Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljes vs fél guggolás?

Teljes vs fél guggolás?

Figyelt kérdés

Tehát az a problémám van, hogy ropog a térdem. Ha teljes guggolást végzek, akkor az egyik ín a térdemnél mindig roppan egyet és a térdeim olyan recsegő-ropogó hangot adnak ki.

Ha csak félig megyek le(amíg a combom vízszintes nem lesz a talajjal) akkor semmilyen ropogó és kattanó hang nem hagyja el a térdemet. Ezért mostanában csak félig szoktam guggolni.

De az egyik olyan oldalon, ahol a testépítéssel/tornával/súlyemeléssel/sporttal foglalkoznak olvastam, hogy nem jó, ha valaki csak félig guggol, mivel jobban igénybe van véve a térd, ezáltal pedig jobban sérülhet. Tehát nem gond, ha csinálsz fél guggolások, de ki kell egészíteni teljessel is.

Tehát a kérdésem, mit csináljak?

Fél guggolásokat súllyal kiegészítve teljes guggolással(csak saját testsúllyal), vagy hagyjam a fenébe a fél guggolásokat, és csinálja teljest, vagy nem tudom...?

A másik, hogyha súllyal guggolok, akkor használjak két egykezes súlyzót(a lábam mellett), vagy egy kétkezes rudat(hátamon/vállamon), vagy guggoló keretben guggoljak?

Az egylábas guggolástól mi a véleményetek? Tényleg szétnyírja a térdet? Mivel nekem régen ment, de abbahagytam a térdem miatt, de azóta sem lett jobb, szóval nem tudom mi tévő legyek.

A válaszokat előre is köszönöm.

2014. ápr. 8. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Én a helyedben szednék egy kis izületvédőt. És mondjuk 1-2 hétig a mobilitás/hajlékonyság/helyes gyakorlatkivitelezésre figyelnék.

A guggolás/fekvenyomás/felhuzasnal ha helyesen csinalod oket es eleg hajlekony vagy, nem szabadna fájjon semmid.

A teljes guggolason gyorsabban lehet fejlodni mert ott alul kozrejatszik a reflex is ami igy tobb izomrostot hiv munkaba

2014. ápr. 8. 17:17
 2/4 A kérdező kommentje:

jaj, azt elfelejtettem írni, hogy a térdem hiába ropog, (még) nem fáj, remélem nem is fog

és te milyen ízületvédőt ajánlasz(lehet privátban is, hogy ne legyen reklám szaga)?

2014. ápr. 8. 17:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben dolgoznák egy kicsit a mobilitásomon és a vállon guggolást lecserélném elölguggolásra.
2014. ápr. 8. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Èn a nem forte-t szedem most es batran allithatom

Hogy mukodik

2014. ápr. 8. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!