Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A tej pontosan miért káros?

A tej pontosan miért káros?

Figyelt kérdés

Tudom hogy káros, de pontosan mik miatt, és milyen káros hatásai lehetnek ha egy testépítő tejet iszik és tejjel issza a fehérjeturmixot?

Sokak szerint a 0.5%-os zsírtartalmú tej a legidálisabb a turmixba

2014. márc. 15. 10:40
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben elfogadom, hogy sütievés mellett (liszt, cukor mellett) is lehet fogyni!

Csak érdekesség, hogy vannak az 1000-1400 kcal-os diétázók, akik nem fogynak. Holott ez kisgyerek adag egy napra, nem felnőtt embernek való mennyiség, főleg edzés mellett.

Az is tök igaz, hogy kalóriadeficitben fogy az ember.

De honnan is tudjuk mikor van kalóriadeficit? Az anyagcserénk, a zsírégetés/raktározás hormonháztartás által vezérelt folyamatok, a bevitt kalória ebből csak egy dolog. Én úgy látom ezért fontos az inzulin illetve a kaják inzulinszintre gyakorolt hatása.

De pont ugyan így számít a gyógyszerszedés, mert vannak gyógyszerek amik ugyan így a hormonrendszerre, összességében az anyagcserére hatnak. És hiába eszik keveset valaki, ha a szervezete nem jó működés/szabályozás miatt még ennél is kevesebb energiával működik, és raktároz.

A lényeg? Sajnos ezek a hormonális szabályozási problémák egyre gyakoribbak, mindenképpen gyakoribbak mint az orvosok gondolják. Így a táplálkozás minősége szerintem nagyon fontossá válik. Én mondjuk ezért nem vagyok túlzottan híve a tej-tejtermék fogyasztásnak sem, mert számomra hihető, hogy ezek is ilyen módon problémásak.

2014. márc. 16. 14:18
 42/50 anonim ***** válasza:

A szervezet alkalmazkodik sajnos. Az 1400 kaloriahoz alkalmazkodik de a lenyeg az hogy ehhez akkor is alkalmazkodik ha nem eszel mást mint

Hust és zoldseget egy keves magvat diofelet es gyumolcsot. Aki nem fogy 1400 kaloriaval akkor az nem kezdene el fogyni ha megtisztitana az

Etrendjet.

Ami miatt leeshet az anyagcsere: Az a Tul gyors fogyas tehat a kaloriak drasztikus csokkentese. Nem az inzulinszint meg az etelek hormonalis hatasai.

2014. márc. 16. 14:37
 43/50 anonim ***** válasza:

Az inzulin nem befolyasolja a napi elegetett kaloriakat.

Amivel befolyasolni tudjuk: az a bevitt kaloriamennyiseg.

Lehet felvinni az anyagcseret Reverse Dieting-el, Es igy felvinni magas szintre ahonnan konnyebb tovabb fogyni.

2014. márc. 16. 14:39
 44/50 anonim ***** válasza:
Értem!
2014. márc. 16. 14:41
 45/50 anonim ***** válasza:
Roppamt intellektuális vitát folytattunk le!
2014. márc. 16. 14:45
 46/50 anonim ***** válasza:
De most nem így kell ezt?
2014. márc. 16. 14:48
 47/50 anonim ***** válasza:
Szerintem így kell.
2014. márc. 16. 14:52
 48/50 anonim ***** válasza:

Az inzulin nem szövet, de gondolom véletlen írtad. Én csak annyit tennék hozzá, hogy én is láttam már alig eszegető embereket, akik mégsem fogytak. Persze, a kalóriamennyiség határozza alapvetően meg, hogy fogyunk-e vagy gyarapodunk, viszont az összetétel határozza meg a végső testkompozíciót (és itt most nem csak a tápanyagok arányára gondolok) az életmód egyéb tényezői, főleg az edzés mellett. Kalóriamínusszal persze, hogy előbb-utóbb fogyni fogsz, de akkor már nem jobb az étrend rendbetételével biztosabbá tenni, hogy először a zsírt bontsuk le, és ne az izmot? Szerintem ha valaki fogyni akar, vagy minél kevesebb zsírral tömeget növelni, sokkal egyszerűbbé teszi a dolgát, ha nem ugráltatja az inzulinszintjét, mert egyszerűen kilövi azt a tényezőt, hogy megadja a zsírszövetének azt a jelet, hogy a bevitt tápanyagokból minél többet ő építsen be. Azzal pedig, hogy evés után szerinted zsírt égetünk meg az a baj, az én véleményem szerint, hogy egy átlag testépítő étrendben 2-4 óránként evés van, így nincs rendes posztabszorptív fázis, ahol már hozzá nyúlna a szervezet a tartalékokhoz, mert semmi oka nincs rá. Gyakorlatilag ez olyan, mintha azt mondanád, hogy evéskor tömegelek, majd az utána levő pár órában szálkásítok, de tudjuk, hogy ilyen nincs. Még csak olyan sincs, hogy egyik nap teszem ezt, másik nap azt.

A felhozott gyerek pedig kicsit cuccgyanús, de mindegy, nem találgatok, mindenesetre biztos vagyok benne, hogy ami neki bejött, másnak nem biztos, hogy be fog.

Persze lehet a te módszeredet is követni, de szerintem egyszerűbb és biztosabb dolga van valakinek, ha az eddig beváltat követi, vagy ha esetleg arról letér, és nem jár sikerrel, akkor legalább tudja, hogy hol keresse először a hibát. Én személy szerint soha az életben nem mondanám évek óta sikertelenül fogyni próbáló túlsúlyosnak, hogy persze nyugodtan egyen cukrot csak kevesebbet.

Mert érted, vehetsz te 300k-ért országúti kerékpárt és felmehetsz vele is a földes hegyi ösvényen, még talán ki is fogod bírni, talán a kerékpár is, de minek az effort, ha tudsz venni MTB-t a pénzen is és felmehetsz helyette azzal? Remélem érthető a példa.

2014. márc. 16. 15:44
 49/50 anonim ***** válasza:

Bocsi drake de itt az információd pontatlan.

[link]

Azt még hozzá kell tenni hogy ha kaloriadeficitben vagy akkor a glikogenraktar sose telitett ergo mindig van hely hova pakolni a szenhidratot. A példád nagyonrossz. Mert itt az én modszerem a hatekonyabb ugyanis nem korlatozza az emberek ételvalasztas terén kevesebb eséllyel fognak eltérni a dietajuktol.

Ha már fogyunk akkor megegyszer elmondom mivel adhatsz jelet a testednek hogy az izmot tartsa meg: a kemeny edzessel. Es az elegendo feherjebevitellel. Pont. Az alig eszegeto emberek megegyszer elmondom tiszta kajat alig eszegetve se tudnanak fogyni.

2014. márc. 16. 19:37
 50/50 anonim ***** válasza:

Hogy lehet ettől a "diétától" egyáltalán eltérni? :D

A példám nagyon rossz, hát jó [link]

viszont én nem arról beszéltem, hogy a tied azért jobb, mert több választást hagy az embereknek, hanem mert szerintem alapból kevésbé hatékonyabb. Vagy ha szerinted nincs különbség, akkor megint előhozom, hogy a tömény cukor rizs helyett ugyanolyan hatású volna, mert majd a többi tápanyag lassít rajta, és két, ugyanolyan adottságú ember eredménye között, akik közül egyik az egyik, másik a másik módszert használná, nem lenne különbség, de ez akkor sincs így.

Mindegy, szálkásítson így aki akar, nem vagyok senki sem, hogy az ellenkezőjére rávegyek bárkit is, viszont nekem akaratgyenge jóléti nyugati emberek alibijeként kitalált diétának tűnik ez, ami mellé beillesztünk egy embert, aki állítja, hogy ez jó lesz, neki is így sikerült és akkor már hihető is a sztori.

2014. márc. 16. 20:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!