Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van az, hogy ennyire...

Miért van az, hogy ennyire gyenge vagyok?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok 173cm magas és 64kg, a karom 33cm kerületű, 2 hónapja edzek, eleinte 50kg-al szériázatm a fekvenyomást 4x10 (de ez legtöbbször 10-9-8-5 lett a vége), de valahogy nem éreztem a hatást, így levettem a súlyt 45-re (12-10-10-8 sikerül). Ezzel koncentráltabban, intenzíveben tudok edzeni és jobban érzem a hatást is a mell izmomban. Szal nem értem, 15-16 éves gyerkőcök 50el nyomják...lehet nem nekem találták ki ezt a sportot, vagy mit csinálok rosszul? A teljes test edzést nem csináltam, mert már régebben is edzegettem, akkor meg volt 1 hónapig a teljes. A fehérjebevitel néha számolva néha saccra, de meg van a 2gramm/kg, a szénhidrát már nem biztos.
2014. jan. 5. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
A genetika behatárol, vannak született erős emberek és gyengébbek. Rakd rendbe a kaját és fejlődni fogsz. Egyébként ne azt nézd, hogy más mennyivel végzi.
2014. jan. 5. 12:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Ne a fekvenyomásra alapozz mindet, küld el az egész edzestervedet. Attól, hogy régen edzettél én a helyedben azért legalább egy hónapig csináltam volna hozzászoktató edzést, ne ezen múljon az izületeid egészsége. 16 éves "gyerkőcként" én 70Kg-t is simán kinyomok, igaz nem egy 4x8as széria erejéig, de 2x8 megvan (persze nem olyan súlyokkal erőlködöm alap esetben amivel nem tudom rendesen megcsinálni).

Ha jó az edzésterved, eleget pihensz és eszel akkor nem igaz, hogy nem fejlődsz :)

2014. jan. 5. 12:13
 3/10 anonim ***** válasza:

Tömegnövelő étrend menjen :

Fehérje (protein) : 130-140g közöttit lődd be

Szénhidrát (CH) : 325-384 közöttit tolj be

Legyen egy nagyon jó kis vitaminod, az a legfontosabb, én a Multi Pro Plus ajánlom, minden megvan benne, nem sajnáltak semmit, ezt használom régóta, nagyon jó !

Edzés után : Fehérje + CH

Fehérje : 40-50g (amiben van 35g protein kb) + 40g CH

Nem erőemelő vagy, szóval nem a súly számít, csak fokozatosan mindent és hétről hétre szépen növeled a súlyokat, gyakorlattól függően.

Ha hazaérsz melóból és kur.vára fáradt vagy vegyél valami NO Fokozót (Heti 1x használd szigorúan), én akkor szoktam nyomni, mikor egy lemaradt izomcsoportot edzek.

Nagyon röviden leírtam, ha valamit nem értesz, írj itt hozzászólásban, szívesen segítek !

2014. jan. 5. 12:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Az adatokat, a te súlyodhoz számoltam, sz.ard le más mennyivel csinálja :)
2014. jan. 5. 12:15
 5/10 anonim ***** válasza:

#2 vagyok

Kimaradt, hogy amit már Montez is írt: ne érdekeljen, hogy más mennyivel csinálja, ha neked két 10es van a rúdon akkor annyi van és kész, nem kell feleslegesen több súlyt használni, hogy ha nem megy annyival szabályosan legalább 3-4x8

Ha már úgy érzed, hogy több kell az izomzatod leterhelésére akkor azt úgyis érezni fogod. (Persze azzal is leterhelheted ugyanazzal a súllyal ha negatív szakaszokt baromi lassan csinálod, garantálom, hogy be fogsz f@sni :D)

2014. jan. 5. 12:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez való igaz, nagyon okos dolgot írtak le. Ha lassabban csinálod, megterheled rendesen az izomzatod kisebb súllyal is !
2014. jan. 5. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:

De most ne azt nézd, hogy te 25 vagy, ők meg csak 16 éves gyerkőcök!

Mégis mit akarsz így két hónap után?

Lehet az a 16 éves nyolc évet vizilabdázott, úszott, atletizált vagy kajakozott, amikor 14 évesen elkezdett edzeni!

Még szép, hogy erősebb nálad, amikor te meg két hónapja kezdtél hozzá és akkor is rosszul!

2014. jan. 5. 12:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. 2. kérdezte az edzéstervemet, nagyjából ezt követem: [link]

A hasazni nem szoktam, illetve, mellre 3 gyakorlat, bicepszre 2 gyakorlat (egy 4 és egy 3 sorozatos), a láb az nálam elég egyedi :D(otthon edzek, van egy vizszintes lábtológépem, azon megcsinálok 6-7 szer 10en felüli ismétlést, kitörés 4x12 + vádli és ennyi), vállra 3 gyakorlat 3x10, a pénteki napon nem változtatok semmin.

3. kössz a leírást.

Még annyit kérdeznék, hogyha megvan a kellő mennyiség a fehérje bevitelből, de a CH nincs meg, akkor szálkásan fogok fejlődni, vagy lassabban?

2014. jan. 5. 12:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs meg a ch akkor semmit nem nősz, mert nem leszel kalória pluszban ami feltétele az izomnövekedésnek.
2014. jan. 5. 12:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. jan. 5. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!