Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A bodybuilder.hu-ról, melyik...

A bodybuilder.hu-ról, melyik tömegnövelős étrendet érdemes választani egy 85 kilós, hízásra hajlamos emberkének?

Figyelt kérdés
Illetve 3 hónap tömegelés után, lehet szálkásítani, ha van már egy kis alap izomtömeg?
2014. jan. 6. 20:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

3 hónap után miféle "kis alap izomtömegről" beszélünk?

Arról a jó esetben három kiló pluszról, aminek egy része szálkásítás során úgyis lemegy majd?

Ha nagyon dagadt vagy, akkor előbb szálkásíts le és utána kezdj el tömegelni, nyilván nem három hónapig, hanem sokkal tovább. Három hónap tömegelés az nudli!

A heti három napos teljes testes átmozgató edzés ment két-három hónapig?

2014. jan. 6. 20:14
 2/13 A kérdező kommentje:

Tehát van már látszatja, hogy 1 éve kondizom, az akkori énem, meg a mostani között rengeteg a különbség.

10-12 kiló mínusz, illetve nagyobb és erősebb is lettem.

De ezek szerint a 3 hónap tömegelésnek, egyébként sincs semmi látszatja, ebben az esetben, ha utána szálkásítanék?!

2014. jan. 6. 20:38
 3/13 A kérdező kommentje:
Illetve csak egy sportos testalkat elérése a cél, nem pedig egy kimondott kondis.
2014. jan. 6. 20:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha jól sejtem, akkor te nyárra szeretnél kinézni valahogy. Azért gondolod úgy, hogy jó ötlet most még tömegelni március végéig, aztán nyolc-tíz hét alatt meg leszálkásítani?

Igazából így is csinálhatod, csak hatásosabb egy hosszabb tömegelési periódus után szálkásítani, mert ennyi idő alatt túl sok izom nem mehet rád. Így hogy egy éve edzel még az a havi egy kiló sem, mivel az csak a full kezdőkre vonatkozik, mondjuk pont egy évig.

Felszedsz három hónap alatt mondjuk két kiló izmot, aztán nem tudom, hogy mennyi zsír van még rajtad, tehát milyen hosszú diéta kell majd neked, de sanszos, hogy azt, amit most tömegeléskor felszedsz el is veszíted.

Majd szálkásításkor arra figyelj, hogy egy kilónál több testsúlyt ne veszíts egy héten!

Az ideális fogyás heti fél és egy kiló között van.

Így számold ki, hogy mennyi ideig tarthat majd a szálkásító diéta!

Ha jól sejtem, hogy nyárra szeretnél kinézni valahogy, az is lehet, hogy már nem is érdemes belevágni komolyan a tömegelésbe, hanem szépen lassan el kell kezdeni szálkásítani!

Nem baj az ha már áprilisra leszálkásodsz! Onnantól kezdheted a tömegelést, csak majd óvatosan csinálod, hogy minél kevesebb zsír menjen fel!

2014. jan. 6. 20:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Az edzéstervnek nincs semmi jelentősége.

A felosztás lehet;

H: Has-váll-kar, Sz: Láb, P: Has-hát-mell

vagy;

H: Has-mell-kar, Sz: Láb, P: Has-hát-váll

például.

A lényeg, hogy minden izomcsoportnál meglegyenek az alapgyakorlatok, és minden része terhelve legyen

Mellnél FEKVENYOMÁS, döntött padon nyomás, tárogatás

vállnál egy nyomás, oldalemelés, döntött törzsű oldalemelés, és ennyi.

Hátnál a FELHÚZÁS, Döntött törzsű evezés, lehúzás szélesen, a többi mindegy.

Lábnál a GUGGOLÁS, merev lábas felhúzás, a többi mindegy

Az ilyen kis szar izmok, hogy kar meg has, azok meg ott rohadjanak meg, kapnak terhelést amúgy is, azokra mindegy mit csinálsz

2014. jan. 6. 20:58
 6/13 A kérdező kommentje:

Bízom nagyon a szálkásításban, nagy eredményként könyveltem el a tavalyi szálkásítást. Január közepétől gyakorlatilag április közepe/végére ment le a fent említett súly, úgy, hogy a diéta lehetett volna feszesebb. Ezért gondoltam, hogy március végéig lökök magamon, amit lehet, aztán gőz erővel diéta.

Tuti nem kezdek még el szálkásítani, bár mondjuk 1 éve volt miből jócskán leadni, most a kevesebb zsírt lehet nehezebb is lesz elhagyni.

2014. jan. 6. 21:05
 7/13 A kérdező kommentje:
Edzésterv az megvan, kivétel nélkül garantált az izomláz, "minden" izomra.
2014. jan. 6. 21:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Jó, csak úgy számolj, hogyha gyors a diéta, akkor több izmot is veszítesz, mintha lassú volna.

Lehet, hogy amit most nyersz a réven azt elveszíted a vámon!

Ha érted mit akarok mondani?

2014. jan. 6. 21:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor mi a kérdés?
2014. jan. 6. 21:08
 10/13 A kérdező kommentje:
Szálkásítás alatt izom is vesztődik elvileg, ezért gondoltam, hogy annyit felépítenék márciusig, amit be lehet áldozni később. Mert jelen állapotomba ha hirtelen leugranék 10-12 százalék testzsírra, akkor örülnék, de ha nekiállok most, akkor nem leszek "sportos" nyárra. Gondolom én.
2014. jan. 6. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!