Miért annyira jó a zabpehely?
Figyelt kérdés
2014. jan. 11. 23:01
1/8 anonim 



válasza:





Ócsó, meg elterjedt róla hogy jó és egészséges tápanyagforrás.
A helyes kérdés nem az, hogy miért annyira jó, hanem hogy miért HISZIK hogy annyira jó. És akkor adott a válasz: hit.
2/8 anonim 



válasza:





Oszetett szenhidrat(lassan szivodik fel)
100grammban 65 gramm a szenhidrat
3/8 anonim 



válasza:





Keményítő nem túl összetett, és relative gyorsan szívódik fel. Amiláz enzim pik-pak lebontja a keményítőt, látványos kísérletet lehet elvégezni ezzel.
4/8 anonim 



válasza:





Es azzal mi a baj hogy gyorsan szovodik fel? Ugyanugy megy glikogenbe.
5/8 anonim 



válasza:





és a benne levő rosttal számolsz? mert az k**vára nem mindegy emésztés szempontjából.
6/8 anonim 



válasza:





plusz nem akarlak elkeseríteni, de különböző növények keményítőszemcséi rohadtul máshogy néznek ki, és így az emésztésük is eltérő...
7/8 anonim válasza:
#1 - TH, rossz helyre jöttél :D.
Kérdező - Zabpehely, zabkása, egyéb CH források a testépítés esetében szükségesek, viszont teljesen más a helyzet fogyás szempontjából, amikor a CH-t javasolt minimálisra szorítani.
8/8 anonim 



válasza:





Egészség szempontjából, általánosságban ergya.
Testépítés szempontjából meg egy olcsó keményítőforrás. Nincs ezzel semmi gond, még vita sincs.
TH. Atya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!