ICF 5x5 edzéstervet jó ha úgy csinálom, hogy nem egy súllyal csinálom az 5x5-öt (pl. guggolás, fekvenyomás)? Hanem mondjuk edzésről edzésre megpróbálom minden szériában a súlyt 2,5 %-al növelni. Ez így rendben van/lenne?
Oké de akkor nem az icf 5x5-öt csinálod. És nem mondhatod majd hogy az egy szar edzésterv ha nem fejlodsz vele rendesen vagy ha megserulsz se mondhatod hogy a program miatt volt. Mert nem azért volt hanem mert nem követted rendesen.
Ha 2,5%-os novekedest akarsz hetente akkor ajanlom fogyelmedbe a kovetkezot: All Pro's Simple Beginner Routine.
Folottem levonek meg uzenem hogy csak az 5x5-ös gyakorlatokat kell végig egy súllyal.
Köszönöm a válaszokat, akkor innentől úgy csinálom hogy egy súllyal mindig, és ha abba megy az 5x5 akkor emelek következő alkalommal.
marcii neked meg igazad van abban, hogy ezzel ahogy most csinálom nagyobb a sérülésveszély.
ez a program lenyege.
Ha egy sulyba megy 5x5 emelsz a sulyon :D
Annyit változtattam rajta, hogy a guggolás meg a felhúzás nincs egyszerre egy edzésen, és hogy a B-verzióban a guggolás helyett van a húzodzkodás, most így néz ki egész pontosan a terv:
Workout A
Guggolás (ha 2x van a héten A, akkor második alkalommal lábtológép) 5x5
Fekvenyomás 5x5
Döntött törzsű evezés 5x5
Csuklya rúddal 3x8
Tricepsz letolás csigán 3x8
Állórudas bicepsz 3x8
Hiperhajlítás 2x10
Workout B
Felhúzás 2x5 (ha egyszer van a héten B akkor 3x5, úgy gondolom, ez még egyáltalán nem túl sok)
Állva nyomás 5x5
Döntött törzsű evezés 5x5
Húzodzkodás 4x amennyi megy
Szűknyomás 3x8
Bicepsz állva rúddal 3x8
Szerintem jó lesz ez így is, majd kiderül. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Viszont igy 1/3 olyan gyorsan fogsz fejlodni a guggolásban mint ha rendesen kovetned a programot.
És lehet nem tudsz max erovel felhuzni guggolas utan de nem vagy eroemelo nem kell tudni a maxaidat mi a baj azzal?
Ezt tudom, hogy így guggolásban lassabban fogok fejlődni. Az lenne még jó megoldás, amikor egy héten kétszer van A program, akkor guggolok kétszer, máskor egyszer. Mert a heti 3 guggolás már tuti szétbarmolná a derekam szerintem, akármilyen szabályosan, és övvel guggolok. Meg annyira erős se vagyok még, ilyen súlyokkal kezdtem el a programot:
Fekvenyomás 72,5 kg-5x5
Guggolás-80 kg 5x5
Felhúzás-110 kg 2x5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!