Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ma volt hát-váll edzésem, ez...

Ma volt hát-váll edzésem, ez nem volt sok hátra és vállra?

Figyelt kérdés

Hát:

T-Rudas Evezés 4x8-12, Kábeles evezés 4x8-12, Csigás letolás nyújtott karral 3x8-12, Hiperhajlítás 4x20, Mellhez húzás széles fogással 3x8-12, Mellhez húzás szűk fogással 3x8-12

hátnál 21 sorozat

Váll: Oldalemelés 4x8-12, vállból nyomás egykezesekkel 4x8-12, peck-deck gépen hátsó váll 4x8-12, állig húzás 1x12

vállnál 13 sorozat

2014. jan. 7. 19:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem oszt nem szoroz, pont ezért nem is értettem, hogy minek csináltál egy sorozatot egy gyakorlatból!
2014. jan. 7. 19:58
 12/16 A kérdező kommentje:
ha jól számolom akkor a széles hátizomra 13 ment, és nem 17!
2014. jan. 7. 19:59
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a hiperhajlításon kívül mindegyik általad elvégzett gyakorlat stimulálja a széles hátizmot (is)!

Mindegy, maradjunk annyiban, hogy válaszolok a kérdésedre;

nem, még éppen nem volt sok!

2014. jan. 7. 20:03
 14/16 A kérdező kommentje:
és hogy érted ""egynek jó volt" ?, hosszútávon ezt nem érdemes csinálni? mert a múlt edzésem is hasonló sorozatszámból állt...
2014. jan. 7. 20:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Nyilván benned sem véletlenül merült fel a kérdés, hogy sok volt e!

Általában hátra (törzs nélkül) 12-16 sorozatot, vállra 9-12 sorozatot szoktak ajánlani.

Én azt gondolom, hogy ezt már egy csomóan kitapasztalták előttünk, és nyilván lehetnek egyéni eltérések is, de akkor már nem a legegyszerűbb középúton haladni.

Ha érdekel leírom, hogy én mit szoktam csinálni, bár nálam a hát az egy külön nap.

Hát:

5 sorozat: Felhúzás

4 sorozat: Húzódzkodás

4 sorozat: Döntött törzsű evezés rúddal

3 sorozat: Mellre vétel

3 sorozat: Csigán letolás nyújtott karral

Váll:

4 sorozat: Oldalemelés

3 sorozat: Mellről nyomás állva rúddal

3 sorozat: Döntött törzsű oldalemelés

Ismétlésszámokat nem írtam, mert változó, legtöbbször pedig félpiramisban megyek fel.

2014. jan. 7. 20:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha a hátat egyedül edzed jó a hát edzés. Ha nem, akkor én kivettem volna belőle vagy a kábeles evezést, vagy a letolást nyújtott karral. Vagy az edzés legvégén csináltam volna a hiperhajlítást.

Váll edzést nagy súlyos nyomó gyakorlattal kezdtem volna, jelen esetben kézi súlyzóval fej fölé nyomás, és utána csináltam volna az oldal emelést. Azt amúgy is kevesen tudják szabályosan, ha elő van fárasztva egy nyomó gyakorlattal a váll, jobban tudsz figyelni az oldalemelésre is. Ja meg a végén nem csináltam volna állig húzást. Vagy vállból nyomás 4 sorozat, összes többiből 3 sorozat és akkor állig húzásból is megcsinálok 3 sorozatot.

2014. jan. 8. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!