Mi ez a kis súlyos hülyeség?
Most csak testépítő szempontból, testépítő edzés alapján írom amit.
A tömeg valóban a nagy súlyos alapgyakorlatoktól jön. Nyomások, tolódszkodás, húzódszkodás, evezések, guggolás, felhúzás, stb... Ahogy Montez is mindig írta, ha tömeget akarsz felpakolni, nincs mese, nagy súlyokkal kell dolgozni.
Vannak a kiegészítő gyakorlatok. Ezek valóban kiegészítésre valók, az adott izomcsoportot tudod vele definiálni, koncentráltan megdolgoztatni. Egy testépítőnek ezekre is szüksége van. De az erő nem ezektől jön.
Megjegyzem, amit az elején írt valaki, hogy sokan a nem natural versenysport sémáját követik naturalban is, és az nem minden esetben megfelelő, szerintem is helytálló. Szerintem naturalban sok olyan dolognak nincs értelme, amit nap mint nap látunk a teremben. Egy izomcsoport megedzése közben, 1-2 alapgyakorlat, 2-3 kiegészítő gyakorlat. Abszolút semmi értelme. Ugyan úgy, mint a párosával osztott edzésterveknek. 4 nap alatt regenerálódik az izom. Ha naturalban 7 naponta edzed, hagyod pangani 3 napot hetente. Ne hozod ki magadból azt, amit ki tudnál. Tejesen megedzeni meg heti 2x egy izmot naturalban nem lehet. Szóval szerintem az olyan edzéstervek, ahol heti min. 2x de kisebb intenzitással edzed az izamid, sokkal helytállóbbak.
Azért mert a profi testépítők néha 10-15 kilós kézisúlyzókkal, 20-30-as ismétlésekkel izolálják a bicepszet, vagy mert Cedric a szemináriumon 13 kilós kézi súlyzóval kalapácsozott pl. neked nem kell 10 kilóval kalapács bicepszezni 8-15 ismétléses tartományon. Kai, Phil, stb. simán tud szabályosan bicepszezni 20-30 kilós súlyzókkal. De ugye az sem mindegy milyen gyakorlattal kezd valaki, éppen milyen edzéstervet végez.
Persze létezik magas ismétléses edzés, akkor senki sem fogja 20 kilós kézi súlyzóval csinálni a scott padozást.
Valóban sokan összekeverik a versenysportot, meg a hobbi edzést. Teljesen jogos a kérdés.
Én itt a #21-ben kifejtettem a véleményem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5304..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!