Felesleges kiegészítők?
Figyelt kérdés
Több éve edzek rendszeresen súlyokkal, 22 éves vagyok, 180 cm és 86 kg, alacsony testzsírral. Erőemeléssel kezdtem aztán pár hónapig a súlyemelést is kipróbáltam, pár hónapja kezdtem a testépítést és azt tapasztaltam, mennyi felesleges információ van kinn mindenhol. Főleg a kiegészítő cégekre gondolok, akik a ludasak az ügyben. Folyamatosan terjesztik az újabb kutatási eredményeket, hogy miért szükséges mindenképp a termékük a fejlődéshez. Az összes mai testépítő bölcsességet baromságnak tartom, amik nem működnek megfelelően egy naturál atlétánál pl. napi 6 étkezés is csak nem naturál versenyzőknek érdemes és csak egy újabb ok, hogy eladassák a turmixokat, fehérje szeleteket. Vagy egy másik példa az edzés utáni gyorsfelszívódás. Értelmetlennek tartom az egészet, nehogymár ha nem eszik valaki egy órán belül az 'anabolikus kapuban' akkor már nem építi be a szervezete a tápanyogot. Csak még egy okos marketing, hogy eladják a 'gyorsfelszívódású komplex szénhidrát mátrix'-okat. Glutamint, arginint meg a tesztoszteron fokozó csodaszereket már nem is mondom. Saját tapasztalatból írom, hogy mikor kezdtem 60 kg voltam, heti 3-4 edzésem volt, napi 3-4szer ettem, nem számoltam sohasem a fehérjéket meg szénhidrátokat csak ettem mikor éhes voltam és annyit amennyit kívántam. Minden edzésen a tőlem telhető maximumot adtam és nem használtam egyik manapság elengedhetetlen kiegészítőt sem mégis folyamatosan fejlődtem. Amiatt írtam ezt, mert rengetegen kérdeznek itt, hogy milyen kiegészítőkre költsenek, melyik kreatin a legjobb, melyik edzés utáni ch. Szeretném tudni én vagyok-e itt az egyetlen, aki még ilyen 'őskori' módon közelíti meg a dolgot: semmi szükségtelen kieg., ösztönös étrend, kemény edzés?2013. dec. 27. 02:19
21/23 anonim válasza:
Így van, a többség általában lebeszéli őket a hülye kiegekről. Mi nem szoktunk EAA-t és Izolátumot ajánlani a kezdőknek.
23/23 anonim válasza:
Ezért mondtam azt, hogy "jellemző", ami attól még tartalmazhat kiugró elemeket. :D
És még valami: amit itt mi, vagy akárki mond, az nem szentírás. Nem kötelező követni, a végső döntés itt is a felhasználóé. Mi itt mind igyekszünk a legjobb szándékkal, a legjobb tudásunk szerint válaszolni (remélem), de a saját maga életéért az adott egyén marad a felelős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!