Fekvenyomás Smith-csúszkás keretben sima fekvenyomás helyett?
Üdv mindenkinek!
Szerintetek nagy szentségtörés az ha a fekvenyomó gyakorlatomat Smith keretben végzem? Mivel szeretek nagy súlyokkal edzeni és piramis technikával haladok felfelé így múltkor is rajtam maradt a 120Kg amibe csak kettőt tudtam nyomni. Mivel nincs edzőparterom nincs segítségem.Így is jó hogy észrevettek és levették rólam a súlyt. Viszont a Smith gépnél meg ha nem tudom kinyomni a súlyt akkor azt alul is ki tudom akasztani a kampókkal.
Sokszor rendes fekvenyomásnál nem merem teljesen leengedni a rudat,mert felek,hogy nem tudom kinyomni és így a fél mozdulat nem jó.
Tehát? Pro és kontra?
Csak annyit tudtam kideríteni a kettő nyomás fajtáról,hogy ha valaki csak smith gépen edz akkor annak a stabilizáló izmai lesznek gyengébbek és ha valaki pl 120al nyom fekve keretes gépen akkor az nem tud nyomni simán annyit.
Az a baj hogy sokszor olyan időben megyek le edzeni amikor nincsenek a teremben vagy csak lányok vannak. Őket nem merem megkérni,hogy vegyék le rólam a súlyt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!