Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » [FONTOS] Hogyan van ez az...

[FONTOS] Hogyan van ez az étrendben?

Figyelt kérdés

Szeretném elkezdeni a P90X-et december 1-jétől, és addig úgy nagyjából képbe szeretnék kerülni étrend kapcsán. Ugye van hozzá étrend, le is töltöttem, csak én németet tanultam 8 évig és angolt 1 éve se tanulok, szóval a fordításban gondjaim akadtak:// Szóval valaki, akinek van ideje, leírná a lényeget, hogy mire kell figyelni mi/mennyit/mikor kell enni.

A segítséget előre is köszönöm szépen !!

2013. nov. 13. 21:01
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
mit/mennyit/mikor **
2013. nov. 13. 21:02
 2/12 anonim ***** válasza:

A p90x sokszor ír olyan kajákat amiket nem nagyon tudnál beszerezni, vagy nem ehetnéd mindig (pl kardhal az egyik hétnél).

Segítséget úgy tudnánk adni ha megmondanád hogy tömegelni vagy szálkásítani szeretnél-e.

ui: (én is németes vagyok :))

2013. nov. 13. 21:13
 3/12 A kérdező kommentje:

Igazából nem értek annyira hozzá, hogy melyikkel járnék jobban. Eddig is edzettem, saját edzéstervvel, hát nem jutottam sok mindenre, és egyik nap nézelődtem a neten ott láttam meg azt a címet, hogy "" P90X 90Day Transformation ""

pl. ezek a videók nagyon megfogtak:

- http://www.youtube.com/watch?v=cceYMu67RNo

- http://www.youtube.com/watch?v=LjMjpVPFnoU

- http://www.youtube.com/watch?v=K-ha5erewYg

Ők melyik fajta étrendet használják ?

Vagy ti mit ajánlatok, mintha ebben az étrendben láttam volna valahol olyat hogy első hónapban erre kell figyelni, másodikban másra és harmadikban is.

Szóval, akkor hogyan csináljam, ti hogyan csinálnátok ?

Ha fontos, akkor 16 éves fiú vagyok 196cm 86kg.

2013. nov. 13. 21:38
 4/12 anonim ***** válasza:

Jó nyurga vagy :)

Ha úgy érzed van rajtam annyi izom hogy le tudj szálkásítani (fogyni), akkor szálkásító diétát kövess (keress rá google-n, body.builder).

Ha nincs rajtad annyi izom, akkor tömegnövelő étrend kell(hízáshoz), és azt is megtalálod a body.builderen, de itt a gyakorin is óránként elmagyarázzák a tömegnövelő diétát, már ctrl c + ctrl v-vel írják. Keress rá.

Én már háromszor végigvittem a programot, de a negyedik közepén rájöttem hogy elég nagy butaságok vannak abban az edzésben.

Gondolok itt a felesleges gyakorlatokra, az értelmetlen sorozatokra, ismétlésekre.

Inkább keress builderen egy rendes edzéstervet. Első 3 napban mehetne teljes testes, heti háromszor, majd heti 3-4× osztott.

De itt a gyakorin is rákereshetsz, fél óránként jönnek az ezzel kapcsolatos kérdések.

2013. nov. 14. 12:01
 5/12 anonim ***** válasza:
*rajdaD. nem rajtam :D
2013. nov. 14. 12:01
 6/12 A kérdező kommentje:

Azt nem mondanám, hogy nyurga vagyok, mert azt a magas soványoknak mondják és én nem vagyok sovány :)

Az a baj, hogy néhány helyen(mell, bicepsz) letudnám szálkásítani magam, de más helyen, meg nem hiszem. Szóval inkább először a tömegnövelő étrendet használom, aztán a szálkásítót.

Ebben viszont nem értek 1-et :)(hogy sok butaság van benne. Ismerek valakit aki nem rég fejezte be(ő nem használt étrendet, de egészséges kajákat evett, nem ivott semmi üdítőt,alkoholt, meg hasonlókat és valami eszméletlen sokat változott 90 nap alatt ), amúgy érdekes, mert én meg a Body Builder oldalt tartom baromságnak, mert minden ablakban azt a sok szar tablettát reklámozzák, ami semmire nem jó. + ahogy régebben is nézegettem ott edzésterveket, sok olyan eszköz kell hozzá(csiga,fekve nyomáshoz rúd,meg asztal), ami nekem nincs és kondiba nem tudok elmenni. A P90X-ben amik meg vannak eszközök, azok pont meg vannak itthon is.

Na mind egy keresek valami jó étrendet, amit persze be is tudok szerezni nem ilyen kardhal meg társait..:) és akkor elkezdem, aztán ha lejár a 90 nap elkezdem a P90X2-öt és majd meglátjuk, hátha sikerül elérni valamit ..:)

Am még egy utolsó kérdés, ha párhuzamosan csinálom a P90X-et, és a Fegyencedzést, tehát úgy gondolom, hogy elsőnek megcsinálom a P90X-et pihenek 1 kicsit 10-15 percet és utána megcsinálom azt is ami a fegyencedzésbe van arra a napra, akkor több minden fog változni abban a 90 napban, vagy az már túl megerőltető lenne az izmoknak és nem bírnák ?

Köszönöm az eddigi válaszokat !!

2013. nov. 14. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:

A változást pedig akár hiszed akár nem, 80%-ban az étrend határozza meg. Az tág kifejezés hogy az ismerősöd egészségesen evett, mert lehet egészséges kajákat enni, attól még ugyanúgy hízhat az ember, de ha valakinek (pl. a női magazinok szerkesztőinek) az számít egészségesnek ha naponta 2× esznek fél darab káposztalevelet.

Nem nehéz otthon edzeni. Ha megvannak a p90hez a cuccaid (súlyzó is), akkor az már elég.

[link]

Nem kell egy nap kétszer edzeni. Ettől nem fogsz jobban fejlődni. Ez olyan mint amikor valaki 2 kiló(!) csirkemellet megeszik egy nap, hogy több fehérjét vigyen be. Ettől nem lesz izmosabb, csak drágábbat sz*rik. :D

Egy héten csak egyszer eddzük meg az adott izomcsoportot!! Ez alól három kivétel van: a has, vádli, alkar. Az ab ripper is ezért van 3x a programban. Minden edzés végén egy.

Az izom pihenés közben fejlődik, ekkor regenerálódik. Nem edzés közben. Elég egy nap egy edzés is bőven. Ha normálisan csinálod, akkor utána mondjuk nem is bírnál letolni egy fegyencet. :)

(amikor másodjára kezdtem a p90et, már azokat a gyakorlatokat is jó nagy súllyal csináltam, amik saját testsúlyosok voltak. mert anélkül nekem már pinalegyezés lenne az az edzés).

A lényeg, hogy tartsd be a táblázatot is. Heti 3-4 edzés, pihenőnapokon kardió. Szálkásításkor viszont aerob menjen, 50-60 perces.

2013. nov. 14. 16:36
 8/12 anonim ***** válasza:

ja: a builder jó oldal attól függetlenül, hogy sok rajta a reklám. nem reklámokat kell olvasni hanem a cikkeket. de ha az nem jó, akkor tesztoszteron.hu, vagy a sárga kapszula c. könyv

[link]

2013. nov. 14. 16:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Egy szóval se mondtam, hogy az étrend nem befolyásol sok mindent, csak azt, hogy egyik ismerősöm nem nagyon figyelt rá és sikerült neki elérni azt az eredményt ami abban a 3 videóban volt amit linkeltem. :) Ez persze függ genetikától is.

Egy konkrét étrendet esetleg tudnál írni, mert keresgéltem mindenhol(itt GYIK-en is ) de csak olyat találtam, hogy sok fehérje, vagy sok szénhidrát stb., de konkrét étrendet, ahol pl.: Reggeli mellé oda vannak írva a példák, hogy mit ehetsz, tízóraihoz is, ebédhez is stb. olyat nem találtam.

2013. nov. 14. 16:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Ezt a Sárga Kapszula könyvet letöltöttem, és elég jól le vannak írva benne a dolgok, ahogy így beleolvasgattam :)
2013. nov. 14. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!