A felhúzás tényleg ennyire hasznos?
Üdv
Arnold, illetve rengeteg testépítő elismeri a felhúzás. De miért is? Alapjáraton hátgyakorlatok közé sorolják, gerincmerevítőt valóban jól megedzi (most csak felsőtestről van szó) de vastagítja a dereket, meg nem nagyon érzem, hogy a széles hátizmot stimulálná eléggé, még is azt mondják mennyire jó gyakorlat. Most akkor mit is eddz és mennyire? Tényleg hatásos?
Egy az hogy rengeteg izmot pakol rad. Meg idegrendszered is edzi.
Plusz egy eros lab plusz torzs jol jon fekvenyomaskor es evezeskor is ahogy vallbol nyomaskor es huzodszkodaskor is. Mert nagy sulynal elegge dolgoznak stabilizalasban es igy a mekked hatad karod is jobban fejlodik majd
guggolás mellett az egyik legjobb gyakorlat.
az a baj, pont ezt a két gyakorlatot szinte senki sem csinálja, és panaszkodnak hogy nem izmosodnak.
Szerintem is jó gyakorlat, és ha jól végzed, akkor a lábat durván megterheli. (combhajlítót)
Plusz ott van a merevlábas változata, az kifejezetten a combhajlítót stimulálja. Engem meg pl. nem érdekel, ha vastag a derekam, ha szálkás vagyok. (csak sajna nem vagyok az :D )
Legjobb gyakorlat. 3-4 sorozat felhúzás után, a váll, csuklya, hátizom, mell, has, comb, derék, kar, alkar, kb. minden bedurran.
Azt sem feledjük, hogy mivel a guggolással és felhúzással tudod a legtöbb súlyt és izmot megmozgatni, ez nyomja fel legjobban a szervezetben azokat a hormonokat, amik az izomnövekedésért felelősek. Nyilván nem egy kifejezett bicepsz, vagy széles hátizom gyakorlat, de a külön hát-bicepsz edzés hatását, nagyban tudja segíteni hosszú távon.
A konditerembe járunk ~150-en, abból annak ellenére, hogy 120-130 tag állandó, 80-100 olyan ember, hogy nem látszik rajta, hogy nem először jön le, 30-40 olyan, aki életébe nem guggolt, lábazott még, de 2 ajtós szekrény, kb. 10-en lábazunk, abból 5-en végzünk guggolást, és 3-man végzünk mellette felhúzást is heti rendszerességgel, abból is az egyik merevlábút csinálja csak. Most ha 150 emberből 2-en csinálunk hagyományos felhúzást, én nem várom el, hogy megértsék hogy ez egy jó gyakorlat, pláne nem azt, hogy szabályosan kivitelezve, már aránylag nagy súllyal tényleg belekóstoljanak a felhúzás által nyújtott előnyökbe...
a teremben is én csináltam egyedül , néztek is, hogy az öreg mit bohóckodik!
állandóan csak a fekvenyomás és a bicepszezés ment.
hiába mondtam nekik ettől nem elsztek nagyok, erősek, izmosak, őket nem érdekelte, én csak mosolyogtam magamban.
ÜDV: Béla
45F, 197cm, 147kg, kar 54cm
Mikor már "nagy súllyal" (150-160 ig szoktam felmenni) csinálom, jönnek, néznek, hogy mi a fene, mit csinál ez a hülye. És kapom a mentegetőzéseket, hogy hát én ezt biztos nem bírnám, belerokkannék, gerincsérv, annyit nem ér, stb... Ilyenkor szoktam mondani, hogy én is rúd+oldalanként 10 kilós tárcsával szívtam anno 1-1,5 hónapot mire megtanultam a helyes kivitelezést, aztán hónapról hónapra 10 kilójával szépen feljöttem, nem egyik hétről a másikra fog menni 1,5 mázsával, vagy 2 mázsa fölött. Itt a rúd, rajta hagyok egy 10-es tárcsát, és lehet próbálkozni, sose késő elkezdeni. Olyankor inkább elmennek más gyakot végezni, hogy majd kipróbálom holnap vagy jövőhéten. :D Sosem próbálták ki. :D
Az a baj mindenki 1-2 hét alatt akar nagyot változni, akár tömegre, akár erőre gondolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!