Testepitok ti esztek kuszkuszt, vagy bulgert?
"Akkoris" Márton.
Amit a szemellenzősök összeeskövésnek neveznek, az mások számára alap összefüggés. Persze nyilván megint csak neked lehet igazad, így ezt nem fogod tudni megérteni. Nem baj.
Mégis kit nevezel táplálkozáshoz értőnek? Aki a te nézeteidet vallja? Vagy azt az oldalét amivel te hited és szimpátiád alapján egyetértesz?
Gluténról volt szó meg mondjuk tejről, nem keményítőről. Keményítő nem okoz autoimmun betegségeket, na bumm. Majd megskubizom a videót, bizonyára rengeteg okosság, félinformációk és közhelyes téves következetetések lehetnek benne..
Marcell*
A paleo pont hogy felinformaciokrol szol. Egy divat semmi tobb es a tudomany nem tamasztja ala.
Csupan azt hiszik a paleosok hogy valamihez most akkor nagyon ertenek.a videoban egy antropologus beszel es elmondja miert orbitalis faszsag :)
De te biztos jobban ertesz hozza mert elolvastal egy felinformaciokon alapulo konyvet.
De akkor mar olvasd el ezt is [link]
Egy olyan ember irta aki taplalkozasszakerto meghozza profi sportoloknak. Akik a legjobbaknal nem adjak alabb mert ezen mulik a szerzodesuk meghosszabitasa meg minden.
Mig a paleo konyvek iroi az ilyen hulyekbol szedik a penzt mint te. Rohadtnagy marketingogas az egesz csak te nem latod be.
Annyi a kulonbseg hogy nekem tudasom
Van. En tenyeket irok le. Te alaptalan tudomany altal nem bizonyitott dolgokat. Amik igy csupan velemenyek semmi tobb.
Milyen tényekről beszélsz?
Nem fogod fel, hogy Te csak HISZEL a saját szakértőidnek és tényeidnek, de azok pontosan ugyan akkora eséllyel kamuk mint az én forrásaim, én szakértőim, én véleményem?
Nem fogod fel?
Kivéve annyiban hiteltelen a te oldalad, hogy az a tipikus kommersz orvosi, gyógyszereladásból élő, cukorgyártók meg coca cóla által támogatott dietetikusok oldala, nézete.. te ezeket tudod hitelesnek tartani?
Sportolóknak magyar dietetikus 'táplálkozási szakértő' is ír könyvet, ad tanácsot.. Ettől még NEM LESZ HITELES, igaz vagy jó amit nyomatnak.
Bocs.. :)
Meg mindig nem erted.
Vannak a guruk es a szakertok.
A guruk tanulmanyok altal be nem bizonyitott dolgokat mondanak
A szakertok bebizonyitottakat.
Az mas hogy valaki konyvet ir meg hogy valakinek fizetnek mert ez donti el hogy megkapjak e a tobb millio dollaros szerzodest nagyonnagy kulonbseg. De en befejeztem te maradj csak hivo. Elj korlatok kozott.
Amig en ugy leelem teljesen egeszsegesen az eletem hogy csak a lenyeges energiaraforditasra figyelek.es nem dolok be minden kamunak csak azert mert egy guru irt rola.
* még nem néztem meg a videót + az oldalt, 3 órás edzést viszont lenyomtam, hát kellett..
Szergej, nem válaszoltál, pedig elemi kérdést kaptál! D:
Marcell, értem én.. a te szakértőid szakértők, az enyémek guruk.. tök igazságos vagy, hallod nem is rólad mintázták a kettős mércét... ( '_')
Mi lenne ha a tisztesség kedvéért legalább annyira igazságos lennél, hogy nem nézed le tökig az én szakértőimet, mert rohadtul nem ezt érdemlik, arról nem beszélve hogy Te sem azt érdemled, hogy ennyire lenézz más, komoly embereket. Magaddal teszel rosszat, ha fogod és az egyik szakértőt leguruzod, a neked szimpatikusat pedig kételkedés nélkül elfogadod. Pedig a te szakértőid állnak közelebbi kapcsolatban az iparral, pénzzel, lobbitevékenységekkel, az ő munkásságuk a megkérdőjelezhetőbb (szerintem).
Ha te hiszel, akkor te tudományos igényű vagy, ha én hiszek akkor én csak egy hívő vagyok, és én vagyok korlátolt. Mert persze rajtad kívül mindenki korlátolt, ugye? Csak te nem vagy az, én hogy a viharba ne lennék... Kösz!
Komolyan nem hiszlek el.. nem hiszem el hogy valaki így tud gondolkodni. Legalább észrevennéd, hogy tarthatatlan az a magabiztosság amit nyomatsz.
Nem a véleménykülönbséggel van baj, azt már leírtam hogy úgyis lesz, hanem hogy MINDENT képes vagy megideologizálni miért nincs nekem igazam, lederogálod az én forrásaimat (azokat a kutatókat akik az én véleményemet támasztják alá az eredményeikkel).
Nemes egyszerűséggel figyelembe sem veszed hogy amit vallasz az is csak egy HIT, hogy azt a hitet az élelmiszeriparnak, gyógyszeriparnak, dietetikának, orvoslásnak megéri terjeszteni ezt számításba sem veszed tényezőként, mert most megteheted. De nem rajtad van szemellenző, hanem mindenképpen csak én vagyok korlátolt. Hát persze, még mindig nem esik le?
Rég nem arról van szó hogy nekem igazam van-e, hanem hogy még ha igazam lenne, Te akkor sem vagy képes elfogadni. Ez már rég rossz..
Csak nezd mar meg legyszives :)
Leirtam mitol guru valaki. Pl guru valaki aki azt mondja hogy 2-3 orakent enni kell mert csokken az anyagcsere.
Vagy guru valaki aki olyat mond hogy ch helyett zsirt fogyasztva azonos kaloriaertek eseten tobbet lehet fogyni.
Ezekrol meg nem keszult kutatás hogy igazolják.
Amiket en irok meg az en szakertoim azokrol igen.
Ez ilyen egyszeru nem hit meg kinekhiszek.
Verbeli paleos vagy de ha egyszer a tudomany tisztan mast mond en elgondolkodnek az igazamon.
A vidit meg nezd meg kerlek. De ugylatom fosol. Nehogy rombadoljon az igazad.
Tanultam ervelest az iskolaba:
Gyenge erv: altalanositas(amit te is teszel es a guruid)
Kozepes erv: szemelyes tapasztalat( valaki paleozott es jobban lett. Azt nem tudja hogy az ezzel jaro megemelt zoldsegfogyasztas es csokkentett kaloria csak annyit hogy paleo=egeszseg. Mikor a ket dolog nem ok okozat hanem inkabb egyszerre tortent)
Eros erv:
Teny. Kutatasok alapjan bizonyitott teny.
Na most gondolkozz el miert hulyeseg a paleo.
Meg fogom nézni!! :)
A 3 óránkénti étkezésnek hé, nincs semmilyen alapja, forrása csak terjed. A paleó elveinek viszont van alapja, nem csak úgy légből kapottak.
Azonos kalóriájú zsír miért nem jobb fogyáshoz? Hát a zsírevés nem emeli meg az inzulinszintet, a ch evés meg igen. A ch evés lassítja a zsírbontást hiszen az inzulin az anabolikus hormonunk, zsírraktározást okoz, zsírfogyasztás után nem emelkedik meg a szintje. Miért ne lehetne jobban fogyni vele?
Kutatás arról készült, hogy ha megeszek 100g zsírt akkor nem emelkedik meg az inzulinszintem (vagy csak minimális mértékben). Tudjuk hogy ez mit jelent. Egészséges embereknek is tudniuk kellene, cukorbetegek, elhízottak pedig biztos hogy tudják.
Abban nincs igazad, hogy amiket Te írsz a szakértőid véleménye alapján, azokat kutatások igazolják. Kutatások sok mindent igazolnak, nem minden kutatás hiteles (!) a lowcarbot és a paleós állításokat, elveket pedig szintén IGAZOLJÁK (!) vizsgálatok! :)
Nem látom miért mondana mást a tudomány, mondjuk én egyre jobban kételkedek a 'tudomány' igazában. De a paleó még mindig tudományos. Én pedig vérbeli paleós biztos nem vagyok, én eléggé mindenevő vagyok, ami azt illeti, paleós biztos nem :D
JÓL VAN megnézem a videót, de nem fosok, csak már unom az ismétlődő nevetséges paleo kritikákat. De a videó biztos értelmesebb lesz mint a többi... de már sablonosak.
Gyenge érv: nincs GURUM ! :)
Közepes érv: elfogadom az érvedet, bár tudod hogy felhoztam paleo =/= csökkentett kalória bevitel. Ráadásul egy krónikus betegség nem gyógyul meg kalóriacsökkentésre, az aki a gluténevés elhagyására gyógyult meg, gluténfogyasztás mellett pedig nem tudott meggyógyulni, arra ne mondjuk már rá hogy kalóriacsökkentés segített neki (főleg ha nem is csökkent a kalóriafogyasztása, na)
Erős érv: nézd át a kutatásokat jobban! Tényként állítják a sófogyasztás károsságát amikor beigazolódott hogy megalapozatlan. Koleszterinfogyasztást támadják 'tudományosan', beigazolódott hogy kamu (persze még mindig nem visszakoztak a koleszterinfóbiások).
Tudományban TEHETETLENSÉG van, rég bukott eszmék vannak még életben és lesznek is egy darabig. Igen, vannak mellettük bizonyítékok, de már kiderült hogy tévedések. Ezen eszmék mellett foglalsz (szerintem fiatalként) állást, amikor ezeket a nézeteket már csak öregek hangoztatják, amint ők kiöregszenek az eszmék is buknának már végre :)
Nem az vizsgalva volt es az inzulin kordaban tartasa nem eredmenyez nagyobb zsirvesztest. Ez bukta.
Aki pedig gluten elhagyasatol gyogyult meg az valszeg az az 1% amit emlitettem.
De csak kerlek ne felje ennyire es nezd meg a vidit.
Én már rég nem félek, semmitől. Miután az életemet sem érzem olyan hatalmas veszteségnek ebben a világban, így azt hiszem már legfeljebb a (nagy) fájdalomtól tudnék még félni. Illetve zavarni zavar a veszteség gondolata. De a paleoellenes videóktól.. nem félek, még véletlenül sem.
1%.. nem, nem valószínű. Ez az 1% milyen légből kapott adat, hát itt van a tudományod: nem is tudják diagnosztizálni a gluténérzékenyeket, nézz ennek is utána. Úgy könnyű ellenvéleményt alkotni, hogy a gyógyszeriparnak könnyedén hiszel, + neked olyan vizsgálatok, mérések is hitelesek amik eleve nem lehetnek pontosak. Így könnyű amúgy.
Az alacsonyabb inzulinszint pedig mindenképpen egészségesebb. Hát már nem a lakosság 1%-a cukorbeteg vagy inzulinrezisztens, mindenképpen jobb a zsírfogyasztás mint eleve a keményítőfogyasztás.
De nem tudom megint mi bizonyította hogy egységnyi kalória zsír és ch (cukor) az bármi téren is egyenlő lenne.
Kérdezz meg testépítőket, tőlük tudom hogy a gyakorlatban is jobb a lowcarb. Akkor mégis mi, ki állítja az ellenkezőjét, azt hogy nem jobb?
Svédországban a szénhidrátszegény táplálkozás a hivatalos étkezési ajánlás fogyáshoz.
Biztos mert egységnyi kalória szénhidrát és más makrotápanyag között nincs érdemi különbség. Mégis..
Nem tudom mikor videózom, melóhelyen mégsem kéne, délután megnézem hogyan lesz edzés, asszony mennyire magányos.. de tényleg érdekel már mi okosságokat mondhatnak!
Videó:
Egy antropológus csaj beszél paleó ellen? De bazz a paleónak nem a múlthoz van köze, hanem a jelenhez. Innentől kezdve.. jól indul a vidi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!