Hogyan tovább? Miért nem hízok?
sziasztok lassan 2éve már hogy elkezdtem edzeni 62 kg-ról felküzdöttem magam 81kg-ig úgy hogy nem szedtem táplálékkiegészítőket(fehérjepor, tömegnövelő, creatin)
szteroidokhoz pedig semmi pénzért sem nyúlnék
kb már fél éve 80-82 kg között mozgok és valahogy nem tudok többet felszedni 180 cm vagyok de szeretnék kb 90kg-ig felmenni
minden edzést keményen rendesen lenyomok
hogy érjem el az áhított 90kg
nyílván nem 1-2hét alatt szeretném
igen valószínű hogy étrendben van a hiba mert azt eszek amit anyám főz XD
kajálásom kb ezekből áll rizs csirkemell tojás tésztafélék
pontosat nem tok írni :( lehet többet kéne kajálni? egy nap 6x eszek
csak az elején még olyan hamar feljött az a + 20 kiló majdnem mostmeg már 1-2kg is nagyon nehezen
ja és még 1 kérdés úgy összességében nem nézek ki rosszul viszont a karom nagyon nehezen fejlődik a többihez képest ez miért van ?
Genetika, hogy kinek milyen izomcsoportja fejlődik kevésbé. Nekem a mellizmom, hiába edzek rá bárhogy.
Ha azt sem tudod, hogy mennyi a napi tápanyagbeviteled, akkor az a gond. Több kaja kell.
és hogy tudom kiszámolni hogy miből mennyi kell?
fehérjéből gondolom napi 160 gramm kéne
de a többi?
ja és kajákat is írjatok mit kéne még enni mert nincs lóvé
fehérje porokra stb
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Zsír: 1g x ttkg.
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Tápanyagtáblázatokból láthatod, hogy milyen kajában mennyi a makro tápanyag. Így tudsz számolni. Pl 100g csirkemellben van 24g fehérje vagy 100g rizsben van 80g ch.
most nézegetem meg írogatom miből mennyi kell és azt kell hogy mondjam hogy kb napi 50 gramm fehérje és 100 gramm szénhidrát híja van
ilyen kis kajabeli különbség már ennyit számítana ?
pedig ez kb csak 7-8 tojás meg vagy 5 evőkanál rizs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!