Testepitok ti esztek kuszkuszt, vagy bulgert?
Tovabbra is igaz amit par sorral ezelott irtam. Edzeshiany, kaloriakontroll hianya. Keves mikrotapanyag.
Ez okozza a betegsegeket nem a nempaleo kajak.
Erre már írtam, hogy egy elmélet.
Mégis simán paleóval meggyógyulnak betegségekből. Erre meg Te is válaszoltál, hogy nem a glutén+tejmentesség a lényeg. Jó..
Akkor végülis elfogadod hogy a paleó jó, csak a miértekkel nem értesz egyet. Nem is kell egyetérteni, hiszen más tudományos eredményeket látsz helytállónak mint a paleósok. Lényeg hogy jobb lenne ha minél több ember így enne, az előnyeit Te sem tagadtad :)
Nem, a paleo altal megvalosult kaloriakontroll es megnovelt zoldsegbevitel a jo. En a korlatozasokkal nem ertek egyet mert ez azt nem bizonyitja hogy nem szabad enni bizonyos kajakat. Mikor amit feljebb leirtam ugyanugy megvalosulhat paleo nelkul is. Ezert az hogy a paleotol gyoygulnak meg téves kovetkeztetés.
Tanulj egy kis logikát.
Ezt most úgy írom neked, hogy jelzem, nem vagyok teljesen még biztos benne, hogy az vagy, akinek gondollak, csak olyan 99%-ban.
Nos, én tudok mutatni rendes fizikumú, nem elhízott, sportoló, viszonylag egészségesen evő embert, akinek az étkezése viszont az én kritériumaimba már nem fér bele, Morriséba meg gondolom főleg nem. És beteg. Cukros, köszvényes, cöliákea, colitis ulcerosa, minden játszik az embereknél, akiknek a te elméleteid szerint egészségesnek kéne lenniük. Ha szerinted csak ettől a pár alap tényezőtől lehet valaki beteg, az ignoráns, felszínes. Ha legenetikázod a probléma forrását, az is. Ha egy normális testtömegű ember beteg, és te csak a genetikára, a vitaminhiányra vagy a mozgáshiányra tudsz gondolni, az felszínes és kész. Óvodás szint, amikor ennyit sorolunk föl, hogy Pistike ahhoz, hogy egészséges légy, sportolj sokat és egyél sok vitamint oszt jóvan. Hiába sz4rod le a hormonális, a biokémiai hatásait az élelmiszereknek (bár érdekes módon arra még mindig nem mondtál semmit, hogy akkor elméletileg egyenfűtűértékű zsír zöldségekkel, avagy rizs zöldségekkel avagy egy adag porcukor zöldségekkel hatásában különb-e, avagy sem), hiába van ott az említett szemellenző, az attól még nem úgy van.
Alap EÜ-s képzéseknél az első néhány évben olvasott tankönyvekben benne van példaként, hogy melyik ételnek milyen káros hatása lehet, és igen, bizonyítva van, efelől ne aggódj. Némelyik mér több száz éve. És mondom, alapvető mezei példaként, nem a táplálkozástudomány felsőbb magasságaiban repkedő elmélkedésként. Te ennyit tudnál mondani a betegeidnek ha jól értem, hogy hát tessék többet sportolni és több m-m-m-m-mikrotápanyagot enni, és akkor hátha? Ne haragudj már, ennél egy kőkorszakba bombázott harmadik világbeli orvoslás is fejlettebb. Hiába becsülöd túl az emberi szervezet határait, hiába takarod be a szemed, és veszel ki egy teljes egész mellesleg hatalmas nagy faktort az egészségből, attól még nem lesz úgy. Hiába mondod, hogy egész nap ehetnénk omega-6-ot arzénnal megszórva, mert "étel nem okoz betegséget" *hapci, baromságallergia*, ez attól még az egyik legfelületesebb és ignoránsabb megközelítés, amit valaha láttam. Komolyan venni szerencsére már rég óta nem tudom, blődségedet már korábban bebizonyítván.
A genetikáról meg, mint végső alibiről annyit, hogy mindent a genetika határoz meg, ha ilyen tágan vizsgáljuk a definíciót. Azt is, hogy ha lelocsolunk egy embert napalmmal és felgyújtjuk, az valszeg nem fogja túlélni, mert az emberi genetika erre egyértelműen nem tesz minket rátermetté. Vagy ha bekajálunk fél kiló galócát, vagy berakjuk a betonszarkofágba kicsit sugárfürdőzni. Viszont nem minden ennyire fekete és fehér, nem annyiból áll ki a világ, hogy valami azonnal megöl, a többi dolog pedig biztosan nem. (Felszííínes-gombás mártás á lá nemtörődömség.) Amikor valami, akár egy étel hosszú távon minket nem betegít meg, nem gyakorol ránk negatív hatást, másokra viszont igen, nagyon nem fogja a szopómaszkot viselő felet megnyugtatni, hogy hát bocs haver, de azért b4sztál rá azonos körülmények között, mert neked sz4r a genetikád, srry. Jajj tényleg, pedig evett sok vitamint meg még sportolt is, innentől kezdve beteg valaki csak önhibáján kívül, a gonosz, predesztináló genetika miatt lehet, hát, ez ellen másképp úgysem lehet tenni ugye...
Ha jól gondolom, te vagy az, akivel már néhányszor összeszólalkoztunk. Legalább mostantól nem szükséges csupán az értékelésből silabizálnom, hogy vajon jó emberrel beszélek-e. Hát üdv. Asszem tudom, honnan fúj a szél. Te is egy olyasféle összeesküvés-elmélet hív vagy. Csak azé, ami szerint a gonosz testépítőipar (meg néhány egyéb) gátlástalanul zsákmányolja kifelé az embereket, ha jól értem. Nos, először, megnyugtatlak, minden ipar ezt teszi, ugyanakkor ők sem csak feketék vagy fehérek. Ha jól vágom le, megy valami durca a részedről, és próbálsz gyorsan odamenni és gyakorlatilag minden egyes alaptételének szisztematikusan ellent mondani ennek (ezeknek) a témá(k)nak, és mindannak, amit képvisel(nek). Minket is nagyrészt Bunny-imádó elvakult begyöpösödött kőkori testépítőknek néztéll, akik egyáltalán nem nyíltak, csak mert néhány hozzászólásodból abszolút ez jön le. Nos, megnyugtatlak, én személy szerint leszarom a Bunny-t. Nem gondolom, hogy másoknál sokkal jobb ember lenne, nem csodálom, nem is az minden vágyam, hogy olyan legyek, mint ő. Az egyetlen indok, amiért agyba-főbe ajánlgatom a Sárga Kapszulát, az az, hogy ez a kezdő testépítőknek egy nagyon kézreálló választás, ráadásul első kézből tudok róla beszélni, ennyi. Egy szóval nem mondtam, hogy a benne lévő nézetekkel, vagy a Bunnyval 100%-ban egyetértenék. Nos, ha ez letisztult benned, akkor elmondanám, hogy nem azért nem értek egyet zsigerből annak nagy részével, amit mondasz, mert a Scytek elveit szajkózom agymosottan, hanem mert a saját tudásom alapján helytelennek gondolom.
A bizonyítékaidről meg az látszik, hogy te nagyon készségesen utána tudsz nézni dolgoknak, de jobbára csak annak, ami neked kedvező, és az meg kimondottan igaz, hogy befogadni és megtartani tényleg csak a számodra tetsző dolgokat tartod. Ahhoz nagyon értettél, hogy gyorsan telenyomd az egyik választ, hogy zabálhatunk kétpofára akármit, egyszerű ch-t is, amíg keretek között maradunk (""), de egy f4szom inzulinreceptort vagy az edzés hatására javuló inzulinérzékenységet már épkézláb nem tudtad elmondani. Tudod, ha érdekelne, utána tudnál nézni az egyes élelmiszerek hatásainak is pl., a károsaknak is akár. Mert van rá tanulmány, dögivel. Az, hogy nem nézel utána, vagy a címet meglátva már görgetsz is tovább, majd mondod, hogy "cöhh, nincs bizonyítva", nem is tudom, elég egyoldalú. Oké, hogy túl van lihegve a táplálkozás téma, de te is egy véglet vagy, ezt vedd figyelembe, méghozzá szerintem (és sok más ember szemében is) a rosszabbik. Inkább durcázol és hurrogod sorban lefele mindazt, ami egy kicsit is merne beszélni a táplálkozásról, hogy ugyan, amiből mi magunk épülünk fel, amit beviszünk a szervezetünkbe, amivel 0-24 kontaktusban vagyunk, az talán, esetleg, tegyük fel fontos egy kicsit, és érdemes volna a ránk gyakorolt hatásaival foglalkozni, azon túl, hogy azért eszünk hogy jóllakjunk. Így nem fogsz sok követőre találni, inkább csak a lustább, könnyebbik utat szívesebben befogadó hasonszőrű emberek között.
Mar csomoszor irtam hogy egyenerteku. A mikrotapanyag+ch akarhonnan van.
Akkor a te baratod miert beteg? Azt mondd el.
Ha nem a genetika miatt?
Valoban nem hiszek minden tanulmanynak. Pl nem hiszek egy olyannak ami bebizonyitja hogy az egyszeru ch zsirosit olyan modon hogy elhizott nem mozgo embereket kolaval itat egesz nap.
Az olyannak nem hiszek mert latszik hol van benne a hiba nem azert mert nem tamogatja a nezeteimet.
Az viszont igaz hogy a testepitoipar sokkal jobban csapja be az embereket hogy edzes utan gyors ch kell. Meg 2-3 orankent kell feherje. Meg kell bcaa meg glutamin. Ami egy evben jo ha 10g+ izmot pakol valakire.
Tudod miert mondjak ezt amit irok az emberek? Mert igaz!
Minden beteg embernel akit latsz hianyzik valamelyik elem.
Nem a barátom, nem azért "ismerem". Igen, erre írtam, hogy genetikailag nem rátermett. Node ezek a betegségek mind csak maguktól jönnek szerinted? Mert a genetika általában csak rizikófaktor, nem mindig önmagában egyedül kiváltó. Még mindig úgy kezeled az egészet, mintha az egyedüli táplálkozásbeli probléma a világon a vitaminhiány (mikrohiány*) és az elhízás volna.
És kismillió példát írtam már olyan ételekre, amik bizonyítottan betegséget okoznak. Feldolgozottra, feldolgozatlanra, konkrét adalékanyagra egyaránt. Csakhogy amikorra oda jutottunk, akkorra te mindig lesz4rtad, átmentél fölötte, hiába volt ott a konkrét példa, kb. érezni lehetett rajtad hogy tátogó csőröcskét formálva a kezeddel szemet forgatsz, mert egyszerűen nem akarod meghallani. Nem fogom magamat kismillió+1-edjére is megismételni, keress rá erre is, ahogy a többi témára is tetted, és ha végre rátalálsz te is egy megfelelő címre, akkor elfogulatlanul olvasd el. Én fölöslegesnek tartom erről tovább koptatni a billentyűzetet.
Egy példa: a tüdőbetegségek száma is nőtt az elmúlt években. Semmibe veszed tán azon anyagokat is, amiket ezzel egyértelműen összefüggésbe hoznak, és kizárólag a mikrohiányra fogod ezt is? Nem hinném. És ilyen szempontból elég hasonló a két szervrendszer. A tüdő alveoláris tere és a bélcsatorna lumene is a külvilág részét képezi definíciószerűen. Mégis, elég fontosak a "külvilággal" való kapcsolat felvételében. Mindkét helyen szép nagy felület érintkezik a külvilág test számára idegen anyagaival, sőt, még fel is szívja, és a szervezet belső terébe juttatja azokat. Emlékeztető: mondtam már, hogy mára több százezer xenobiotikumot állítottunk elő, ennek nagy részét a kajaiparban is felhasználják. Ezután mondod azt még mindig az étkezésre, hogy "szarni bele, nem fontos"? Kérlek...
Jó tudni mellesleg, hogy egy ugyanakkora fűtőértékű full ketogén étrend ugyanolyan hatású, mint egy cukrászsüti-alapú étrend, amennyiben az élelmi rost és a mikrotápanyagszint megvan, tényleg. Hormonok sem léteznek ugye, meg enzimek sem. Meg különböző anyagcsereútvonalak, jelátviteli folyamatok sem.
Fejtsd már ki, hogy amúgy miért olyan nagyon különböző dolog a kettő, a gyógyítás és az egészséges élet? MErt azért marhára nem ég és föld.
De azért, hogy ne tarts elfogultnak: én minden véleményt próbálok meghallgatni, objektíven hozzáállni. Veled például maximálisan egyetértek abban, hogy manapság túlzottan megy a rinya, meg a bűnbakkeresés, rákot okoz itt már minden egyesek szerint, miközben a népesség jó része otthon rohad és ráadásul még az alapvető (mikro és makro) tápanyagok is hiányoznak, erről pedig eléggé elfelejtkeznek. Oké, vegyük ezt jobban figyelembe, de azzal, hogy azt mondod, a többi faktort meg-főleg az étkezést-totál sz4rjuk le, számomra teljesen elrontod a nézeted színezetét. És nem tudom, hogy ezt az elég radikális véleményt miért tartod még mindig, de szerintem vagy a már említett durcizás miatt, vagy pedig teljesen túlbecsülöd a tűrőképességünket. Igen, elmozgásszegényedtünk, viszont naponta százával kerülnek a környezetünkbe az új dolgok, köztük elég sok közvetlenül a táplálékunkba. Nem érdemel semmilyen figyelmet? Ez elég naiv és hazardírozó hozzáállás. Úgy mondod, mintha a te igazad egyértelműen bizonyítva volna, ergo "minden egyes betegség forrása a mozgásszegénységből és a mikrotápanyaghiányból ered, vagy genetikai, de az ellen meg úgysem lehet semmit tenni. Ennyi, egyéb faktor nem létezik."-Kérlek...
Ez egy újkeletű marhaság a részedről, miszerint minden erre irányuló kutatást be kéne zárni teljes fölöslegessége folytán, mivel szerinted minden egyes ilyen jellegű tevékenység idő és pénzpocséklás, te garantálni tudnád itt és most, hogy semmi, amire most kutatás folyik vagy a későbbiekben tervezett folyni innentől nem lehet káros, semennyire sem, az eddigi eredmények pedig (legyenek bármennyire is biztosak) mind lomtárba való marhaságok. Na akkor ki is az elvakult, ha ez nem az? Ébredjünk már fel. Mert erre egyébként nagyon befizetnék, csak szerintem kicsit egyedül maradnál vele a végén.
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ha jól tudom a transzzsírról egyedül csak elhiszed. Ugyan miért, áruld már el? Hm? Ez az egy dolog hogy kapott mégis helyet nálad? Erről az egyről épp olvastál tanulmányt? Hm, érdekes. Emlékszel, hány xenobiotikumot is mondtam, mennyi is van még ezen az egyen kívül? És mennyiszer is volt eddig olyan, hogy valamelyiket jó hosszú időn át használták, mikorra rájöttek, hogy srácok, ezt elkrtuk, de nagyon? Lehet neked senki sem nyögte még ennek a következményeit, de kíváncsi lennék hogy ha csak ilyen közvetett módon érintett lennél, akkor arra mégis milyen frappáns válaszod volna. Nem tetszett eleget mozogni meg vitamint enni? Kérlek. Beleb4szhatok én most is egy teratogént valamibe, ha elég nagy a befolyásom, talán még elérném, hogy évekig használják, mire feldereng nekik, hogy talán előbb meg kéne vizsgálni, mert lehet, hogy egy általunk előállított anyag esetleg olyan hatással bír, amit nem ismerünk, esetleg még káros is, főleg, hogy a természetes, minden nap fogyasztott alapanyagnak számító ételek között is van ilyen, merthogy van. De ezt is már ezerszer elmondtam, egyszerűen legyintesz rá. Nem egyszer kértél már meg példálózásra, meg is tettem, aztán nagyban hallgattál. Most is feleslegesen írom, úgy érzem. Válaszolsz majd arra, amire nagyon tudod szajkózni az elképzelésedet, a többit meg elegánsan kikerülöd. Bár a múltkori számadás után nem is várok többet, csupán annyit, hogy a gőzerőből visszavehetnél, ha néha olyan kis dolgokkal is meg lehet fogni, mint a múltkor sikerült.
Lehet, hogy a paleósok néha elvakult vallási fanatista rinyagépnek tűnnek, de a szememben még mindig több figyelmet érdemelnek, mint ez a "sz4rjuk le, úgysem lesz baj" hozzáállás, mert ezzel nem lehet egyről a kettőre jutni. Egyszerűen meg sem tudom fogalmazni, mennyire kártékony és hanyag nézet ez.
De kövesd csak, ha szerencséd van egészséges maradsz, és akkor majd a te igazad hitében halsz meg, boldogan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!