Mennyi igazság van ebben a "mesében"? ( Szálkásítás )
Figyelt kérdés
Azt mondták ma nekem, hogyha nem viszek be elég szénhidrátot akkor a fehérje alakul át szénhidráttá? Ebben mi az igazság?2014. jan. 31. 15:13
1/10 anonim válasza:
Az a feherje ami nem hasznalodik el valaminek az epitesere ch-va alakul. Ez teljesen igaz.
2/10 anonim válasza:
Igen, az aminosavak is használhatók energiatermelésre, glükogén vagy ketogén jellegüktől függően különböző módokon, ha szükség van rá, de normál esetben ch és zsír adja az elsődleges energiaforrást az emberi szervezetnek. A felesleges fehérje energiabiztosító szerepet játszik, és pozitív vagy negatív energiamérlegtől függően felhasználódik, vagy raktározódik.
3/10 anonim válasza:
Megerősítem, de az hülye megfogalmazás hogy szénhidráttá alakul, mert teljesen más a két makrotápanyag. A fehérjét használod fel ekkor energiaként, így viszont igen, igaz.
4/10 anonim válasza:
Nem hülyeség, hogy szénhidráttá alakul.
Alakulhat néhányuk szénhidráttá is, ha szükséges, egy anyagcsere útvonalon, néhány intermedier során.
5/10 Szintiszoli123 válasza:
Akkor miért nem lehet csak fehérjével tömeget növelni (a szükséges zsírt bevíve, a CH-t teljesen elhagyva)?
Én azt hittem, a fehérjéből csak akkor kezd el energiát nyerni a szervezet, ha ehhez nincs elég CH vagy zsír.
6/10 anonim válasza:
Mivel biztosít energiát, így elméletileg lehetne, mint ahogy elméletileg lehet csak zsírral is tömegelni, ch nélkül, de persze gyakorlatban ez már nem megy mindig olyan simán. Azért nem, mert nem erre vagyunk kitalálva, nem ezen arányokhoz van szokva a szervezetünk.
7/10 anonim válasza:
Lehet csak feherjevel. Nagyon elvezetes lehet napi 7-9 g/tskg feherjet bevinni. Nem betegednel bele tenyleg.
8/10 anonim válasza:
Ezért írtam, hogy nem erre vagyunk kitalálva. Persze egy csomó hiánybetegség is következne belőle, már csak a zsír elhagyása miatt is. Egészségére annak az ökörnek, aki ezt komolyan veszi, és csak fehérjével él, úgy kell neki, ha megpusztul.
9/10 A kérdező kommentje:
és mondjuk mivel vihetnék be jó minôségû szénhidrátot? Zabpehely és rizs kivételével?
2014. febr. 1. 01:59
10/10 anonim válasza:
Jó a rizs meg a zabpehely, de ott vannak még a tk tészták, hüvelyesek, burgonya. És persze fontos a zsír is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!