Van itt olyan, mint én?

persze ilyen gyorskajával énse szennyezem magam,meg nem iszom üdítőket se meg cólát se meg semmi ilyesmit, sőt gyümölcslevet se ,azok ártanak a szervezetnek a legtöbbet. Meg a házi sütemény az mégiscsak házi sütemény :D
Néha egy két üveg sör is lecsúszik.

Én is kb így tudom csak nyomni, viszont én nemigen fejlődök ettől, szóval hiába megy a propagandaduma, nem mindenkinél válik be. Számolnám én a kaját szívesen, fejben kb szoktam is, csak valamiért ha úgy tűnik sikerül, mindig közbejön valami, ami borítja az egészet. Ezért már ott tartok, hogy mindegy mit, csak egyet. Szerencsére emiatt nem kell hanyagolnom a "rossz" kajákat, értsd süti, pizza és társai (max a vércukros dolog miatt kéne).
Tény, hogy az átlagnak azért elérhető egy jó kis szint nem vérpontos kajával, de az is tény, hogy akiknek igazán jó testük van, azok számolják grammra. Fogyásnál meg pláne. Csak meg kell találnod a magad szintjét, és nem fikázni a nálad sportemberebbeket.

Mire leírtam, jött az újabb: miért kéne már a szervezetnek pont húsleves meg töltött káposzta? Ha előveszünk egy laikusok által kedvelt képet: az emberek nagyon sokáig megvoltak húsleves meg töltött káposzta nélkül...
Ezt máshova írtam: "A változatos étkezés egy eszköz, a minden bejuttatásának (ami a cél) eszköze. Ha sokfélét eszünk, nagyobb valószínűséggel érjük el a tápanyagok szélesebb skáláját. Azért csak nagyobb valószínűséggel, mert persze pontos meghatározása nincs a kellő változatosságnak, mégis mit és mennyit. Mindent? Hát bocs, nem fogok tücsköt meg kenyérvágókést enni, hiába tartoznak bele a mindenbe. Szóval a cél a minden tápanyag bejuttatása, azért állítjuk össze az étrendet, hogy ez meglegyen. Ha megvan, akkor onnantól oké. Szúrhatja a szemét bárkinek, hogy te mindig "csirkerizst", eszel. Ha már elértél a célodhoz, nem kell visszalépni csak azért, hogy egy hagyományos eszközzel újra elérj oda, vagy inkább el se érj. Persze ez is csak akkor érvényes ha az étrenddel _tényleg_ minden szükséges megvan."

"meg ez olyan,mintha teljesen megvonnád magadtól az életet. A szervezetnek mindenfajta kajára szüksége van, tehát legyen az egy adag húsleves,vagy töltött képoszta. A változatosság a fontos,nem lehet mindig csirkemellen és rizsen élni.."
A szervezetnek minőségi kajára van szüksége nem mindenfajta kajára. Az, hogy a mami azt mondja kell a húsleves, attól még nem egy létfontosságú anyag. A csirke rizs egy elv, nem kell szó szerint venni, hogy más nem létezik. Fehérjebevitelnek ott van még a marhahús, halak, tojás, zsírszegény túró. Szénhidrátnak ott van a zab, teljes kiőrlésű tészták, kenyér. Zöldségek korlátlan számban fogyaszthatók, csak nem kell szarrá főzni. Gyümölcsök is ésszel. Mi ezen a nem változatos?
Sajnos, ha komolyan akarod űzni a sportot kicsit bele kell ásnod magad a táplálkozástudományba meg a főzőcskébe is, hogy mit lehet ezekből kihozni a konyhában. Csomó kaja elkészíthető "tisztán". Persze ehhez kell egy kis idő, pénz meg persze ész.
A lényeg, hogy minél kevésbé feldolgozatlan élelmiszereket fogyassz, mivel feldolgozás során általában az értékes ásványianyagok, vitaminok, rostok roncsolódnak vagy eltávolításra kerülnek és kapsz egy szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!