Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi ez a kis súlyos hülyeség?

Mi ez a kis súlyos hülyeség?

Figyelt kérdés
Miért mondogatják az emberek, hogy a súly nem számít, mert mondjuk Kai Greene is 12 kg-val bicepszezik? Lehet de, akkor is 220 kg-val tud fekve nyomni. Minél erősebb valaki annál nagyobbak az izmai is, akkor miért nem arra koncentrálnak az emberek? Azt hiszik, hogy lehet úgy izmot növelni, hogy nem lesznek erősebbek vagy nem értem a logikájukat. Vannak, akik azt mondják nem akarnak erősek lenni csak annak látszani. Nem egyértelmű, hogy minél erősebb az izom annál nagyobb? Rá kell nézni Ronnie Colemanra és, hogy mekkora súlyokat használt. Miért hirdetik ezt a kis súlyos, érezni, hogy ég az izom baromságot?
2014. jan. 27. 22:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szóljatok, ha értetek magyarul...
2014. jan. 28. 09:24
 12/13 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy nőjön az izom,(sok más összetevő mellett, pihenés, kaja stb.) az adott izomnak kell munkát végeznie. Azt a súlyt kell megtalálni, amivel maximálisan a célizmot tudod leterhelni, és lehetőség szerint azt növelni. De az intenzitásnak, a különböző intenzitás növelő technikáknak is nagy szerepe van. Pl.: ha valaki úgy mellezik, hogy először leedzi a vállát, tárogat, áthúzást végez, utána mondjuk fog 60 kg-mal ferdepadon nyomni. A másik meg azzal kezd, és nyom 100 kg-mal, keményen használva a tricepszet meg a vállat, én nem gondolnám, hogy azért, mert ő 100 kg-mal bohóckodik, nagyobb mellizma lenne.
2014. jan. 28. 10:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Most csak testépítő szempontból, testépítő edzés alapján írom amit.

A tömeg valóban a nagy súlyos alapgyakorlatoktól jön. Nyomások, tolódszkodás, húzódszkodás, evezések, guggolás, felhúzás, stb... Ahogy Montez is mindig írta, ha tömeget akarsz felpakolni, nincs mese, nagy súlyokkal kell dolgozni.

Vannak a kiegészítő gyakorlatok. Ezek valóban kiegészítésre valók, az adott izomcsoportot tudod vele definiálni, koncentráltan megdolgoztatni. Egy testépítőnek ezekre is szüksége van. De az erő nem ezektől jön.

Megjegyzem, amit az elején írt valaki, hogy sokan a nem natural versenysport sémáját követik naturalban is, és az nem minden esetben megfelelő, szerintem is helytálló. Szerintem naturalban sok olyan dolognak nincs értelme, amit nap mint nap látunk a teremben. Egy izomcsoport megedzése közben, 1-2 alapgyakorlat, 2-3 kiegészítő gyakorlat. Abszolút semmi értelme. Ugyan úgy, mint a párosával osztott edzésterveknek. 4 nap alatt regenerálódik az izom. Ha naturalban 7 naponta edzed, hagyod pangani 3 napot hetente. Ne hozod ki magadból azt, amit ki tudnál. Tejesen megedzeni meg heti 2x egy izmot naturalban nem lehet. Szóval szerintem az olyan edzéstervek, ahol heti min. 2x de kisebb intenzitással edzed az izamid, sokkal helytállóbbak.

Azért mert a profi testépítők néha 10-15 kilós kézisúlyzókkal, 20-30-as ismétlésekkel izolálják a bicepszet, vagy mert Cedric a szemináriumon 13 kilós kézi súlyzóval kalapácsozott pl. neked nem kell 10 kilóval kalapács bicepszezni 8-15 ismétléses tartományon. Kai, Phil, stb. simán tud szabályosan bicepszezni 20-30 kilós súlyzókkal. De ugye az sem mindegy milyen gyakorlattal kezd valaki, éppen milyen edzéstervet végez.

Persze létezik magas ismétléses edzés, akkor senki sem fogja 20 kilós kézi súlyzóval csinálni a scott padozást.

Valóban sokan összekeverik a versenysportot, meg a hobbi edzést. Teljesen jogos a kérdés.

Én itt a #21-ben kifejtettem a véleményem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5304..

2014. jan. 28. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!