéni perverziód függvénye. Én pl utálok éhesen testmozogni, nem jó mikor leesik a cukrod egy kis megerõltetéstõl, aztán alig tudok hazamászni.
2014. jún. 5. 08:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én tapasztalatból tudok mondani 2 féle verziót.

Tavaly minden nap délután egy-egy étkezés után 2-3 órával mentem le aerobozni 60 perceket. A végeredmény kissé lapos forma volt, végig szarul és gyengének éreztem magam a diéta alatt és izomból is ment le jócskán, pedig nem sajnáltam az aminókat (20-20g bcaa és glutamin edzés közben) és persze a fehérje is 3g ttkg-on volt tartva.

Idén más a helyzet. Ugyan annyi CH-val, zsírégetők, karnitin meg egyéb marhaságok nélkül teljesen éhgyomros kardiót tolva heti 4-5 alkalommal 20-25 percekre ugyan úgy adom le a zsírt és mellette az erőm is ugyan úgy megvan még a 11. héten is és nem laposodtam el. Illetve még a dologhoz hozzátartozik, hogy hetente, kéthetente (mikor hogy jön ki) ha valamiért nem tudok reggel egyből lemenni akkor délután tartok egy külön intervall kardiót 30mp sprint-60mp pihenő felosztásban 15 körben (22 és fél perc), előtte utána 5-5 perc levezetéssel.

Szóval az én tapasztalatom, hogy felesleges rettegni a katabolizmustól, nem abban a reggeli 20-25 percben fogsz több kiló izmot ledobálni magadról. Egyébként tudom, hogy vannak páran akik felszisszennek itt, hogy 20 perc alatt be sem indul a zsírégetés, de ez (is) csak broscience.

2014. jún. 5. 10:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Én úgy szeretek mozogni, hogy előtte 1.5-2 órával eszek. Akkor nincs úgy tele a hasam de mégse fog a vércukor szintem leesni mozgás közben.
2014. jún. 5. 10:51
 4/13 A kérdező kommentje:

Na ez az, pont erről beszélek...

Hárman 3 félét mondotok. 1: Mindegy, 2: Jobb, ha éhgyomorra, 3: Kajálni jobb előtte

2014. jún. 5. 11:15
 5/13 anonim ***** válasza:
válaszd azt a választ, amelyikben van logika.
2014. jún. 5. 11:26
 6/13 anonim ***** válasza:
Vagy ami neked jobb próbáld ki. Melyi az ami neked bejön. Szerintem egyéni dolog is. Én nem tudnék teljes éhgyomorra mozogni.
2014. jún. 5. 11:48
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha lehet így fogalmazni, a szervezet inzulin szintje reggel, közvetlen ébredés után, vagy közvetlen súlyzós edzés után a legideálisabb a fogyásra, ezen időszakokban égeted a leghatékonyabban a zsírt. Azért a szervezet nem olyan egyszerű mint egy víztartály, hogy többet kell kivenni belőle, mint amennyit beviszel, és akkor majd jól megy a fogyás. Vannak a szervezetedben hormonok is. Zsírégetés szempontjából a minél alacsonyabb, izomtömeg növelés szempontjából a minél magasabb inzulint szint a jó. Mivel ez egy olyan hormon, ami meggátolja a sejtek bomlását, és elősegíti a tápanyag felvételt. Tömegeléskor tápanyagot akarunk juttatni a szervezetbe, így minél több az inzulin, annál jobban megy. Zsírégetésből viszont zsírsavat akarunk elvonni a zsírsejtekből. Ezt az inzulin blokkolja. Ezért ilyenkor a legkevesebb inzulinra kell törekedni. Az inzulin szintedet legjobban az elfogyasztott szénhidrát emeli a szervezetben. Tehát "tömegnövelő üzemmód" szénhidrátfogyasztás után van jelen, "zsírégető üzemmód" pedig akkor, amikor a legkevesebb a szénhidrát. Ez pedig reggel, ébredés után az első étkezésig tartó, valamint súlyzós edzés után az első étkezésig/turmixig tartó intervallum.

Ha te egy olyan állapotban akarsz zsírt égetni, mikor a szervezet "tömegnövelésre van beállva", evidens, hogy kevésbé lesz hatékony az edzés, mint egy olyan időintervallumban, mikor a zsírégetésnek kedvez a hormonháztartásod.

2014. jún. 5. 13:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Alapból endomorph vagyok--> baromi nehezen fogyok zsírból, lehetőségeimhez képest akár milyen tisztán kajálok, heti 4 kardió, 4 súlyzós edzés, akkor is nehezen fogyok. Ilyen havi max. 2 kilót tudtam leadni, ha felemeltem a kardió edzéseket 5-re hetente. Eléggé belefáradtam, aztán elkezdtem arra figyelni, mikor kardiózok, semmi mást nem változtattam sem az étrenden (amin még van mit javítani), sem máson. Egész testes súlyzós edzést csináltam, heti 3x, minden edzés után közvetlenül kimentem futni fél órát, meg hétvégente 1x reggel. 3,5 hónap alatt lementem 14-15% testzsírra, most így vagyok 92 kiló. Jó két hete megálltam a fogyásban, követekző lépés az étrend kijavítása lesz, és jó lenne lemenni nyár végéig 10-11% körüli testzsírra.

Nem bírtam fogyni, CSAK a kardió edzések időpontján változtattam, és így kb. 2x olyan gyorsan fogyok heti 3-4 kardióval, mint előtte 5 kardióval.

2014. jún. 5. 13:38
 9/13 anonim ***** válasza:
És az étrendem sem olyan tiszta, mint pl. tavaly ősszel (bár ez a szövegkörnyezetből kivehető de azért hozzáteszem), akkor nagyon jól kajáltam, még sem fogytam olyan hatékonyan mint most.
2014. jún. 5. 13:40
 10/13 A kérdező kommentje:
7-es: Köszi, ez elgondolkodtató! Tehát leegyszerűsítve jól értem: ha aerobbal kezdem az adott napot, akkor legjobb éhgyomorra, ha viszont súlyzózással, akkor jó ha benyomok előtte egy adag zabpelyhet?
2014. jún. 5. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!