Jajj, nem tudom megmondani. Mekkora támadás az egóm ellen, azt sugallni hogy valamit nem tudok. Holott elvárás, hogy mindent tudjak, nemdebár?
Inzulinrezisztenciával reagál a szervezetünk a rendszeres, magas inzulinszintre, a magas inzulinszint egyébként is gyulladásos környezetet teremt a szervezetben. Amiből pedig a betegségeink erednek. Hogyne tudnék válaszolni, csak nem feltétlen volt kedvem.
A tk kenyér nem gazdagabb tápanyagokban, élelmiszeripari marketing, pontosabban gabonaipari, hogy így lenne. A gabona nem egy olyan növény, amiből csak úgy felszívjuk azt a jelentéktelen mennyiségű kis tápanyagot, ami benne van.
Minden tk kenyérnek magas a GI-je. Csak a glikémiás index meghatározása nem túlságosan pontos, hiszen nem vizsgálja a vérbe jutó inzulint. Ezért látszólag alacsony vércukorszint emelkedést okoz egy tk rozskenyér.. holott valójában még rosszabb is lehet, mint a fehérkenyér. Ilyen dolgokkal foglalkoztok évek óta, miért nekem kell ezt leírni?
Egyik tk kenyér sem jobb mint a fehér, ugyan abból az alapanyagból nem lehet jobb terméket kihozni. Sza.rból nem lehet várat építeni, akármeddig is finomítják, vagy akármit csinálnak vele.
Élelmiszermérnököket azt hiszed arra képezik ki, hogy valamit jót csináljanak? Csak az ipar keze alá dolgoznánk, nem elvárás az önálló gondolkodás. Az ipari érdek pedig mint írtam az, hogy elhidd a barnább liszt jobb választás mint a fehér, tehát ugyan azt a terméket szívesebben megvedd csak mert feketébb. Milyen rásszizmus ez.. gabonarasszizmus.
/Inzulinrezisztenciával reagál a szervezetünk a rendszeres, magas inzulinszintre, a magas inzulinszint egyébként is gyulladásos környezetet teremt a szervezetben. Amiből pedig a betegségeink erednek./
mégis milyen betegségre gondolsz?
te hányszor lettél már beteg attól hogy felment az inzulinszinted?
a gyerekek akik bevágnak csak úgy te tábla csokit hányszor lettek betegek ettől?
nem csak testépítés során megy fel az inzulinszint,a hétköznapi ember is eszik sokszor olyat amivel szépen felnyomja mégsem látom hogy tömeges betegek lennénk körülöttem.
/A tk kenyér nem gazdagabb tápanyagokban, élelmiszeripari marketing, pontosabban gabonaipari, hogy így lenne./
az oké hogy a gabona ipar ezt vetítené felénk hogy meg vegyük de tudod ezeket bevizsgálják valamint testépítéssel foglakozó oldalak is utána néznek hogy mi az igazság és ott is olvashatod hogy mivel jobb.
/Minden tk kenyérnek magas a GI-je./
minél finomabb lisztből van annál magasabb,mint már írtam a darabosabb valamivel alacsonyabb de ez itt most lényegtelen mert nem magába esszük a kenyeret,így változik a GIje is.
edzés után pedig még ha magas a GI az pont hogy nem jelent gondot,akkor jó ha magas az inzulinszint.
/Egyik tk kenyér sem jobb mint a fehér, ugyan abból az alapanyagból nem lehet jobb terméket kihozni./
nem arról van szó hogy a simát javítják fel hanem arról hogy a teljes simát rontják le.
a héj és csíra hiányzik a finomlisztből,így már nem lesz rostban gazdag.
/Élelmiszermérnököket azt hiszed arra képezik ki, hogy valamit jót csináljanak?/
nem írtam hogy élelmiszermérnökként is dolgoznak.
nézd utána Monteznek,élelmiszermérnök utána mond hogy csak azért mondja mert a gabona ipar van rá befolyással.
semmi köze a gabona iparhoz.
írnék másik hasonló válaszolót is de ő már nincs itt,nem ismered,neki szintén nem volt semmi köze a gabona iparhoz,az egészséges táplálkozás híve volt inkább.
A mérnökök nem mindenttudók. Én is kedvelem Montezt, ez most mégis lényegtelen.
Láttál már beteg embereket, Dirtboy. Tessék, a legtöbb betegségünk a szénhidrát alapú táplálkozástól (a teljes őrlésű gabonák fogyasztásától) és az emiatt létrejövő hiperinzulinizmusból ered. Persze ami hízásban segít, az izmosodásban is.
Ne érvelj gyerekekkel, mert sok dagadt, cukorbeteg és kardiovaszkuláris betegségekkel élő kölyök van már.
A lakosság beteg, és ez a gabonaevéstől van. Miről van még szó..
Tk lisztekből sz.ar a tápanyag felszívódás, mert nem normális ételek, ez van sajna. Nem jobbak mint a fehér liszt. Igen, kötöd az ebet a karóhoz, hogy jobb. Tök mindegy..
/A mérnökök nem mindenttudók./
még szerencse hogy itt vagy nekünk te mint minden tudó és tévedhetetlen.
kötöm az ebet?
néz már tükörbe,olvas már vissza mi volt eddig,nem vagyok ezzel egyedül,te ép azt csinálod mint én.
Hehe, igen, kicsit én is ilyen vagyok.
De mégis csak egyikünkre igaz, hogy populáris halandzsához ragaszkodik :)
Aki jobban utána olvas, az elég könnyen rájön, hogy a gabonák nehezen emészthető kaják, nem nagyon lehet belőlük ásványi anyagokat, vitaminokat felszívni, esetleg még nehezítik is az emésztést. Innentől eleve értelmetlen arról beszélni, hogy mennyi tápanyag van a tk. lisztben.
A másik amit állítok, hogy nézz jobban utána a GI-nek. A tk liszteknek azért alacsonyabb a gi-jük, mert több inzulint választ ki rájuk a szervezetünk. Azaz valójában semmiben sem jobb mint a fehér liszt.
A 3. amit állítok, mert ide illik, az a betegségek és a szénhidrátfogyasztás kapcsolata. Nem vagyok mindentudó, ez egy nagyon alap dolog, ha valakit úgy kicsit is érdekli az egészsége :D
Szóval semmi nagy vagy új dolgot nem írtam.
Turmixba meg a fruktóz miatt nem jó a méz, ebben azért gondolom egyetértünk :D
már csak azt nem értem hogy azt állítod:
-a gabonák nehezen emészthetőek
-nem kapunk belőle ásványi anyagokat,vitaminokat
-nehezíti az emésztést
-betegségeket okozhat
ezek ismeretében miért ajánlottad a kérdezőnek a kenyeret?
a fruktózban egyetértünk igen.
Mert megemeli az vércukorszintet ugyan úgy, mint a dextróz.
Miért, kit érdekel, hogy betegséget okoz a fehér/barna/bármilyen kenyér? Az élet nem az egészségről szól, függetlenül attól hogy én mit írok. Valamilyen formában úgyis fog búzát enni a kérdező is, akkor minek beszélném le róla?
egy szilárd halmazállapotú kaja nem tud olyan inzulin csúcsot csinálni mint egy por halmazállapotú amit vízben feloldunk.
tehát a dextróz szintet nem érheti el semmiképpen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!