Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Rendben van az, hogy minden...

Rendben van az, hogy minden súlyzós edzésem után eléggé nagy izomlázam van?

Figyelt kérdés
Mindig nagy van
2014. jan. 18. 08:02
 1/6 dirtboy ***** válasza:
természetes dolog az izomláz de ebből nem lehet megmondani jó volt e az edzésed.
2014. jan. 18. 08:11
 2/6 Szintiszoli123 ***** válasza:
Örülj neki. Ez jelzi, hogy az izmok mindig olyan terhelést kapnak, ami szokatlan számukra. Ez pedig a fejlődés egyik kulcsa.
2014. jan. 18. 08:13
 3/6 dirtboy ***** válasza:

Szintiszoli123

pár éve parketta padlót csiszoltam kézzel,izomlázam lett.

a fejlődés kulcsa?

pusztán annyit mutat hogy nem szokványos terhelésnek lett kitéve az izom,de ha tartasz egy pár hetes szünetet az edzésben akkor a szokásos programnál is ismét lesz izomláz.

a kezdő az ember bármilyen ökörködéstől a súlyzókkal lehet izomláza.

2014. jan. 18. 08:34
 4/6 anonim válasza:
ha zavar az izomláz akkor minden edzés után csinálj 1 óra hosszan mindenféle nyújtásokat minden testrészre, legalább amikor én falat másztam (ez nálam 5-6-7órát igénybe vett) utána minden alkalommal 1 órát nyújtottam és soha nem volt izomlázam, legfeljebb alig egy pici.(sajnos fontos az 1óra nyújtás, mert akkor minden porcikádat 5-10 percig nyújtod igénybevételtől függően)
2014. jan. 18. 09:10
 5/6 Szintiszoli123 ***** válasza:

dirtiboy!

Távol álljon tőlem, hogy vitatkozzak, hozzátok képest zöldfülűnek számítok a témában, csak próbálkozom és leírom a saját tapasztalataimat.

Egyetértek azzal, amit mondasz. Izomláza millió dologtól lehet az embernek.

Ezért is írtam, hogy a fejlődés egyik kulcsa. Ezalatt pedig azt értettem, hogy ha súlyzós edzéssel ért el izomlázat, (tételezzük fel, hogy tömegel és ennek megfelelő ismétlésszámokkal dolgozik) akkor jó eséllyel sikerült olyan terhelésnek kitennie az izmait, amihez azok nem voltak hozzászokva. A változatos terhelés pedig nyilván jobban stimulálja az izmot, mint ha valaki minden edzésen ugyanazt csinálja.

Tény, hogy a kérdező nem írta, miket csinál, lehet, minden edzésen ugyanazt és ugyanúgy, mégis van izomláza. Én irigylem érte. Hosszú idő óta nem tudok már izomlázat előidézni, még akkor sem, ha pár hete kihagyok.

2014. jan. 18. 11:26
 6/6 Szintiszoli123 ***** válasza:
Bocs! dirtboy!
2014. jan. 18. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!