Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha 17.5 a BMI-m akkor sovány...

Menta750 kérdése:

Ha 17.5 a BMI-m akkor sovány vagyok?

Figyelt kérdés

És kb. mennyi kg. és idő szükséges ahhoz, hogy a súlyom annyit mutasson mint egy átlag emberé? :s

~

14/F.

#BMI-idő-edzés-kar-izmos-zsír-hízás-testzsír
2014. máj. 21. 17:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Az elég soványnak tűnik. De a bmi nem is annyira mérvadó, a testépítők töbségének (még a hobbi "gyúrosoknak" is mint én) aki még nem is nagydarab, annak is lehet túlsúlyos érték a bmi értéke. A bmi nem tudja hogy mennyi rajtad az izom-zsír arány, ami elég lényeges.

Tömegnövelő étrenddel és súlyzós (vagy saját testsúlyos vagy ami épp tetszik) edzéssel havi egy kilogramm izom mehet fel rád plussz némi zsír. Itt a zsír lehet több is kevesebb is, de célszerűbb minél kevésbé zsírosodni azért.

De mivel se magasságot, se súlyt nem írtál, így nem tudok érdemlegeset mondani, a bmi 18-25 között számít normálnak. De mint írtam, ez annyira nem lényeges.

2014. máj. 21. 18:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Testsúly : 52kg

Magasság 171cm.

2014. máj. 21. 18:38
 3/7 anonim ***** válasza:
17.5 sztem nem kevés, még sok is (a kockahas kb. 13 alattinál van). Egy sportolónak 10% alatt is lehet. Amúgy ha pontos értéket akarrsz kapni használd ezt [link]
2014. máj. 23. 19:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne keverd a testzsírszázalékot a BMI értékkel
2014. máj. 24. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem keverem, tsztában vagyok vele, hogy melyik mi.
2014. máj. 24. 16:55
 6/7 anonim ***** válasza:
A BMI nem a testzsírszázalékot mutatná?
2014. jún. 26. 20:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem.

"Számítása egyszerű, a testsúlyunkat elosztjuk a méterben megadott testmagasságunk négyzetével (kg/m2)."

Ez a bmi érték elég semmitmondó, lényegtelen adat, inkább annak irányadó, aki nem sportól. Sportolóknál ez az érték szinte mindig az elhízott kategóriába esik, mikor alig van rajtuk zsír.

Míg a testzsírszázalék azt mutatja, testünk hány százaléka zsír. Erre nem igazán vannak kalkulátorok, hisz puszta számokkal nem tudod ezt leírni. Hisz egy 170 cm-es fazon 80kg-al lehet tiszta zsír is, illetve tiszta izom is.

Vannak mérlegek amik közelítő értéket adnak, illetve kaliperrel és pár helyről mért adattal is add közelítő értéket (mell, has, karon lévő zsírréteg mérése) de közelítőleg képekről is meg lehet mondani.

[link]

2014. jún. 26. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!